artikel image vv leiden 2Hoewel de kans miniem was, kan na dit weekend met zekerheid worden gesteld dat VVSB geen kampioen wordt in 4A. De Noordwijkerhouters gingen met 2-0 onderuit bij VV Leiden, dat eindelijk eens geen kopje onder ging tegen een hoger geplaatst team.

Maurice Jansen, trainer van de ploeg uit het Morskwartier, bleef nuchter na de zege. ,,Ik denk dat wij niet onder doen voor alle andere ploegen onder UVS en Leidsche Boys. Enkel hebben we dit seizoen simpelweg gezegd te weinig goals gemaakt en kregen we ze te vaak te makkelijk tegen. Zo herinner ik mij de heenwedstrijd tegen deze tegenstander. Zij kregen drie kansen en er gingen er drie in. Wij kregen er daar vijf of zo en we maken er eentje. Dat is dit seizoen te dikwijls het geval geweest en dan sta je dus niet in de top van de ranglijst.”

Dit keer kwam het dus wel goed voor de roodwitten, waarbij in de eerste helft de basis werd gelegd voor de zesde overwinning van het seizoen. VV Leiden was beter en kreeg kansen, waarvan er twee werden benut. Eerst scoorde Jeroen van Egmond en later was Erik Bakker de gevierde man. VVSB stelde daar vrijwel niets tegenover, ondanks het feit dat de paarsgelen doorgaans vrij makkelijk scoren. Na de rust was het niveau niet meer om over naar huis te schrijven, volgens de ex-trainer van RCL. VV Leiden hoefde niet meer en behoudens twee gemiste kansjes kwamen de ploeg van Jos Taskin ook niet meer tot noemenswaardige daden. De 2-0 bleef zo in tact.

Maurice Jansen_resultaatJansen vindt het niveau van de vierde klasse niet tegenvallen. ,,Natuurlijk is er een verschil met RCL aanwezig, maar ik vind door de bank genomen dat er niet negatief wordt gevoetbald. Het is ook niet spijkerhard en de meeste ploegen proberen te voetballen. Wel ben ik van mening dat onze ploeg meer en snellere stappen had moeten maken. Een tijdje terug werd al duidelijk dat we op de ladder geen potten konden gaan breken en daardoor zijn we ook wat anders gaan spelen. Helaas leverde dat niet veel meer punten op en nu ligt de focus al min of meer op volgend seizoen. Natuurlijk bestaat er nog een kansje om de nacompetitie te halen, maar eigenlijk houden we daar al geen rekening meer mee. Met acht overwinningen zouden we nog ver kunnen komen, maar ik vrees dat die gedachte niet reëel is. Het is nu zaak om het seizoen in elk geval goed af te sluiten en volgend seizoen wel mee te doen bovenin. Ik schat in dat we dan zowel Leidsche Boys als UVS kwijt zijn en dan moeten wij meer kans maken. Want wat ik al zei, ik vind niet dat de nummers drie tot en met zes meer inhoud hebben dan VV Leiden.”

Wat niet hielp in het vergaren van punten was dat VV Leiden amper thuis kon spelen vanwege afgelastingen na de winterstop. ,,Dat was voor het ritme geen voordeel, nee. Maar van pech wil ik niet spreken. Als ik de wedstrijden terughaal dan is het op een zeker moment gen pech meer dat je de kansen om zeep helpt en achterin steken laat vallen. Dan is dat gewoonweg een kwaliteitsgebrek. Let wel; ik zeg niet dat er niet meer in zit. Sterker nog, ik weet juist zeker dat we veel beter kunnen en daarom heb ik ook veel zin om met deze groep te groeien volgend seizoen. Het zou daarbij mooi zijn als er nog wat nieuwe bloed bijkomt. Er gaan wat geruchten in die richting, maar er is nog niets concreets gaande.”

Opstelling VV Leiden: Dop, Meijers, B.Middelkoop, Fokkema,Van de Berg, Van Duivenbode, Van Egmond, Devilee, Rosier, Bakker, Siera.