HomeBekerDoCoS, SJZ en Lugdunum met scorende keeper bekeren door

DoCoS, SJZ en Lugdunum met scorende keeper bekeren door

-

Districtsbeker- Het vervolg op de afgelopen weekend gespeelde districtsbekerwedstrijden is een partieel succes geworden voor onze regioclubs. In categorie 1 werd RCL met 4-1 verslagen door hoofdklasser DHC, na een 2-0 ruststand. Kagia ging ruim onderuit in categorie 2 bij DBGC, FC Rijnland kwam er niet aan te pas tegen de zaterdagtak van TAC’90 (1-6). Daarentegen walste DoCoS over WIK heen, plaatste SJZ zich over de rug van Excelsior R. en had Lugdunum strafschoppen nodig om Graaf Willem II te doen laten struikelen. Opvallend in dat laatste duel was een velddoelpunt (de 3-3) van doelman Kevin Wassenaar. avv Alphen redde het juist niet vanaf de penaltystip. Charlois bekerde door na een 2-2 eindstand.

Categorie 1

DHC-RCL 4-1.

Tweedeklasser RCL hield veertig minuten knap stand tegen het gerenommeerde DHC, maar ging alsnog rusten met een 2-0 achterstand. Joren Tromp en Joey Emmerik scoorden, terwijl DHC daarvoor slechts eenmaal gevaarlijk was geweest via Mostava Frederik. RCL was dichtbij een treffer geweest via een lob van spits Thom Wijnalda. Na de rust werd het 3-0 door weer Tromp en was de wedstrijd gelopen. Tommy Sinteur prikte nog even terug, maar aanvoerder Tidde Tromp scoorde in de slotfase nog voor de subtopper uit de hoofdklasse A zondag. Bij RCL was er onder meer een basisplaats voor Max Glasbeek (19). Bij DHC viel ex-prof Romano Dennenboom in.

Categorie 2

SJZ-Excelsior’20 3-1.

SJZ is goed op dreef in de competitie, maar blijft ook nog betrokken bij het bekertoernooi. De ploeg van Rob van den Wijngaard was met 3-1 te sterk voor Excelsior R. De Zoeterwoudse ploeg kwam nog wel achter, maar Guus de Goede, Frank Willemse en Danny Pieterse herstelden de orde. Excelsior is tweede in de vierde klasse D op zaterdag.

WIK-DoCoS 0-9.

DoCoS kwam net niet aan de dubbele cijfers tegen het povere WIK. Halverwege was het al 0-5 voor de equipe van Nico van der Salm. Na de pauze kwamen er nog vier Leidse treffers bij. De volgende doelpuntenmakers konden worden genoteerd: Chris van Empel (3), Mitchel Klein (2), Melvin van Gent, Rico Bouwman, Sven Ravensbergen en Erik van der Pot.

DBGC-Kagia 7-2.

Kagia was not amused met het feit dat er doordeweeks moest worden afgereisd naar het Zeeuwse Oude-Tonge. Diverse spelers moesten verstek laten gaan en dat brak de Lisserbroekers op, naast het feit dat de nodige kansen om zeep werden geholpen. Kagia kwam nog wel op voorsprong via Rens Lamboo en op gelijke hoogte via Timo Sluymer. Kort daarop werd het evenwel 3-2 en 4-2 en brak het verzet van de mannen van Anton Wijsman. DBGC is koploper in een derde klasse van district Zuid.

FC Rijnland-TAC’90 (za) 1-6.

FC Rijnland moest vooral na rust buigen voor TAC’90. In de eerste helft was het lange tijd nog 0-0, maar na vijfenveertig minuten keek de formatie van Paul Pikaar tegen een 0-2 achterstand aan. Na de rust was er geen houden meer aan voor de geel-groenen en kon enkel Boudewijn Kamphues iets terugdoen ten opzichte van het halve dozijn aan doelpunten van de nummer 3 in de derde klasse B op zaterdag.

Lugdunum-Graaf Willem II VAC 3-3, Lugdunum w.n.s. (7-6)

Lugdunum leek uitgeschakeld te worden, maar in de laatste minuut bracht doelman Kevin Wassenaar (!) alsnog de gelijkmaker op het scorebord. De nog steeds zwaar gehavende ploeg van Jan Wansink en Henk de Cler was op voorsprong gekomen via Ozan Isitir, maar kwam daarna achter met 1-2 en 2-3. Voor de 2-2 tekende Aymen Mizab. De noodzakelijk geworden strafschoppen werden uiteindelijk beter genomen door de Leidenaren. Wassenaar werd nog eens de held van de avond door de beslissende strafschop te keren.