artikel image woubrugge 1(Zaterdag,4A)- Woubrugge, dat op 25 januari voor het laatst in actie kwam, heeft de eerste zege van 2014 binnen. De ploeg van Arie van Duijn keek halverwege nog tegen een 2-0 achterstand aan bij Blauw Zwart, maar toonde na de rust karakter en won uiteindelijk met 2-4. Woubrugge is nu weer stevig genesteld op de vierde plaats, een stek waarvan Hazerswoudse Boys werd verdrongen.

Michel Wolvers was van belang bij de groenwitten met de vijfde goal van de middag, derhalve de 2-3. Wolvers startte als laatste man, maar werd na rust door zijn trainer op het middenveld geposteerd. De een linie opgeschoven speler zag het in de rust enigszins somber in, maar zijn ploeg rechtte de rug en boekte een belangrijke overwinning.

,,We hebben twee gezichten laten zien. De wind stond bij Blauw Zwart recht over het veld en daardoor hadden wij deze tegen in de eerste helft. Wij konden nauwelijks iets creëren, maar dat lukte hen ook feitelijk niet. Door twee lullige fouten kwamen zij toch aan hun doelpunten. In de rust waren we aanvankelijk terneergeslagen, maar we wisten ook dat en nieuwe nederlaag ons weg zou houden uit de top en dat dan ook Blauw Zwart weer zou aanpikken. De trainer hield ons voor dat als we nog wat wilden dat we dan karakter moesten tonen. En dat hebben we gedaan gelukkig.”

Woubrugge trok ten strijde en speelde ‘volle bak’, zo meende Wolvers. ,,Het doel was om voor het uur de aansluiting te vinden en hen van daaruit steeds verder de thuisploeg onder druk te zetten. Ondertussen waren Stan Verwoerd en Ferdy Dreef binnen de lijnen gekomen. We kregen onbedoeld enigszins een zetje in de rug na een merkwaardige fout bij die gasten. Marco van Heuveln kon profiteren en Dreef in stelling brengen. Met die 2-1 kwam ons geloof weer helemaal terug en binnen een ommezwaai stonden we ook weer op gelijke hoogte door Chris Molleman.”

Michel Wolvers bracht Woubrugge op voorsprong
Michel Wolvers bracht Woubrugge op voorsprong

Vervolgens was het de beurt aan Wolvers zelf. ,,Vanaf de zijkant van de zestien kregen we een vrije trap en die draaide ik in en viel binnen bij de tweede paal. Altijd lekker natuurlijk. Dat was al in een fase dat zij de weg kwijt waren. Aanvankelijk stond hun organisatie goed, maar in de tweede helft kwamen wij boven te liggen. Op de counter kon Robin Burgman de 2-4 binnenwerken en daarmee was het wel gedaan.”

Michel Wolvers bracht Woubrugge op voorsprong[/caption]Vervolgend: ,,Het besef dat er gewonnen moest worden was heel groot. We zijn zoals bekend niet denderend uit de startblokken gekomen na de winterstop en hebben een fikse achterstand opgelopen. Nu lopen we drie punten in op positie drie en met een goed slot zit de nacompetitie er zeker nog in voor ons.”

Toch wil Wolvers na deze overwinning vooral met twee benen op de grond blijven staan. ,,Door de matige resultaten na de winterstop is er wel twijfel in de groep geslopen. Dat zag je ook wel terug in de eerste helft, zonder dat, zoals gezegd, Blauw Zwart nou zo gevaarlijk werd. Ik denk dat we die twijfel in de tweede helft weer wat van ons hebben afgespeeld. Het is wel een beetje Woubrugge eigen. Soms laten we zien dat we best een leuke ploeg hebben, maar we hebben er ook flinke zeperds tussen gehad. In elk geval was de opluchting wel groot, want Blauw Zwart staat nu ver weg van ons.”

De komende weken moet blijken of het lek boven is en of Woubrugge zich kan gaan opmaken voor de nacompetitie. ,,We krijgen nu eerst Football Factory en VV Leiden. Dat moeten zes punten worden, maar het moet nog wel even gebeuren. Als wij net zoveel strijd kunnen leveren als tegen Blauw Zwart in de tweede helft, zijn wij in staat om alle tegenstanders te pakken. Ik hoop dat dit de opmaat is naar een flow en dat we onze dip nu gehad hebben.”

Bij Woubrugge keepte overigens A-junior Danny da Silva, omdat vaste keeper Lars van Halteren geopereerd is en ook de reservedoelman, Ton van der Ploeg, moest afhaken vanwege een in de warming-up opgelopen duimblessure.

Basisopstelling Woubrugge: Da Silva, Molleman, Wolvers, De Wit, Luling, Buntsma, Verhoef, Van der Leij, De Wit, Van Heuveln, Van der Weiden.