Wie op voetbalsafari de polder intrekt is bijna verplicht een wedstrijd van Woubrugge te bezoeken. De groenwitte machine draait op volle toeren en afgelopen weekend werd alweer de zevende overwinning gevierd. Met aanvallend voetbal en een gezonde dosis vechtlust hoopt de brigade van trainer Arie van Duijn zich in het voorjaar tot de beste van de vierde klasse C te kronen. ‘De komende weken zijn cruciaal en zullen laten zien wie er gaan meedoen in de titelstrijd’, aldus van Duijn.

‘Of ik benaderd ben de vacante trainerspositie bij hoofdklasser Noordwijk in te vullen?’ Aan de andere kant van de lijn lijkt Arie van Duijn een korte pauze te nemen om tot de juiste woordkeuze te komen. ‘Ach, er zijn wel wat contacten geweest maar ze hadden een lijstje met zo’n vijf trainers. En ik ben het dus niet geworden’, zegt de Katwijker die in bezit is van het hoogste trainersdiploma TC1. Inmiddels gaat de voormalig linkspoot van Quick Boys weer over tot de orde van de dag. Voetbaldorp Woubrugge mag dan misschien wel met het hoofd in de derde klasse zijn, de werkelijkheid is dat de plaatselijke trots al jaren bezig is te ontsnappen uit de vierde klasse. Promoveren lijkt zo langzamerhand een obsessie te worden. Spelen in de kelder van het amateurvoetbal voelt steeds meer aan als een verblijf in een gevangenis. ‘We zijn enkele keren dicht bij promotie geweest. Het is het verschil tussen een bal buitenkant paal en een bal binnenkant paal. Als we een fitte selectie blijven houden en het geluk is aan onze zijde, dan moet het deze voetbaljaargang kunnen lukken’, concludeert een strijdbare Van Duijn.

AU2_7128

De huidige rangschikking laat zien dat Woubrugge de wind mee heeft. Zeven zeges en een krasje betekenen een gedeelde koppositie met NiTa. De vereniging uit Nieuwer ter Aa verwelkomde tijdens de overschrijvingstermijn een boodschappenkar aan spelers van streekgenoot FC Breukelen. Of NiTa daadwerkelijk de nieuwe plaaggeest van Woubrugge gaat worden zal de toekomst moeten uitwijzen. Ook Nieuwkoop (‘een prima elftal’), NSV ’46 (‘ook een heel goed team’) en de eerstvolgende opponent Siveo ’60 (‘dat wordt een belangrijke, ze wonnen de laatste vijf wedstrijden’) zijn teams waar nog serieus rekening mee gehouden moet worden. Het uitslagenbord van zaterdag jl. gaf alle reden voor een feestje in de Woubrugse kantine. Door de nederlaag van NiTa mag Woubrugge even ruiken aan het goud. ‘Elk elftal heeft in de competitie wel eens te kampen met een off-day. Nu was het de beurt aan het nog ongeslagen NiTa. Ik had het mijn spelers al meerdere keren gezegd. We moeten alert blijven en wekelijks scherp voor de dag komen, ook tegen de teams die in het rechterrijtje staan’, doceert van Duijn.

Van Duijn is dan weliswaar trainer maar hij praat vooral als liefhebber. Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven van de kustbewoners die eerder aan het roer stond bij FC Rijnvogels en Oegstgeest. Na drie seizoenen kent hij elke grasspriet langs de A44 en heeft de Bateweg in Woubrugge geen geheimen meer. Of het huwelijk tussen trainer en vereniging sterk genoeg is zal de komende weken moeten blijken. ‘Spoedig gaan we met elkaar om tafel om te praten over de toekomst. Of promotie bovenaan de bestuursagenda staat weet ik niet. Ik heb het hier goed en werken in de luwte is me eigenlijk prima bevallen’.

Tenslotte nog een toegift richting komend weekend. ‘Als we de winterpauze ingaan met een positie in de top drie ben ik tevreden. Siveo ’60 gaan we zeker niet onderschatten. Ik heb er vertrouwen in gezien ons spel de laatste weken. En we moeten gebruik maken van het thuisvoordeel’.