Aan de bal… is het kleine broertje van de rubriek ‘Hemd van het Lijf’, speciaal gemaakt voor het jeugdvoetbal. In deze rubriek stellen we een jeugdspeler enkele vragen en krijgt hij/zij de kans zich voor te stellen aan het grote publiek. Mogelijk zien we deze speler over 8 jaar op de velden staan tussen de eerste elftal spelers van onze regio.

In deze editie van ‘Aan de bal…’ is het Délano Hoogendam, speler van RCL D1 die aftrapt.

VraagAntwoord
Delano RCL D1Hallo ik ben Délano Hoogendam. Ik ben 11 jaar en woon in Leiderdorp. Mijn vader heet Ramon en mijn moeder Wilma. Ik heb een broertje en die heet Ravi. Mijn vader is al voor het 6de jaar leider van mij. Ik vind dat erg leuk en we praten veel over voetbal thuis.
Bij welke clubs heb je allemaal gespeeld?Vanaf mijn 5de jaar speel ik al bij RCL.
Moeilijkste tegenstanderIk vind de moeilijkste tegenstander dit seizoen vind ik Rijnsburgse Boys.
Hoeveelste eindigt jouw team?1ste
Leukste oefening van een trainingDe leukste oefeningen van de training vind ik positiespel en partijtje waarbij we van de trainer een opdracht krijgen bijvoorbeeld balletje eruit halen of maximaal twee keer raken.
Kampioen in de eredivisie wordt dit jaarFeyenoord natuurlijk
Beste tip die je ooit gehad hebtDat is de tip van Robin Brasker. Opendraaien en dan overzetten naar de andere kant.
Sterke punten van jouw teamDat we als een team voetballen.
Wat zijn jouw verbeterpunten als voetballer?Mijn verbeterpunt is fysiek sterker worden.
Welke wedstrijd kun je je nog goed herinneren en waarom?Dat zijn er twee, namelijk de kampioenswedstrijd in de E1 tegen Sparta. Was een hele spannende wedstrijd we moesten minimaal gelijk spelen om kampioen te worden. Het was een vechtwedstrijd met veel overtredingen en het werd 1-1 genoeg dus...kampioen!
En met de E1 tegen Alexandria 66 waarin we met 4-1 achter kwamen en met 7-4 wonnen, we kwamen zo sterk de kleedkamer uit en speelde een hele goede 2de helft wat uiteindelijk de winst opleverde.
Dit kijk ik op televisieIk kijk vooral veel voetbal. Ik kijk ook darten en op zaterdagavond naar playback je gek. Op vrijdagavond wordt de voice of holland voor mij opgenomen omdat ik dan de volgende ochtend moet voetballen.
Lekkere muziekIk heb niet echt een voorkeur voor bepaalde muziek, hou van veel soorten muziek.
Lievelingspositie op veld en waaromLinks half, ik vind dit een erg leuke positie omdat ik vaak in het spel betrokken raak zowel aanvallend als verdedigend.
Hobby's naast het voetbalMijn hobby's naast het voetbal zijn buitenspelen, darten en FIFA
Bang voorIk ben bang voor horror clowns.
Wat vind je van de bondscoach Danny BlindIk vind Danny Blind niet bij het nederlands elftal passen.
Welke vraag zou je willen stellen aan de volgende speler die dit invult?Wie is je grote voorbeeld als voetballer? Mijn grote voorbeeld is Paul Pogba.