voorbeschouwing vierde klasseWoubrugge kent de beste start van de laatste jaren en lijkt zich te ontpoppen als titelkandidaat in de vierde klasse C. De ploeg van Arie van Duijn morste nog geen punt. In 4A kan enkel Hazerswoudse Boys zulke cijfers overleggen tot dusverre. Op zondag doen de regionale clubs het wisselvallig na vier wedstrijden. Een wekelijkse kijk op een naderend programma, ofwel de vijfde speeldag.

Zaterdag, 4A

Koploper Hazerswoudse Boys speelt thuis tegen KSD Marine, terwijl het verrassend sterk gestarte Haagse Hout, de nummer twee, het in Wassenaar opneemt tegen Blauw Zwart. De vierde overwinning van de ploeg van Manfred van den Bosch werd afgelopen zaterdag geboekt op Football Factory. In cijfers bleef het verschil tussen Hazerswoudse Boys en de formatie van Pieter van Schie gering. De Leidenaren bleken een behoorlijke sta-in-de-weg en slechts Rens Louwers wist een gaatje te vinden in de Leidse dijk. Een bemoedigend resultaat voor de ex-speler van Lugdunum en zijn mannen, maar de teller staat nog wel altijd op nul. Daar kan komend weekend verandering in worden aangebracht, maar Wassenaar zal daar niet aan mee willen werken. De ploeg van Dinesh Manniesing is de huidige nummer zes.

Enkele plaatsen hoger staat Lugdunum genoteerd met drie zeges en een nederlaag. De kikkers waren afgelopen weekend te sterk voor Oosterheem, hoewel de zege pas laat tot stand kwam. De groenwitten werden vooraf verwacht in de kopgroep en in de kikkerpolder wordt eigenlijk enkel ingezet op de eerste plaats. Warmunda is de tegenstander na de Leidse feesten. Die ploeg startte het seizoen goed, maar was tegen Blauw Zwart niet bij machte die lijn door te trekken. Warmunda staat tiende nu met vijf punten. De brigade van Jan Wansink hoopt dat de volgelingen van Henk de Cler zwabberbenen hebben na de hutspot en de bierpomp. Daar zal Oosterheem ook op hopen, op bezoek bij VV Leiden. De ploeg van Maurice Jansen won de eerste twee wedstrijden, maar pakte daarna twee nederlagen. Eerst won Hazerswoudse Boys in Leiden en j.l. zaterdag ging het mis in Noordwijkerhout bij VVSB (1-0). VV Leiden wil graag een voorname rol van betekenis spelen, maar dan zal er zaterdag wel gewonnen moeten worden om niet op grotere achterstand te worden gezet.

De vierde Leidse club, FC Boshuizen, moet in staat worden geacht om de eerste driepunter te pakken. Wilhelmus is namelijk de tegenstander en de Voorburgers verloren tot nu toe alles als nieuwkomer in 4A. Tegen Wassenaar werd het een veegpartij, terwijl ook de formatie van Charl van Goozen kopje onder ging bij KSD Marine. Na vier wedstrijden heeft de kadeploeg twee puntjes. Leidsche Boys is eveneens onderin te vinden, maar heeft nog wel een iets beter doelsaldo dan Wilhelmus. De opgave op speeldag vijf is wel weer een lastige. Nummer drie komt namelijk op visite. VVSB vergaarde al tien punten en lijkt alweer mee te gaan doen om de prijzen. Toch ziet Johan Peper vooruitgang bij zijn piepjonge ploeg en wellicht kan er worden verrast.

4C

Woubrugge bleef in de vierde speelronde ongeslagen en in het spoor van koploper NiTA, dat op doelsaldo de ploeg van Arie van Duijn voorgaat. Wel had Woubrugge dit keer moeite met de opponent. Aarlanderveen weigerde te capituleren, ook nadat er een rode kaart was getrokken. Woubrugge bleef wel aan de juiste kant van de score, 2-3. De volgende tegenstander is Roda’23 en dat lijkt een peulenschil te worden voor de groen-witten. De Amstelveners wonnen eenmaal tot nu toe, maar dat was tegen het uitermate zwakke Legmeervogels. Voor het overige was Roda’23 zelf de kop van Jut en gezien de productiviteit aan Woubrugse-zijde zal Van Duijn er gerust op zijn. Winst zou betekenen dat de eerste periodetitel dichterbij komt, hoewel NiTA de volgende opponent zal zijn. De boodschap is duidelijk: geen averij oplopen tegen ‘kleintjes’ zoals eerder in de afgelopen seizoenen. De andere regioclubs en het programma: Alphia- NiTA, Siveo’60-DOSR en Sportief- SVOW.

Zondag, 4A:

Ook op zondag doemt de vraag op of de Leidse clubs het bier al uit de benen hebben na 2 en 3 oktober. Voor de heren zit er wel een dag tussen, dus de kans is groter. Daarnaast staat er voor twee Leidse clubs een regelrechte kraker op het programma met het duel FC Rijnland versus Leidsche Boys. Beide clubs claimen ‘de gezelligste club van Leiden’ te zijn en gezellig zal het vast ook worden na afloop. Maar eerst zal er worden gestreden om drie punten en een plek in de subtop. FC Rijnland heeft na de ontmoeting met Ammerstolse sv een punt meer dan Leidsche Boys, dat niet thuis gaf tegen Altior. Daarmee is de glans enigszins af van een vlotte start en dus zal Leidsche Boys moeten voorkomen dat de daling niet wordt vervolgd. Daar staat evenwel tegenover dat FC Rijnland het idee heeft dat het team mee kan in de voorhoede en dus mag de achterstand van vijf punten niet verder oplopen ten aanzien van lijstaanvoerder ASW. Vorig seizoen werd het 3-1 voor de gastheer, maar het jaar ervoor ging Leidsche Boys met de triomf aan de haal (2-3).

Roodenburg ging er het afgelopen weekend voor de derde keer vanaf en neemt ondertussen de laatste plaats in. Cees de Roode is van mening dat er veel meer te halen valt met zijn ploeg, maar dan zullen de uitslagen wel moeten verbeteren. Tegenstander is Floreant uit Boskoop, dat een punt meer in de wacht sleepte na vier wedstrijden. Bernardus werd onder meer met 1-2 verslagen.

Warmunda kon niet voorkomen dat de eerste punten aan de tegenstander moesten worden gelaten. Het was al lichtjaren terug dat Warmunda de koppositie in handen had na drie wedstrijden. Tegen medekoploper ASW kon de heerschappij niet worden afgedwongen. Dat neemt niet weg dat het team van Stephan Spruijt weer positief voor de dag kwam en er een leuke pot van wist te maken. Het werd 1-2. Zondag krijgt Warmunda een herkansing op eigen veld tegen Cabauw. Die ploeg won pas eenmaal en dat ook weer van Bernardus. Opmerkelijker is dat Warmunda al uit speelde bij de komende opponent (!). Het werd 0-1. Door de komst van Oosterheem enkele weken terug werd het schema door elkaar geknutseld en daardoor komen Warmunda en Cabauw na zondag al niet meer tegen elkaar uit.

De andere regioclubs spelen een uitwedstrijd komend weekend. Zo gaat Altior op de thee in en bij Moordrecht en gaat Bernardus met trainer Ronald Rosdorff proberen om Hillegersberg pootje te lichten.