pasfoto_woubrugge_2012_Ferdy_dreefDat de equipe van trainer Arie van Duijn in Leiden van de Football Factory sowieso zou moeten winnen om in de race voor de bovenste plaatsen zou blijven, was vooraf een gegeven. Al is het gat met Leidsche Boys en UVS nog behoorlijk groot. De drie punten werden in ieder geval bemachtigd, maar het ging niet van een leien dakje. Van Duijn zal volgens Menno van der Ley ook niet helemaal te spreken zijn over de uitvoering van zijn discipelen. ,,Maar” zo oordeelt de winnende middenvelder terecht”, de drie punten zijn belangrijk, daar gaat het tenslotte om.”

,,Wij moesten het spel maken tegen een afwachtend en verdedigend Football Factory. Het tempo lag te laag en wij kregen niet echt veel kansen al hadden wij wel een flink overwicht. Soms leek het wel een handbalwedstrijd.” Hiermee bedoelt Van der Ley niet te zeggen dat er met de handen werd gespeeld maar dat de Leidse defensie zich als een handbalverdediging voor het eigen doel op hield. En dan is het er maar al te dikwijls moeilijk doorheen komen.

Toch vond Marco van Heuveln het eerste gaatje. ,,Het was een mooi afstandsschot en het was verdiend ook. Ferdy Dreef (foto) maakte de 2-0 en toen was het eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Football Factory kreeg tegen het einde nog wel een paar kansjes maar eigenlijk waren zij verder de hele wedstrijd niet gevaarlijk omdat zij hoofdzakelijk verdedigden.

Menno blikt dus terug op een niet al te sprankelende wedstrijd waarin wel de volle buit werd geoogst. ,,Het was in ieder geval een sportieve wedstrijd en dat is ook belangrijk. Ik vond het zelf wel een hele saaie pot maar de overwinning was toch een prestatie van het collectief zonder enige uitblinkers. Maar goed, dat soort wedstrijden lopen er tussendoor. Ik ga in ieder geval toch met een goed gevoel het weekend in en kijk uit naar de volgende wedstrijd tegen Leiden. De eerste wedstrijd wonnen we met 3-0 dus ook nu moet het op eigen terrein ook weer kunnen” blikt Van der Ley optimistisch vooruit.

Na VV Leiden volgt voor Woubrugge een duel bij DOSR om vervolgens gastheer te zijn van de voornaamste titelkandidaat, Leidsche Boys. Tot nu konden de mannen van Van Duijn als enige winnen van Henk de Cler en de zijnen. Ook UVS, dat geflatteerd op de eerste plaats staat, en nummer drie, VVSB, komen nog op bezoek bij Woubrugge dat tot op de tanden gewapend is voor een ferme eindsprint.