Door het later toevoegen van Oosterheem aan de competitie worden de vierdeklassers geacht ook komende zondag de voetbalschoenen aan te trekken. Leidsche Boys is vrij van competitieverplichtingen, maar FC Rijnland, Warmunda en Roodenburg komen wel in actie. Een rondje langs de velden.

Zowel Roodenburg als FC Rijnland spelen een streekderby in de twaalfde speelronde van periode 1. Enkel het duel Altior tegen Roodenburg behoort toe aan speelronde 4 van de eerste periode, voor wat dat waard is. De ploeg uit Leiden-Noord boekte afgelopen weekend een fraaie overwinning op Stolwijk (1-2), terwijl de gastheer van komende zondag een punt ophaalde bij Ammerstolse sv. De ploeg van Kees de Roode is elfde op de ranglijst en heeft twee punten minder dan Altior, waarbij de Leidenaren wel een duel minder in actie kwamen. Vorig seizoen won de ploeg aan de Sportweg in Langeraar met 3-0, terwijl het seizoen daarvoor het kwartje de andere kant oprolde (0-2).

De andere streekderby is die tussen Bernardus en FC Rijnland. Twee ploegen die hun laatste wedstrijd wonnen, respectievelijk van Moordrecht (3-4) en Floreant (2-0). Door die resultaten is de formatie van Ronald Rosdorff nu dertiende en de mannen van Ronald Mink staan vijfde. Het gaat bedraagt zes punten, waarbij de geelgroenen wel eenmaal meer aan de start stonden. Bernardus speelde pas drie keer thuis en loopt op eigen veld 1 op 1. FC Rijnland vergaarde tot dusverre zeven punten uit vier ontmoetingen. De laatste drie confrontaties tussen deze ploegen verliepen doelpuntrijk. De laatste edities gingen naar FC Rijnland met 2-3 en 2-5. In het seizoen 2011/2012 trok Bernardus aan het langste eind: 4-3.

Warmunda doorbrak een nederlagenreeks en dat uitgerekend tegen Bodegraven, dat meegaat in de kopgroep. In Warmond werd het 1-1. Daardoor heeft de ploeg van Stephan Spruijt nu tien punten uit even zoveel wedstrijden. Tegenstander van aanstaande zondag, Oosterheem, kwam acht keer in de wei en hield daar zeven punten aan over. De laatste wedstrijd van de Zoetermeerders ging met 5-1 verloren bij koploper ASW. De laatste driepunter van Warmunda dateert alweer van bijna twee maanden terug toen FC Rijnland in Leiden met 0-1 werd verslagen.