HomeJeugdvoetbalHazerswoudse Boys D1 maakt het RCL lastig

Hazerswoudse Boys D1 maakt het RCL lastig

-

RCL D1 speelde op de Bloemerd tegen het laag geklasseerde Hazerswoudse Boys D1. Vorige week gaf de trainer van de Boys al aan dat dit niet de wedstrijden zijn om de punten tegen te pakken. Toch stonden er na 2 teleurstellende nederlagen zaterdag de Boys super gemotiveerd klaar voor de wedstrijd tegen RCL D1. Terwijl de Leiderdorpers  juist deze wedstrijd willen aangrijpen om haar tanden te laten zien. Concurrent Rijnsburgse Boys won immers eerder mer 13-2 van deze tegenstander.

RCL speelde echter niet haar beste wedstrijd. De wind en de jongens uit Hazerswoude gaven voldoende tegengas om het een echte wedstrijd te laten worden. Met een aanvallende 3-4-3 was het RCL dat het initiatief wilde nemen maar hier de eerste minuten niet in slaagde.

Want het waren het de Hazerwoudse Boys die getergd aan de wedstrijd begonnen. Opbouwen van achteruit, bal laag houden en op zoek naar onze voorhoede. RCL gaf echter goed tegenstand was sterk ind e omschakeling. De uitvallen van RCL werden echter steeds goed gestopt door keeper Mitchel, die wederom een goede wedstrijd speelde. De wedstrijd golfde goed op en neer en de Boys konden met een grotere regelmaat de sterke spits Jeroen vinden. Hierdoor bleven de jongens uit Hazerswoude goed in de wedstrijd. Dit leidde uiteindelijk tot de verrassende 0-1. Jeroen werd na een goede pass gelanceerd. Met zijn snelheid bouwde hij een voorsprong op en stevende in volle vaart op de keeper af. Met een mooie lichaamsbeweging en een hard schot passeerde hij de keeper.

RCL was wakker en besefte dat deze wedstrijd om meer vroeg. De behendige linksbuiten van RCL werd steeds vaker bereikt en stichtte gevaar in de achterhoede van de Boys. De linksbuiten Rick was verantwoordelijk voor de 1-1. Kort daarna gevolgd door een werkelijk schitterende omhaal 2-1 van wederom Rick. Vlak voor rust werd het nog 3-1.

Na rust kwamen de Boys vol geconcentreerd terug. Met aanvallend voetbal werd Jasper gevonden. De laatste man van RCL, Teun, was net koud in het veld toen hij aan de noodrem moest trekken. De spits van de Boys werd getackeld met een penalty tot gevolg.  Jeroen wist deze goed te benutten: 3-2.

Hazerswoudse Boys volede dat er kans was op meer. Maar zoals de ongeschreven regel in het voetbal  vertelt: “als jij niet scoort, de tegenstander dit doet”. Zo gebeurde het dat de Boys volop strijd leverde, maar uiteindelijk toch moest erkennen dat RCL sterker was. Een counter van RCL zijde leverde het laatste doel punt van de wedstrijd op: 4-2.

De coaches John en Arjan merkte na de wedstrijd terecht op dat de weg naar boven is gevonden en het vertrouwen er is dat de eerste punten aanstaande zijn. RCL wist de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe te trekken. Volgende week wacht voor de Leiderdorpers de topper tegen Rijnsburgse Boys. Deze ‘Boys’ wonnen afgelopen weekend nipt met 1-2 van Meerburg.

(foto’s van Cocky, verslag met dank aan Hazerwoudse Boys)