Feestje voor Football Factory
Feestje voor Football Factory
Degradatiespoken, nacompetities ofwel de bekende toetjes en strontkarren. M.a.w. de competities gaan de finale in en bij heel veel wedstrijden worden de belangen groter en groter. Zo ook in de vierde klasse. Een gebruikelijk rondje langs de velden. De nummer 1 en 2 op zaterdag kruisen de degens, maar de schermutselingen daarachter kunnen ook interessant zijn. En wat te denken van de zondag? De strijd om de eerste twee plaatsen ligt nog wagenwijd open..

Zaterdag

4A:

FC Boshuizen treft zaterdag op eigen terrein DOSR. Net als het vlaggenschip van de Leidse vereniging, de zondagafdeling (laatste) kent het eerste elftal van de zaterdagtak (gedeeld voorlaatste) een weinig verheffend seizoen. Zaterdag ligt een nieuwe kans voor de blauwgelen voor het oprapen om aansluiting naar boven te vinden. Het gat met nummer 10 op de ranglijst DOSR bedraagt vier punten. Het bezoekende elftal uit Roelofarendsveen komt moeilijk tot scoren (19 goals in 15 wedstrijden), al valt dat niet op te maken uit de voorgaande ontmoeting tussen de beide elftallen (3-3).

LVV Football Factory stapte afgelopen zaterdag voor de twaalfde keer dit seizoen als verliezer van het veld. Een dertiende keer lijkt in de maak, want aankomend weekend wacht de jonge club de loodzware opgave om VVSB punten af te snoepen. In Noordwijkerhout zal de ploeg van trainer/speler Pieter van Schie boven zichzelf uit moeten stijgen om de vurig gewenste punten naar zich toe te trekken. Knotsgek was het voorgaande duel tussen de twee, liefst twaalf keer bolde het net toentertijd op Sportpark Universitair Centrum in Leiden (5-7).header voorbeschouwing

Subtopper Woubrugge (4e) zal met een goed gevoel terugkijken op de heenwedstrijd met VV Leiden, toen trokken de dorpelingen duidelijk aan het langste einde (0-4). De bezoekende ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de derde klasse toont vrijwel wekelijks aan behoorlijk te kunnen voetballen, het grootste euvel ligt hem in de afronding, bleek ook uit de laatst gespeelde wedstrijd tegen Boshuizen (2-1 winst). In de eerste drie duels van de twee periode scoorde het equipe van oefenmeester Maurice Jansen eveneens slechts driemaal. De Leidenaren werden vooraf gezien als outsider voor de titel, maar stevenen nu af op een plek in de middenmoot. Als Leiden meer wil is het dus genoodzaakt zaterdag te winnen. De formatie van Arie van Duijn heeft echter maar 1 doel en dat is rechtstreeks af stevenen op de nacompetitie. De honger en begeerte naar de derde klasse is levensgroot.

Leidsche Boys- UVS, de topper? Zie de Voorbeschouwing van de Week! KRAKER IN DE KELDER.

Zondag

4A:

Aan DoCoS de taak het koploper Kickers ’69 in de 4e klasse A lastig te maken. Het team, dat met ingang van komend seizoen wordt opgeheven, wil het seizoen met een goed gevoel afsluiten en zal komende zondag alles uit de kast moeten trekken om daad bij het woord te voegen. In eigen huis verloor DoCoS nog vrij kansloos met 0-3 van de lijstaanvoerder. Mocht DoCoS punten meenemen uit Leimuiden, dan zou het een grote dienst bewijzen aan de groen-gele buurtgenoot.

FC Rijnland heeft na Kickers de minste verliespunten in de ranglijst en geldt daarmee als één van de belangrijkste aanjagers voor de titel. Komende zondag ontvangt Rijnland in de Mors het eveneens nog meedingende Zoetermeer. Tijdens de voorgaande ontmoeting bleef de stand tussen de elftallen nog in evenwicht: 1-1. Met een doelsaldo van +26 is Zoetermeer opvallend productief. De bezoekende ploeg scoorde even vaak als GOL Sport (51 maal) maar incasseerde zes tegentreffers minder. Een tweede plaats kan dit seizoen overigens ook leiden tot een waar volksfeest in het Morskwartier.

GOL Sport veroverde reeds een periodetitel, maar behoudt net als de tegenstander van komende zondag, UDO, zicht op een hoge klassering. Aan de hand van drie treffers door Otman Mouhyieddine zette GOL Sport de Oegstgeestenaren in het voorgaande duel tussen de teams (3-1) zonder al te veel moeite opzij. Ondertussen is ook Mario Koswal neergestreken bij de multiculturele club, als sterke man achter Taoufik Maatoug, en kan het met UDO zondag uitvechten wie aan- en wie afhaakt voor een hoge klassering.

Leidsche Boys pakte zondag haar eerste punt in het huidige kalenderjaar. Na vier nederlagen op rij hield de ploeg een punt over aan de ontmoeting met DoCoS (1-1). Komende zondag gaan de geplaagde manschappen van Richard de Graaf op visitatie bij Warmunda. De Warmonders vinden zichzelf op de 8e plek van de ranglijst terug en koesteren een goed gevoel bij het terugdenken aan de heenwedstrijd op Sportpark de Vliet, toen het met een 2-5 zege aan de haal ging.

Hekkensluiter Roodenburg kwam afgelopen weekend niet in actie, een week daarvoor ontving het een hard pak slaag van DoCoS in eigen huis (0-6). Het lijden van de blauwzwarten lijkt uitzichtloos. Komende zondag neemt de zwalkende ploeg het op Sportpark Noord op tegen Bernardus, dat de negende plek bezit. Overigens wil de club wel trachten om de zondagtak volgens seizoen in leven te houden, ondanks het huidige kleurloze seizoen.