oegstgeest(Zaterdag,3A)- Oegstgeest moet nog even wachten op de eerste punten in 2014. De ploeg van trainer Rob van den Wijngaard slaagde er niet in een resultaat te behalen tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar en begon de tweede seizoenshelft met 0-1 verlies tegen (vooraf) nummer twee SEV. ,, Het was echt een dompertje,’’ aldus middenvelder Jan Ravensbergen.

Dankzij een sterke serie voor de winterstop behoort de nacompetitie nog steeds tot de mogelijkheden voor de Voscuyl-bewoners. Van den Wijgaard gaf tijdens de winterstop aan dat de start van de tweede seizoenshelft bepalend zou zijn voor de rest van de competitie. Een start die absoluut niet makkelijk was, met SEV als eerste op het programma, zo beaamde ook Ravensbergen. ,,We gingen er vanuit dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, maar dat we zelf ook kansen zouden krijgen. Een echte 50-50 wedstrijd die beide kanten op zou kunnen.”

VVO-SEV 18 januari 2014 resultaatDat bleek ook tijdens de gelijkopgaande wedstrijd. Er was een penalty voor nodig om de wedstrijd in de eerste helft open te breken.  Ravensbergen had zijn vraagtekens bij de beslissing. ,,De scheids gaf hem heel simpel. Derek (Hachmang, red.) sprong er vol in om de bal weg te kegelen en dat deed zijn tegenstander ook. Hij raakte hun speler een beetje en de scheids twijfelde geen moment. Ik vind genaaid een beetje een groot woord, maar zo kreeg je wel een hele andere wedstrijd.”

Zo kon Oegstgeest dus hard op zoek naar de gelijkmaker, iets wat ze niet gemakkelijk af ging. Ravensbergen: ,, Die gasten van SEV gooide het daarna potdicht en kwamen er totaal niet meer uit. We speelden met veel aanvallers, maar we kwamen er niet meer doorheen, elke keer tot twintig meter van het doel. Daarnaast werd te veel de lange bal gezocht en onze balletjes kwamen allemaal net niet aan. We creëerden helemaal niets. We hebben volgens  mij één keer op goal geschoten. Ik heb het zelf nog een keer geprobeerd. Die ging zover over dat ze die bal nog steeds zoeken.”

Logischerwijs baalden Ravensbergen en zijn teamgenoten flink na afloop. ,,Echt een dompertje. Met een gelijkspel hou je nog een beetje aansluiting, maar we hebben in elk geval echt alles gegeven.” Volgende week wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd tegen Roodenburg, dat ook in de subtop bivakkeert. ,,Een hele spannende pot. We moeten even goed na gaan denken hoe we dan wel kansen gaan creëren, al is elke wedstrijd natuurlijk anders.”

Trainer Van den Wijngaard somberde ook na en sprak van een ‘ongelukkige nederlaag’. ,,Ik zeg zeker niet dat we hadden moeten winnen, want we hebben heel weinig kunnen creëren. De manier waarop de enige treffer viel is zuur. Als het al een overtreding was dan werd die buiten de zestien gemaakt. En als de scheidsrechter hem daar geeft dan had de bal voor ons ook op de stip gemogen in een situatie waarbij Bob den Hollander betrokken was. Maar goed, daar gaat het niet alleen om. In elk geval kan ik tevreden zijn over onze organisatie. In de voorbije weken zakten we in oefenpotjes op dat gebied door de ondergrens, maar dat was nu niet het geval.”

Oegstgeest speelde overigens zonder de geblesseerde Mark Tetteroo en in zijn plaats kwam Maurice Gilliams voor de dag in het centrum bij de thuisploeg, normaal gesproken speler bij het tweede elftal.

Opstelling Oegstgeest: Guijt, Groeneveld, Leugering, Gilliams, Hachmang, Den Hollander, Ravensbergen, Visser, Dijkstra, Van Aarle, Opdam.

Nick Permanand