Vierde klasse (zondag)- En weer bleef een overwinning uit voor de ploeg van Stephan Spruijt. Een bedroevend slechte start leidde een nieuwe nederlaag in bij Oosterheem. Uiteindelijk werd het 3-2 in het voordeel van de Zoetermeerders, waardoor Warmunda zich nadrukkelijker in de achterhoede weet van de vierde klasse.

Spruijt was allerminst te spreken na afloop. ,,Wat een nare middag. Geen ambiance, koud en nat en dan ook nog verliezen. Ik zie niet in waarom de competitie een club rijker is geworden. Wie kan me daar het voordeel van uitleggen”, foeterde de trainer.

Hiermee werd gedoeld op het feit dat Oosterheem pas later instroomde, waardoor er meer wedstrijden moeten worden afgewerkt, het schema op de schop ging en er bovenal nauwelijks vrije weekenden meer over zijn voor de vierdeklassers. Gevolg daarvan was weer dat Fred en Ruud Pont ontbraken bij Warmunda vanwege een geplande vakantie en dat had weer tot gevolg dat de Warmonders verzwakt en zonder al teveel ervaring aan de start verschenen in het sombere Zoetermeer.

Steven de Taeye was met zijn zesentwintig lentes, samen met de doelman, de meest ervaren speelde en de centrale verdediger had het ook niet bepaald naar zijn zin gehad. ,,Dat had bij mij te maken met de vroege achterstand. Vervolgens loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan en verlies je alweer. Dat neemt wel wat spelvreugde weg ja.”

Binnen tien minuten stond de gastheer met 2-0 voor. ,,Door toedoen van fouten van ons. Tot twee keer toe staan we te slapen. In een situatie dacht een medespeler aan buitenspel en die vergat vervolgens door te voetballen. Bij de andere goal rekenden we op elkaar, maar deed niemand iets. Tja, dan heb je bepaald geen lekkere start.”

Warmunda kwam daarna wel beter in het ritme en Oosterheem kwam flink onder druk te staan. De hoekschoppen werden aan elkaar geregen, maar heel veel gevaar leverde dat niet op. Zo bleef de 2-1 uit en gingen de gasten met een kater de kleedkamer in.

Na de rust trachtte Warmunda wel om de aansluiting te forceren om de middag zo enigszins te redden. Het systeem werd omgeturnd naar een 3-4-3 formatie. Na de 2-1 van Niels Dijkstra leek de ommekeer aanstaande, maar er kwam een nieuwe tik van ‘laatkomer’ Oosterheem. ,,Dat was het breekpunt voor ons, want de gelijkmaker hing in de lucht. Okay, we scoorden nog wel via Nick Arnst maar het kwaad was al geschied. Een slap begin heeft ons parten gespeeld.”

Van Warmunda en de vlotte start, negen uit drie, is niets meer over. Er werd nog eenmaal gelijkgespeeld, maar alle andere duels gingen verloren. Het steekt De Taeye. ,,Vier wedstrijden verloren we met een goal verschil. We worden zeker niet weggespeeld, maar we hebben zo zoetjes aan wel erg weinig punten na zo’n heerlijke start. Onze trainer doet er echt van alles aan en is erg bevlogen. Alleen voor hem al is het zonde dat we er nu zo voor staan. Dat verwacht je niet als je na drie wedstrijden medekoploper bent. Waar het aan mankeert? Het verval is te groot bij ons. Soms spelen we best goed en soms blijft daar niets van over. We scoren ook moeizaam. Je moet echter niet vergeten dat we een krappe selectie hebben. Jeroen van Noort en Jasper van Grieken zijn al een tijd geblesseerd en nu misten we dus weer twee pionnen extra. Wat resteert is een hele jonge groep en dan is het inherent dat het wisselvallig is. Toch zie ik genoeg kwaliteiten en ik twijfel er niet aan dat we ons naar de middenmoot kunnen spelen. Want zoals gezegd worden we zeker niet van het kastje naar de muur gespeeld.”

De Taeye is van origine voorstopper, maar speelde nu als laatste man. ,,Nood breekt wet, maar ik sta liever in de mandekking. Daar ligt mijn kracht. Ik ben ook niet zo’n prater, maar het is logisch dat dat nu wel van mij wordt verwacht gezien mijn leeftijd in verhouding tot de rest van het elftal. Het is nu allemaal even minder leuk, want ook al ben je amateurvoetballer in de marge…je wilt wel potjes winnen. De laatste zege is nu van maanden terug toen we FC Rijnland versloegen. Het wordt tijd voor een ommekeer. Ik stel voor volgende week tegen Floreant. Warmunda staat te laag, zoveel is voor mij zeker.”