donderdag, april 18, 2024
HomeJeugdvoetbalHazerswoudse Boys D1 houdt één helft stand (incl. foto's)

Hazerswoudse Boys D1 houdt één helft stand (incl. foto’s)

-

Aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp speelde de plaatselijke trots van Hazerswoudse Boys tegen Ajax Sportman Combinatie (ASC). ASC zat in de bekerpoule met Meerburg, Blauw-Zwart en UDO en eindigde daar met 12 punten op een (gedeelde) derde plek. Hazerswoudse Boys D1 eindigde op een vijfde plek in de bekerpoule. Interessant wordt het te zien hoe deze teams zich  met elkaar verhouden.

Het eerste kwartier van de 1ste helft was het ASC dat het betere veldspel had. Dit leverde de jongens uit Oegstgeest terecht een snel doelpunt op. Hazerswoudse Boys had het lastig in dit eerste kwartier en moest de bezoekers ook een tweede goal toestaan. Na de 0 -2 leek het erop dat er op de verjaardag van Yann Cohen (speler van de Boys) voetballend niet veel te vieren viel voor Hazerswoudse Boys.

Toch wist de thuisploeg na wat positionele omzettingen het tweede kwartier beter in het spel te komen en kon de thuisspelende ploeg tot 1-2 komen. Na een knappe pass van Kjell Verheul, was het Jasper Stolwijk die het net wist te bollen. Daarna waren er nog spannende momenten te zien voor beide doelen. Vlak voor de rust was er nog een, zelf verkregen, kans voor Jeroen Groenendijk van de Hazerswouse Boys. Helaas voor Jeroen stuiterde de bal op via een polletje en ging de bal net over de lat. Beide teams gingen de rust in met het besef dat de tweede helft nog voldoende kansen bood.

Hazerswoude begon er in te geloven en was gebrand op een betere start van de tweede helft. Helaas bleek de tegenstander uit Oegstgeest over meer kwaliteit te beschikken in de breedte van het team. Beide kanten konden het elkaar knap lastig maken, maar de kansen voor Oegstgeest waren gevaarlijker. Voor de toeschouwers was het ook een mooie 2de helft, lekker in het zonnetje en twee sportief spelende teams. Na enkele mogelijkheden aan weerszijden was het ASC dat aan het langst eind trok. Een slimme, snel genomen vrije trap van ASC vormde het breekpunt voor de Boys en de 1 – 3 voor ASC. Via gedegen spel bepaalde ASC de eindstand op 1-5, een terechte overwinning.

(verslag met dank aan Hazerswoudse Boys. Foto’s van Hazerswoudse Boys en ASC)