donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdagVierde klasseVV Leiden walst na rust over Leidsche Boys heen

VV Leiden walst na rust over Leidsche Boys heen

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het was zaterdag een waar doelpuntenfestijn aan De Vliet bij het treffen tussen Leidsche Boys en VV Leiden. Twaalf doelpunten werden in totaal gemaakt. Slechts een kwart van de productie kwam op rekening van de Boys, die maar liefst negen keer een doelpunt moesten incasseren: 3-9.

Leidsche Boys-middenvelder Leon Marks concludeerde na de grote nederlaag dat het team misschien wel wat kwaliteit tekort komt. ,,We doen ons best. Maar we kunnen echt niet beter. Op dit moment zijn we gewoon nog steeds zoekende. Dan speelt nog mee dat we het met een hele krappe selectie moeten doen. Tegen Leiden hadden we maar twaalf man. Een aantal was geblesseerd of kon niet in verband met werk. Dus keuzse om te wisselen hadden we niet. Ook de trainingsopkomst is dit seizoen onder de maat. Dat speelt natuurlijk een rol.’’

De thuisploeg kwam na de 0-1 van Brahim Lakhal (VV Leiden) nog wel langszij. Daarna raakte de ploeg van Johan Peper steeds meer het zicht kwijt op een goed resultaat. Bij rust was de stand al opgelopen naar 2-4 ,,De eerste helft deden we wel aardig mee’’, aldus Marks. ,,Maar in de tweede helft lieten we het een beetje lopen. Zeker na de 3-6. De hoofden gingen hangen en dan scoren zij er nog eens drie. Zij speelden het goed uit en waren effectief voor de goal.’’

derby days stad

Eén van de negen doelpuntenmakers Ivo Nolet, die afgelopen zomer na een verblijf bij Voorschoten ’97 (zo) weer neerstreek op de Smaragdlaan, was tevreden met het optreden van de rood-witte formatie. ,,Het was geen wedstrijd waarin alles goed ging, maar we hebben een goede pot gespeeld. Zeker de eerste twintig minuten speelden we sterk. We hadden toen eigenlijk meer moeten scoren. Het regende kansen. De 1-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Maar daarna hebben we het goed opgepakt. In de tweede helft kregen we meer ruimte en was het makkelijker voetballen.’’

Het enige dat Nolet tegenviel is het aantal tegendoelpunten. ,,We hebben weliswaar het hoogste aantal doelpunten voor (32, red.) in deze poule, maar we krijgen er ook te veel tegen (22, red.). Tegen Leidsche Boys wéér drie. Dat is nergens voor nodig. We moeten minder doelpunten tegen krijgen en daar zijn we nu echt mee bezig als team. Het is simpel: als we minder goals tegenkrijgen, gaan we meedoen om de bovenste plaatsen.’’

Door de zege is VV Leiden terug te vinden op plaats vijf met zes punten achterstand op koploper Hazerswoudse Boys. ,,Gezien de kwaliteit van onze selectie moeten we minimaal een periodetitel pakken’’, vindt Nolet. ,,We hebben achttien jongens die allen gelijkwaardig zijn aan elkaar. En dat vind je weinig in de vierde klasse. We hebben misschien eerder dit seizoen wat domme pech gehad en veel punten verloren. Maar we doen nog steeds mee.’’

Ook in de tweede periode staat de ploeg van Maurice Jansen er goed voor: twee gespeeld, twee gewonnen. Komende zaterdag staat een thuisduel tegen Blauw Zwart op het programma. ,,Dat wordt een hele belangrijke pot. Het is voor ons dan aanhaken of afhaken en in de middenmoot terecht komen. Als we zorgen dat we deze wedstrijd winnen en vervolgens Wilhelmus verslaan, dan maak je een grote kans op de tweede periodetitel.’’
Bij Leidsche Boys ziet een periodetitel er dit seizoen absoluut niet in. Met een dertiende plaats en inmiddels 55 tegendoelpunten is dat een illusie. Desondanks proberen de vlietbewoners er het beste van te maken. ,,Ik beschouw dit als een overgangsjaar’’, vertelt Marks. ,,We zijn allemaal nieuw bij elkaar gekomen. Het team moet groeien en dan komt het volgend seizoen echt wel goed. We gaan het dan beter doen dan dit seizoen. Het belangrijkste is nu voor ons dat het gezellig blijft. En dat is het zeker.’’

Aanstaande zaterdag is Football Factory de tegenstander. ,,Dat zou zomaar een tegenstander kunnen zijn die we kunnen pakken. Zij zijn heel wisselvallig. Dus het kan zomaar gebeuren. We gaan er gewoon voor’’, besluit Marks.

De overige acht doelpunten – naast de 0-1 van Lakhal – aan de zijde van VV Leiden kwamen overigens van Nolet, Peter van der Tuin, Roland Middelkoop, Erik Bakker (3), Rick Boot en Bjorn Siera. De drie doelpunten aan de kant van Leidsche Boys werden gemaakt door Stefan Nijnatten, Dave van de Berg en Azzis Abouchh.