voorbeschouwing vierde klasseDoor de toetreding van Oosterheem is het programma in de vierde klasse op de schop genomen. Als gevolg daarvan wordt er komende zondag een competitieprogramma afgedraaid. Uit onze regio blijft enkel Roodenburg aan de kant. De overige duels die hieronder niet belicht worden zijn: Oosterheem- Bodegraven, Altior- Bernardus en Cabauw-Floreant.
FC Rijnland komt op het eigen complex in actie tegen Moordrecht. De ploeg van Ronald Mink wacht thuis nog op de eerste zege. Stolwijk en Leidsche Boys gingen er als tegenstanders met een punt van tussen en tegen Warmunda verloren de groen-gelen. Dientengevolge zit er nog geen toppositie in voor de Rijnlanders, hoewel er in uitwedstrijden nog niet werd verloren. Afgelopen zondag werd in Langeraar bij Altior met 4-4 gelijk gespeeld in een meer dan boeiende confrontatie. Moordrecht staat vooralsnog op de voorlaatste plaats en maakte dus nog maar weinig indruk. Alleen van Cabauw werd nipt gewonnen. J.l. zondag kregen de bezoekers van FC Rijnland een pak voor de broek bij Bodegraven (6-0), de ploeg met vooralsnog de minste verliespunten.
Leidsche Boys speelt net als FC Rijnland thuis en dat tegen Hillegersberg. Die ploeg kwam afgelopen zondag niet in actie. De Leidenaren kwamen wel in het strijdtoneel en verloren met 1-4 tegen ASW (een uitgebreid verslag werd j.l. maandag geplaatst). Aanvankelijk ging het crescendo, maar geleidelijk aan vloeiden de krachten weg en de koploper herstelde de orde. Uiteindelijk werd er ook met de nodige kaarten gewapperd, waardoor de middag voor de equipe van Richard de Graaf enkel maar vervelender werd. De Boys zijn best toe aan een zege, want na een vlotte start in de competitie zijn de rood-witten ondertussen weggezakt naar de negende stek met zeven punten uit zes duels. Hillegersberg staat een plek hoger met ook zeven punten, dit evenwel uit zes ontmoetingen. Op het logo van de Hillegersbergers staat overigens een reuzin. Reusachtig deed de ploeg het nog niet in uitwedstrijden met 1 punt uit twee wedstrijden.
Stolwijk is in Warmond de tegenstander van Warmunda. De ploeg van Stephan Spruijt was in de voorbije speelronde niet opgewassen tegen Ammerstolse SV (3-1). Stolwijk schreef wel drie punten bij door Floreant te kloppen. Stolwijk steeg daardoor naar de derde plaats, terwijl de bewoners van Overbos wat terrein moesten prijs geven en nu zesde staan. Opvallend is dat Warmunda al wel twee keer won in wedstrijden die meetellen voor de tweede periode. Daarin leiden de blauw-witten zelfs de dans, hoewel zes clubs nog geen wedstrijd speelden in deze periode. Dit alles heeft dus te maken met de late entree van Oosterheem tot deze klasse. Hoe dan ook; wanneer Warmunda zich bij de beste vijf wil spelen, is een overwinning op de aanstaande opponent meer dan welkom.