88 enthousiaste voetballers met supporters, 20 vrijwilligers, 1 ADO Den Haag begeleider en 2 ADO Den Haag spelers. Alle ingrediënten om van woensdag 11 november 2015 een topdag te maken bij Hazerswoudse Boys waren aanwezig. En een topdag werd het! Woensdag 11 november 2015 staat vanaf nu bekend als ADO Den Haag Dag.

Weken van voorbereiding gingen er aan vanaf. Aan enthousiasme geen gebrek binnen Hazerswoudse Boys om de ADO Den Haag clinic te organiseren. Na alle voorbereiding ging het woensdag haast vanzelf. Getuige de ruim twintig minuten (!) die we eerder begonnen dan gepland in het draaiboek. De ADO Clinic werd georganiseerd voor alle D-E-F pupillen van Hazerswoudse Boys die getuige de vele ADO shirtjes al vooraf heel enthousiast waren.

ADHD1 (Small)

Ruim achtentachtig spelers hebben een fantastische middag gehad onder leiding van ADO Den Haag begeleider Dennis van der Steen. Ook was er een grote verrassing aanwezig voor alle deelnemers. Dit hebben we goed geheim kunnen houden en gezien de blikken was dit een zeer aangename verrassing. Er waren namelijk 2 spelers van ADO Den Haag aanwezig. Allereerst was aanwezig Giovanni Korte maar de meeste aandacht ging uit naar topscorer Mike Havenaar. Niet alleen doordat Havenaar goalgetter is, maar nog meer omdat zijn vader Dido Havenaar jarenlang furore maakte in het doel van Hazerswoudse Boys voordat hij later naar ADO Den Haag vetrok en vervolgens naar Japan toog. Vandaag was het dus de terugkeer van Havenaar junior in Hazerswoude en dat heeft hij geweten ook.

Bij de ADO clinic kon elk team punten verdienen bij verschillende voetbalvormen. Bij elke vorm streden steeds twee teams tegen elkaar. Hoogtepunt hierbij was het partijspel waarbij zowel Giovanni Korte als Mike Havenaar actief meededen en op menig moment hun voetbalkunsten aan het publiek lieten zien. Nadat alle spelvormen waren gepasseerd en iedereen zich van zijn beste kant had laten zien werd het tijd om afscheid te nemen van de spelers.

ADHD2 (Small)

Na het afscheid was het tijd voor de finale. De finale bestond voor elke leeftijdsgroep uit een partij van twee tegen twee waarbij het winnende tweetal in een 1 tegen 1 duel mocht uitvechten wie er als winnaar tevoorschijn kwam. Bij de D werd na een spannende wedstrijd Sven Siegers uiteindelijk de winnaar, bij de E sleepte Milan van Vliet de prijs in de wacht en bij de F was het Levi Pels die uiteindelijk winnaar werd. Na de prijsuitreiking was er voor iedereen nog een handtekeningenkaart beschikbaar en kreeg iedereen echte ADO Den Haag veters. Rond 17.00 werd het tijd om een fantastische dag af te sluiten.

Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en spelers die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt. Daarnaast gaat onze dank uit naar Giovanni Korte, Mike Havenaar en ADO Den Haag begeleider Dennis van der Steen voor deze topdag. Ook bedanken wij Leo Vermeer die Hazerswoudse Boys op het spoor heeft gezet voor deze ADO Den Haag clinic.

De jeugdcommissie van Hazerswoudse Boys.