Wat Rob van den Wijngaard betreft had VV Oegstgeest wat eerder op stoom mogen komen. Vaak was zijn formatie beter dan de tegenstander, maar in de eerste fase van de competitie werden teveel punten verspeeld. Dankzij een tussensprint voor de winterstop rukte zijn ploeg op en halverwege wordt toch nog de vierde stek bezet. ,,Er valt nog wat te halen en daar gaan we voor”, spreekt de trainer verbeten.

Uit de laatste zeven wedstrijden werden vijftien punten opgehaald en nummer drie Kagia werd zo tot op drie punten benaderd. De afstand naar DWO en SEV is nog aanzienlijk, maar kansloos voor een verlenging van het seizoen- dus nacompetitie- hoeft Oegstgeest zeker niet te zijn. Van den Wijngaard: ,,We hebben een aardige serie neergezet en ik merk wel dat de groep aan vertrouwen heeft gewonnen. De koppies staan dezelfde kant op en we zijn hongerig naar de tweede reeks wedstrijden. Duidelijk mag zijn dat de start bepalend gaat worden. Met SEV, Roodenburg en DWO als eerste tegenstanders weten we direct waar we aan toe zijn.”

Van den Wijngaard resultaatOp de vraag hoe het zit met de ziekenboeg, aarzelt Van den Wijngaard (archieffoto) lang met een antwoord. ,,Tja, eigenlijk zijn we ondertussen behoorlijk compleet. Dat is even wennen. Enkel Ramon Bakker is nog absent vanwege studie en Joost den Hollander is niet meer beschikbaar na de winterstop. Verder is iedereen beschikbaar en heb ik meer keuze. Ook wat jongens van het tweede elftal worden er intensiever bij betrokken. Dit is een prettig gegeven want in de eindsprint heb je veel spelers nodig. Niet dat we veel spelers hebben rondlopen die op scherp staan, want we zijn eerder een brave ploeg eigenlijk. Maar tegen het einde speel je als het meezit ergens om en komen er pijntjes en worden de belangen steeds groter.”

Van den Wijngaard was af en toe enigszins terneergeslagen na wedstrijden waarin in zijn ogen de punten over de balustrade werden geworpen. ,,In de verloren duels zijn we nooit kansloos geweest en waren wij ook bijna altijd de ploeg met het meeste balbezit. Zonde dat we her en der te vrijgevig zijn geweest en/of dat we maar moeizaam het net vonden. In elk geval staan we er alsnog beter voor en dit is ook minimaal de positie waarop we moeten eindigen. Verder wens ik niet vooruit te kijken. Er telt maar één wedstrijd nu en dat is voor nu die van tegen SEV bij de herstart. Voorlopig hebben we nog niets te claimen en moeten we doorgaan waarmee we zijn geëindigd.”

Oegstgeest oefent voor SEV nog tegen VV Leiden (zaterdag) en Teylingen (volgende week dinsdag). Van den Wijngaard gaat evenwel uit van zijn ploeg en niet van tegenstanders. Eigenlijk heeft de in Hazerswoude woonachtige oefenmeester een geheel andere kopzorg. ,,Klopt. Dat is het hoofdveld. Ik wil daar nogmaals over kwijt dat ons bestuur daar niets aan kan doen en dat de club afhankelijk is van de gemeente. Het wordt echt de hoogste tijd dat er steun komt uit die kant. Ik houd werkelijk mijn hart vast voor het nu al slechte veld en de gevolgen van het weer van de komende tijd. Op een zeker moment zal voetbal nauwelijks nog mogelijk zijn. Dat werkt zeker niet in het voordeel van onze ploeg.”

Afgelopen weekend werd voorts bekend dat Van den Wijngaard een nieuwe club heeft gevonden. Eerder kwam al naar buiten dat er een einde aan het dienstverband komt met de club van De Voscuyl. Van den Wijngaard was blij met de snel gevonden zekerheid voor volgend seizoen. ,,Elke keer als ik weg ga bij een club denk ik dat het spannend wordt om elders weer aan het werk te geraken, maar ook nu ging het heel snel en kwam ik er uit met SJZ. Voor mij een goed teken en het voelt als een warm bad wanneer een club je graag ziet komen. Voor mij wordt het een ideale invulling van het weekend straks. Zoeterwoude is natuurlijk in de buurt van mijn huis en doordat ik verkas van de zaterdag naar de zondag heb ik weer de gelegenheid om bij mijn dochter te gaan kijken die op een aardig niveau speelt bij RCL. Daar ben ik blij mee. De tweede seizoenshelft kan ik nu gaan aangrijpen om bij mijn nieuwe club te gaan kijken. Natuurlijk hoor ik veel van mijn maatje en nu trainer bij SJZ (Ronald Rosdorff, red.), maar ik wil natuurlijk ook zelf waarnemen en mijn eigen visie er op los laten straks.”