HomeJeugdvoetbalHazerswoudse Boys D1 blijft knokken

Hazerswoudse Boys D1 blijft knokken

-

In de promotieklasse D namen Hazerswoudse Boys en Wilhemus het tegen elkaar op. De jongens uit Hazerswoude wachten nog altijd op de eerste punten. Vorige week boden ze gedeelde koploper RCL goed tegenstand. Vandaag wacht een lastige partij tegen Wilhelmus. De club uit Den Haag kan door de afgelasting van RCL – Rijnsburgse Boys zowaar de koppositie pakken.

Wilhelmus-Hazerswoudse Boys D1_0853Om 13:30 uur klonk het fluitsignaal voor de aftrap op Sportpark Westvliet. Het was guur weer en beide teams waren tijdens een goede warming-up op scherp gezet. En dat was te merken vanaf het begin. De eerste 10 minuten ging het gelijk op. De Hazerswoudse Boys stonden goed opgesteld en boden goed partij. Daarna kreeg Wilhelmus steeds meer de overhand en kwamen de Boys onder druk te staan. Wederom hield onze keeper Mitchel ons goed in de race, maar de druk werd te sterk en het duurde niet lang voordat de 1-0 een feit was. Een compliment voor de Boys dat ze het blijven proberen, maar een tweede tegengoal, vanaf grote afstand en net onder de lat gekruld, bevestigde dat ook deze tegenstander op dit moment moeilijk te verslaan is. Net voor rust werd het 3-0.

Na de rust kwamen de Boys vol goede moed op het veld. Ze hadden zich herpakt en er was meer rust in het spel. Gedurende 15 minuten werd er beter overgespeeld en posities ingenomen. Wilhelmus moest uit een ander vaatje gaan tappen. Helaas voor de Boys lukte dit en wist Helmus de weg naar het doel weer te vinden. Eindstand 6-0.

Het valt te prijzen dat de jongens uit Hazerswouden blijven voetballen. Ondanks de nederlagen staat er iedere week een gemotiveerd team op het veld. Dat de jongens stappen maken is duidelijk. Zoals de trainers, spelers en ouders zeggen: “We geven niet op.” Dat moet leidden tot de eerste punten.

Tot slot een compliment aan de scheidsrechter van Wilhelmus. De scheidsrechter voelde het spel bijzonder goed aan en leidde perfect.

(mede dank aan Hazerswoudse Boys voor verslag en foto’s)