Gustavo Hamer (18) heeft dinsdagmiddag in De Kuip een nieuw contract getekend, waardoor de aanvoerder van Feyenoord onder 19 tot medio 2019 aan de club verbonden is. Een mooi moment voor de middenvelder, wiens oude verbintenis tot de zomer van 2017 liep. ,,Het vertrouwen vanuit de club in mij is mooi”, zei Hamer na het zetten van zijn handtekening. ,,Ik speel nu nog in de jeugdopleiding en heb nog veel stappen te zetten. De eerste is die naar Feyenoord 1, waar ik in de toekomst mooie jaren hoop mee te maken.”

Feyenoords technisch directeur Martin van Geel noemde Hamer bij de contractondertekening een ‘groot talent’ en liet weten dat de club veel vertrouwen heeft in de jeugdspeler. ,,Gustavo maakt een prima ontwikkeling door”, zei hij. ,,Hij is een multifunctionele middenvelder, die technisch zeer vaardig is en het spelletje ziet. Dat zijn spelers die we graag langer aan de club binden, waardering willen geven.”

Hamer en Van Geel (Small)

Hamer bezet met Feyenoord onder 19 de tweede plaats in de Eredivisie voor A-junioren. De tweedejaars A-junior hoopt in de nabije toekomst het voorbeeld te volgen van onder meer Sven van Beek, Rick Karsdorp en Bart Nieuwkoop. ,,Allemaal spelers die vanuit de jeugd zijn doorgebroken”, zei hij in het bijzijn van onder meer zijn ouders en vriendin. ,,Ik hoop dat ik ze snel kan volgen, al concentreer ik me nu op Feyenoord onder 19. We willen kampioen worden en ik denk dat we daar de ploeg voor hebben.”

Volgens Van Geel biedt de meerjarige verbintenis rust aan Hamer, waardoor het talent zich volledig kan focussen op zijn persoonlijke ontwikkeling. ,,Gustavo bezit de kwaliteiten om door te groeien tot volwaardige Feyenoord-speler” , zei de technisch directeur. ,,Hij heeft drive en ambitie en zal zeker zijn kansen krijgen. Gustavo heeft de jeugdopleiding bijna doorlopen, maar daarna begint het pas echt. De belangrijkste stap is die naar De Kuip en wij hebben er vertrouwen in dat hij die kan zetten.”

In mei 2014 plaatste onze redactie het volgende vraaggesprek met de meer dan talentvolle regiogenoot:

Toptalent Gustavo Hamer is Meerburg dankbaar

Bron: website Feyenoord