Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge blijft nadrukkelijk in de race voor de bovenste plaatsen. De ploeg van Arie van Duijn won dit keer wel met de hakken over de sloot, maar de vreugde was er niet minder om. Siveo’60 werd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Van Duijn zelf ontbrak dit keer en zijn taken werden waargenomen door assistent Jur Geus. De stand-in van de Katwijkse oefenmeester noemde het een terechte driepunter, maar groots speelde de thuisploeg allerminst. ,,Het was meer vechtvoetbal van beide ploegen. Veel strijd, passie en vooral weinig overtuiging. Wel schoten we heerlijk uit de startblokken. Al na twee minuten had Dennis Boer er eentje in liggen. Aanvankelijk waren we ook sterker, maar na een kwartier kwam er balans en dat bleef lange tijd zo.”

Woubrugge kreeg toch de beste kansen en de 2-0 en 3-0 hadden zomaar op het scorebord kunnen verschijnen. De scherpte ontbrak echter dikwijls en zo bleef het een wedstrijd tussen de ploegen die voor de botsing slechts een gaatje hadden op de ranglijst van drie punten.

Na de rust veranderde er niet veel, maar Siveo kreeg wel meer en meer balbezit. Echt gevaar bleef uit, totdat Woubrugge zelf de hand uitstak. Onbedoeld leidde Martijn van Luling de 1-1 in met een te korte terugspeelbal. Sven Tourné kon het onheil niet afwenden en dus stond het tien minuten voor tijd plots gelijk.

Woubrugge, dat juist vorige week op gelijke hoogte kwam met lijstaanvoerder NiTA, leek dus averij op te lopen, maar het kwam alsnog in orde voor de nummer twee. Via een goed uitgevoerde counter bracht Boer zijn tweede treffer tot leven en bovenal de zege voor Woubrugge.

AU2_7103Geus (foto): ,,Uiteindelijk dus een zege die met veel moeite werd bereikt, maar alles bij elkaar opgeteld vond ik het gerechtigheid. We hebben eigenlijk heel weinig weg gegeven en als we wat minder onzorgvuldig waren geweest in de eindfase, was de overwinning al eerder beklonken geweest. Dit is wel een prettige driepunter, want we zetten Siveo nu op zes punten en houden vier ploegen over die kort op elkaar staan.”

De concurrentie, NiTA, Nieuwkoop en NSV’46, maakte ook geen fout en dus blijft het razend spannend bovenin. Geus vond het best leuk om het eerste elftal een keer zelfstandig te sturen, maar werkt het liefst met Van Duijn samen. ,,We overleggen altijd en kunnen door een deur samen. Hij was er nu niet bij en dan is het prettig om te winnen. We gaan ons nu richten op de beker volgende week. Zwammerdam komt naar Woubrugge toe en het zou een meerwaarde zijn als we ook deze derdeklasser (avv Alphen werd eerder uitgeschakeld, red.) pootje kunnen lichten. Maar het hoofddoel blijft uiteraard promotie. We staan er in elk geval goed door en er is veel vertrouwen.”

Opstelling Woubrugge: Tourné, Van der Geyn, Verhoef, Wolvers, Van Luling, Verwoerd, Van Heuveln, Van der Sar, Boer, Van der Weijden, Van den Hoorn.