HomeJeugdvoetbalMeerburg D1 heeft aan 1 helft voldoende tegen UVS

Meerburg D1 heeft aan 1 helft voldoende tegen UVS

-

In Zoeterwoude stond een regelrechte derby op het programma: Meerburg D1 tegen UVS D2. Veel bekende gezichten voor de mannen en veelal ook nog klasgenoten. Beide partijen stonden derhalve gemotiveerd aan de aftrap. Meerburg met als doel om hun positie in de middenmoot te verstevigen terwijl UVS D2 graag hun eerste punten binnen haalt.

Meerburg start wederom goed aan de wedstrijd, direct wordt de helft van UVS gezocht. UVS, bestaand uit overwegend 1e jaars spelers, laat zien dat het een aantal aardige talenten in de gelederen en komt met een sterke spits er af en toe gevaarlijk uit. Meerburg is wel sterker en na 10 minuten komt het op voorsprong. Frenk omspeelt op wilskracht twee tegenstanders en lijkt vervolgens kracht te kort te komen om goed af te drukken. De bal rolt echter wat ongelukkig onder de Leidse keeper door in het doel. Vervelend moment voor de keeper maar een verdiende voorsprong voor de jongens uit Zoeterwoude. Even later wordt het ook nog 2-0 na een mooie knal van afstand. UVS komt er nauwelijks uit en de keeper van Meerburg, Robin ingevallen vanuit de D2, krijgt weinig tot niets te doen. 5 minuten voor rust zorgt Yannick nog voor de 3-0 waardoor Meerburg met een lekker gevoel richting de kleedkamer kan gaan.

Over de tweede helft kunnen we vrij kort zijn, deze was niet om aan te gluren. Van beide kanten rommelig spel, weinig kansen gezien en veel foute passes. Hoogtepunt aan Meerburg kant was nog de katachtige reflex van Robin waarmee hij een zeker doelpunt voorkwam. Voor de rest was het saai om naar te kijken en met dit waterkoude weer hadden de toeschouwers beter binnen aan een bak chocolademelk kunnen zitten. De 3-0 bleef dus op het bord. Meerburg kon de eerste winst in deze competitie bijschrijven. UVS moet nog even wachten op dit gevoel.

Volgende week kan Meerburg op revanche in de thuiswedstrijd tegen Blauw Zwart D1, daar hebben ze nog een appeltje mee te schillen na de eerste ontmoeting waarin de mannen uit Wassenaar met 3-2 te sterk waren. UVS D2 heeft een lastige partij tegen het sterke Wilhelmus op het agenda staan.