Vierde klasse C (zaterdag)- Woubrugge kon in de eerste vijfenveertig minuten geen bres slaan in de muur van DOSR, maar na de pauze nam de ploeg van Arie van Duijn afstand. De Veners hadden met 0-5 het nakijken. Andermaal een ruime zege dus voor de Katwijkse oefenmeester en zijn mannen en er kwam nog meer goed nieuws op 1 november voor Woubrugge.

Woordvoerder Chris Verhoef: ,,Laat ik hem er maar inschieten”, dacht de tegen DOSR in de defensie opererende Verhoef. ,,Dat geeft meer lucht.” Het was kort na de theepauze nadat via een indraaiende corner van Michel Wolvers – al dan niet getoucheerd door Ruud van der Sar – de mannen van trainer Arie van Duijn op een 0-1 voorsprong bracht. De treffer van Chris Verhoef betekende de verdere opmaat naar een royale zege in de derby bij de geel-roden waar het in het voorgaande seizoen nog deels mis ging (1-1).

,,Het was bij ons doorgesijpeld dat NiTA met 1-2 achterstond dus konden wij lekker doorvoetballen. Met dat goede gevoel werd het uiteindelijk 0-5. Het was sowieso een terechte overwinning al zag het er in de eerste helft niet naar uit. We konden de bal niet goed in de ploeg houden en kwamen slechts tot een paar halve kansjes. We speelden veel te onrustig. Gelukkig bleef de schade tot 0-0 beperkt omdat onze keeper Sven Tourné in een één tegen één situatie overeind bleef.”

In het tweede bedrijf dus een ander Woubrugge in de Veense wei. Gesteund door de snelle voorsprong na een indraaiende corner van Wolvers liepen de groen-witten uit naar een quintet aan doelpunten. ,,We kregen veel meer ruimte om te voetballen en toen ging het lopen. Het zijn klinkende cijfers maar deze uitslag had ik zeker niet verwacht”, klinkt Verhoef tevreden die ook in dit duel zijn mannetje had gestaan. Na de 0-2 waren het vervolgens Jimmy van der Weiden, Ruud van der Sar –na weer een inswingende corner van Michel Wolvers (al claimde Wolvers zelf de treffer) en Joris van der Hoorn die de 0-5 op het scorebord aantekenden.

,,Na de 0-1 hebben we ze eigenlijk weg gevoetbald. Achterin gaven we helemaal niets weg en voorin lukte het nu wel. Het gaat tot op heden lekker en we zijn er al drie jaar mee bezig om een stapje hogerop te maken.” De volgende hindernis op de weg naar de doelstelling heet Siveo ’60 dat aanstaande zaterdag op bezoek komt. De ploeg uit Zegveld is de nummer vijf op de ranglijst. ,,We zijn niet bang en zullen er staan”, is Verhoef vastberaden. Dat moet ook wel wan de opponent staat slechts drie punten achter op de thuisclub. Dus op papier heet dit een topper te zijn.

Overigens weet Woubrugge ook wie de volgende tegenstander is in de districtsbeker. Gisteren is er namelijk geloot op Nieuw-Zuid na het treffen tussen Quick Boys en Katwijk. Woubrugge mag thuis gan spelen tegen derdeklasser Zwammerdam (categorie 2).