Featured_DSC00526Op zaterdag wacht er een volledig programma, waarbij aangetekend moet worden dat VVSB vrijaf is. Een dag later wordt er door tien clubs ingehaald en blijven enkel Roodenburg en Zoetermeer aan de kant. Bij bijna alle te spelen wedstrijden zijn er belangen dus een rondje als voorbeschouwing is geen overbodige luxe.

Zaterdag
4A:

In de vierde klasse veroverde Leidsche Boys de eerste periodetitel, maar schaart het zich in de algehele stand nog achter UVS. Leidsche Boys heeft echter met twee wedstrijden minder gespeeld en drie punten achterstand volop uitzicht op de eerste plaats. Een belangrijke slag richting de koppositie kan zaterdag gemaakt worden op bezoek bij het laag geklasseerde DOSR. Alles wijst erop dat Henk de Cler en zijn pupillen een makkelijke middag tegemoet treden. Het moeilijk scorende DOSR (achttien goals in veertien wedstrijden) werd eerder dit seizoen vernederd op Sportpark de Vliet (6-0). Recent was UVS al te sterk in de Veen, hoewel de uitslag mild uitviel 90-2). Opvallend nog, de roodwitten kwamen pas twee keer in actie in 2014. Het laatste treffen was bij de start van februari, toen Football Factory met 0-3 moest buigen.

Evenals Leidsche Boys, lijkt ook Woubrugge een driepunter in het vizier te hebben. Football Factory zal uit een ander vaatje moeten tappen dan in de voorgaande editie. Toen bleek de miniscule Leidse club die zich profileert als sociaal-maatschappelijke vereniging een paar maatjes te klein in en tegen Woubrugge (4-0). De thuisploeg van aankomende zaterdag incasseerde gemiddeld 3,75 treffers per wedstrijd en lijkt af te stevenen op de laatste plaats in de eindklassering, niet in de laatste plaats door de weinig standvastige samenstelling van het eerste elftal. Woubrugge toonde afgelopen weekend een portie karakter. Na een 2-0 achterstand werd Blauw Zwart toch nog in de kou gezet.

Laagvliegers FC Boshuizen en Football Factory op jacht naar punten
Laagvliegers FC Boshuizen en Football Factory op jacht naar punten
Ook FC Boshuizen moet waken voor de plek van rodelantaarndrager in de vierde klasse A. Het elftal van oefenmeester Anouar Hamdi slaagde er afgelopen weekend niet in afstand te nemen van de laatste plekken door de punten te delen met LVV Football Factory en bungelt met negen punten nog altijd in de staart van het klassement. Zaterdag wacht wederom een Leidse derby voor Boshuizen. Ditmaal is VV Leiden de uitdager. Gastheer VV Leiden, dat zich in de middenmoot heeft genesteld, beschikt over de beste papieren. In de eerdere ontmoeting dit seizoen trokken de roodwitten ook al aan het langste eind door met een 2-4 eindstand van het veld te stappen op South Park.

UVS zal ondertussen met de hete adem van Leidsche Boys in de nek, maar met één ding genoeg nemen zaterdag: winnen. Daarvoor zal het zaterdagteam af moeten rekenen met Haagse Hout. In de uitwedstrijd had UVS nog een lastige kluif aan de Hagenezen, toentertijd eindigde de wedstrijd in een krappe zege voor de Leidenaren: 1-2. ,,Een listige tegenstander die onverwacht uit de hoek kan komen. Maar het verhaal voor ons is duidelijk: er moet gewonnen worden om de race met Leidsche Boys vol te kunnen houden”, aldus een strijdbare Charl van Goozen, de man op de bank bij de blauwwitten.

Zondag
4A:

Door het gelijkspel tussen UDO en Kickers ’69 van afgelopen zondag, pakte GOL Sport de eerste periodetitel en weet zich daarmee verzekerd van nacompetitievoetbal. Aanstaande zondag wacht een interessante confrontatie voor de Leidenaren in de stadsderby met FC Rijnland. Beide ploegen zijn nog volop verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. De verschillen bovenin zijn miniem. Zowel Rijnland, dat de tweede plek bezit, als nummer vijf GOL Sport zullen paraat moeten zijn bij elke misstap van koploper Kickers. Rijnland wil in eigen huis revanche nemen voor de dure nederlaag die het twee weken geleden leed tegen DoCoS (1-4). Gezien de eerdere ontmoeting met GOL Sport, die in een 6-3 victorie voor de bezoekers uitmondde, moet Rijnland daarvoor alles uit de kast zien te halen. Overigens heeft GOL Sport zich ondertussen neergelegd bij een opgelegde straf van de KNVB (voor het niet uitwijken naar een ander veld tegen UDO eerder dit seizoen, red.). GOL Sport kreeg aanvankelijk drie punten in mindering, waarvan er eentje in aftrek overblijft.

Na de royale zege van afgelopen weekend op nummer laatst Roodenburg (0-6), treft DoCoS zondag opnieuw een laagvlieger. Op Sportpark Morskwartier ontvangt het Leidsche Boys. In tegenstelling tot de zaterdagtak, kennen de manschappen van Richard de Graaf, met de voorlaatste plaats in de rangschikking, een weinig tot de verbeelding sprekend seizoen. Beide teams wisten nog geen punten te pakken in de derde periode en daar komt in elk geval geen verandering in zondag. Het gaat namelijk om een inhaalduel uit de tweede periode.