pasfoto_woubrugge_2012_Arie_van_duijnWoubrugge had nog een minieme kans om zich te mengen in de titelstrijd, omdat de formatie van Arie van Duijn alle concurrenten nog op bezoek gaat krijgen. Tot die tijd moest er dan niet meer gelekt worden, maar tegen DOSR sijpelde er water door het plan van Woubrugge en kon er ternauwernood een puntje worden veilig gesteld na een bezoek aan DOSR (1-1).

Katwijker van Duijn was fors teleurgesteld en trok zijn conclusie. ,,De titelkans was nog ongeveer 5%, maar is nu geslonken naar 0,0001 %. Dar hoeven we niet moeilijk over te doen. Woubrugge zal er alles aan doen om de nacompetitie te halen, maar meer zit er niet meer in. Het manco van dit seizoen is dat we het niet altijd kunnen opbrengen tegen de ‘kleintjes’ van de competitie. Als ik zie waar we punten aan zijn kwijt geraakt dan mag je geen aanspraak maken op een titel.”

Wat is dan de verklaring voor de mindere beurten in dit seizoen? Van Duijn: ,,Misschien is het toch een mentaal aspect. Nu begonnen we niet goed aan de wedstrijd en binnen no-time sta je achter (goal van Dave van der Zwet, red.). Daardoor liepen we achter de feiten aan. We waren niet bij machte om te domineren. DOSR zakte in en spijkerde de boel dicht. Daar hadden we de grootst mogelijke moeite mee.”

Woubrugge kon slechts eenmaal serieus gevaar stichten aan het adres van de thuisploeg voor de pauze. Marco van Heuveln kon de 1-1 evenwel niet afdrukken. Een kwartier na rust kwam de gelijkmaker er wel (Glenn van Elstgeest was de maker, red.), in een fase dat Woubrugge even wat beter speelde. Na de 1-1 werd het echter weer minder en resteerde er kick-en rushvoetbal. Doelpunten bleven uit en dat was achteraf maar goed ook vond Van Duijn.

,,Ja, want DOSR kreeg nog de beste kansen. Ze misten van een meter of vijf voor een leeg doel en daarna hield Lars van Halteren ons in de race voor de winst, maar dat zat er simpelweg geen moment meer in. We mochten onze handen nog dichtknijpen met deze eindstand, hoe teleurstellend ook. Maar het mag duidelijk zijn, dit voelt als een nederlaag. Kampioen worden we zeker niet meer.”

Dat neemt niet weg dat Woubrugge nog wel de achterdeur kan benutten, maar dan zal er wel afgerekend moeten worden met clubs als VVSB en Hazerswoudse Boys. Dat zal moeten gebeuren zonder Stan Verwoerd die een scheurtje heeft in zijn hamstring en Michel Wolvers die problemen heeft met de meniscus. Voorts is Robin Burgman ook niet inzetbaar, want hij werd afgelopen donderdag geopereerd aan zijn knie (ook meniscusproblematiek,red.) ,,Heel vervelend allemaal, maar daar ga ik mij niet achter verschuilen. Ook nu stond er een prima elftal, dat wist waar het om ging. Helaas kwam het dus niet goed.”

Bij Woubrugge was de ziekenboeg overigens nog voller. Chris Verhoef, andermaal bezig aan een uitstekend seizoen, bleef aan de kant met een enkelblessure, Ferdy Dreef was niet fit en Sander Helmig was er om andere omstandigheden niet bij.

De nummer vier, overigens liep Woubrugge wel een puntje in op het verliezende VVSB, krijgt volgende week bezoek van Leidsche Boys. Vooralsnog nog steeds de grootste titelkandidaat. ,,Het is jammer dat we niet dichterbij staan en nu kansloos zijn voor meer, maar het blijft een leuke pot natuurlijk. Zowel Leidsche Boys als UVS spelen niet graag tegen ons en dat zie ik als een compliment. We zullen er voor blijven gaan, want zoals gezegd zijn we niet kansloos voor alle gestelde doelen.”

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, Molleman, De Wit, Luling, Van der Sar, Van der Geijn, Elstgeest, Buntsma, Van der Weijden, Van der Hoorn, Heuveln.