donderdag, maart 28, 2024
HomeJeugdvoetbalRCL D1 is geduldig en wint verdiend bij en van ASC D1

RCL D1 is geduldig en wint verdiend bij en van ASC D1

-

Speeldag 2 in de promotie 1e klasse stond op het programma. Voor RCL deze keer de uitwedstrijd tegen ASC D1. ASC en RCL hadden elkaar niet eerder ontmoet dit seizoen. Beide teams waren met een overwinning aan de competitie begonnen.

In het 1e kwartier van de wedstrijd had RCL het moeilijk en was ASC de bovenliggende partij in de duels en bij de afvallende ballen. Beide teams wisten echter in de beginfase weinig echte kansen te creëren. Na de fase van aftasten kwam RCL iets beter in de wedstrijd en kwamen ze af en toe gevaarlijk door via linksbuiten Rick de Groot. Een goede actie van de linksbuiten werd vervolgd met een scherpe voorzet bij de tweede paal. Sam Ellert was van de rechtsbuitenpositie naar binnen getrokken maar werd door de verdedigers van ASC voldoende uit balans gebracht om de bal binnen te tikken. Een logische ruststand derhalve van 0-0.

ASC RCL 2

De tweede helft was het vooral RCL dat op zoek wilde gaan naar de openingstreffer. In de 10e minuut na rust was het zover. De technisch vaardige en sterke spits Quinlan Poulina wist zich langs een aantal tegenstanders vrij te spelen en legde de bal wederom bij de tweede paal. Deze keer kon Sam Ellert de bal wel binnen tikken en de 0-1 was een feit. Achterin hield RCL de verdediging goed dicht. Waar ASC in de eerste helft nog de gelijke was van RCL, leek er nu steeds minder te halen voor de jongens uit Oegstgeest.

In de 48e minuut kwam de voor RCL bevrijdende en beslissende 0-2. Linkermiddenvelder Delano Hoogendam speelde de bal diep op Rick, de keeper van ASC kwam goed uit zijn doel om de bal te onderscheppen. De bal viel echter voor de voeten van spits Quinlan en die wist wel raad met het lege doel en prikte de bal vanaf een meter of twintig in het lege doel. RCL speelde daarna de wedstrijd uit met de wetenschap dat de drie punten in de tas mee naar Leiderdorp gingen. Volgende week wacht voor RCL de thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys D1 en mag ASC op bezoek bij de sterk gestarte ploeg uit Voorburg, Wilhelmus.