ts-warmundaVierde klasse A (zondag)- Warmunda verkeerde na drie gewonnen competitiewedstrijden in hogere sferen en beleefde onder leiding van trainer Stephan Spruyt de beste seizoenstart sinds 23 jaar.
,,Volgende week kunnen we laten zien waar we écht staan,” meende de coach van de Warmonders,
na de kleinst mogelijke zege op het Leidse FC Rijnland van vorige week.

De nog ongeslagen Warmonders kregen dan medekoploper A.S.W op bezoek. Beide clubs behaalden de maximale score uit de drie competitieduels . Het doelsaldo van de gasten is echter beduidend beter. De Waddinxveners schoten al elf maal raak en incasseerden slechts één tegentreffer, terwijl de blauw-witte formatie van trainer Spruyt ‘slechts’ zesmaal de roos trof en tweemaal de gang naar het net moest maken.

De wedstrijd zondagmiddag, gespeeld op het zonovergoten sportpark Het Overbos, verdiende zeker het predicaat ‘topper’, waar uiteindelijk de gasten met de volle buit aan de haal gingen (1-2).
De thuisclub staat na de nederlaag weer met beide voeten op de grond.
De snelle 0-1 in de 4e minuut door topscorer Dennis Faber was een vette streep door de rekening van de gastheren . Bij dit doelpunt stond de complete verdediging geparkeerd en kon Faber simpel de openingstreffer binnen schieten (0-1).

,,We zijn net als vorige week tegen Rijnland niet scherp genoeg begonnen. De Leidenaren konden daarvan niet profiteren, deze gasten wisten daar wel raad mee”, foeterde Fred Pont na afloop.

A.S.W, sinds 2010 een fusieclub van Waddinxveen en W.S.E , is in die periode tweemaal gedegradeerd en evenzoveel malen gepromoveerd. ,,Te groot voor het servet en te klein voor het tafellaken”, aldus de preses van de gasten . De ploeg van trainer Jack Harmsen speelde lange tijd in de eerste helft verzorgd voetbal en was de bovenliggende partij, de blauw-witten kwamen onverwachts door een strafschop op gelijke hoogte. De vermeende handsbal werd koelbloedig verzilverd door genoemde Pont. Beide ploegen hielden elkaar tot halverwege de eerste helft in evenwicht .

Een niet al te slimme overtreding van rechtsachter Nick Arnst bij de hoekvlag werd de thuisclub noodlottig. De vrije trap belandde uiteindelijk voor de voeten van Niels Greep die de bal gelukkig binnen frommelde (1-2).

De gastheren waren de kluts kwijt en mochten van geluk spreken dat het vizier van de bezoekers niet op scherp stond . Vooral de razendsnelle rechtervleugelverdediger Romano Giorgini, die met de regelmaat van de klok langs de rechterflank opstoomde, was een plaag voor de blauw-witte verdedigers. Zijn uitstekende actie in de vijfendertigste minuut kreeg geen vervolg waardoor de thuisclub een grotere achterstand bespaart bleef.

Aanvallend waren de volgelingen van trainer Spruyt onmachtig. Hoekschoppen en vrije trappen, dus dode spelmomenten, moesten voor het enige gevaar zorgen.

Na de thee werd het een echte wedstrijd; nadat de thuisploeg veel agressiever aan het duel begon verdween het technisch overwicht van de gasten als sneeuw voor de zon. Het duel werd er wel rommeliger door maar bleef wel boeien voor de circa honderd toeschouwers.

In de 35e minuut verving Stefan van Eijk Nick Smith en even later werd Sjoerd Kivits ingebracht voor Niels van der Meij. De Warmonders ging één op één spelen, waardoor voor beide doelen hachelijke momenten ontstonden. A.S.W had de pech dat een vrije trap op de paal belandde en Erik Smit kopte een bal rakelings naast het doel van de gasten.

,,Jammer, jammer “, troostte trainer Spruyt na afloop zijn spelers. Misschien hadden we op basis van de tweede helft een punt verdiend. Mijn spelers hadden teveel respect voor die gasten in de eerste 45 minuten, wat verlammend werkte op het elftal, bovendien speelde we veel te naïef, kijk maar naar die twee doelpunten die we tegen kregen.” Tenslotte berustend: ,,Zij hebben veel meer voetbal in huis, wij moeten het vooral hebben van onze inzet.”

Fred Pont baalde stevig na afloop. ,,Een gelijkspel hadden wij zeker verdiend, die gasten stortten in de tweede helft volledig in. De eerste helft heeft ons de das omgedaan.”

Opstelling Warmunda: Christen, Kortekaas, N.Smith, Winkelman, Arnst, Van der Meij, Smit, Pont, De Taeye, Dijkstra, Van Grieken.