HomeJeugdvoetbalRCL D1 wint eenvoudig in Noordwijkerhout (plus podcast)

RCL D1 wint eenvoudig in Noordwijkerhout (plus podcast)

-

Zaterdag, promotieklasse D pupillen – Zaterdag werd een compleet programma gedraaid. VVSB mocht het thuis opnemen tegen RCL uit Leiderdorp. VVSB sprokkelt haar punten bij elkaar en staat in de middenmoot. RCL draait nog mee in de top van de competitie en zal moeten winnen om mee te blijven doen om de bovenste plaatsen.

Op het mooie gras in Noordwijkerhout werd iets voor tienen afgetrapt. Al na vijf minuten weten de Leiderdorpers het net te vinden. Na een diepe bal op spits Quinlan glijdt de centrale verdediger van VVSB ongelukkig uit. Het schot van de spits wordt echter geblokt. De weggewerkte bal wordt weer binnengeschoten door Rick en komt pardoes op het hoofd van rechtsbuiten Sam. Deze kopt de bal subtiel in de verre hoek, 0-1. Meteen na de aftrap kon de 0-2 in het net liggen. Een goede actie van de rechtsbuiten eindigt bij de linkerspits. Hij weet de opgelegde kans echter niet te benutten.

Jpeg

VVSB recht daarna haar rug en komt meer in de wedstrijd. Dit levert de jongens een vrije trap op aan de rand van de zestien meter. De nummer 10 van VVSB schiet de bal laag langs de muur. De spits van VVSB krjgt de bal twee meter voor de goal plotseling in zijn voeten maar staat buitenspel. De Leiderdorpers zijn echter gewaarschuwd. Het is nog maar 0-1 en de wedstrijd is nog niet gespeeld. Kort daarna leek dan ook 1-1 te worden gemaakt. De snelle linkerspits van VVSB werd, zoals vaker deze wedstrijd, weggestuurd en kwam 1 op 1 staan met de keeper van RCL. De bal werd hard en half hoog in de linkerhoek geschoten. De keeper van RCL, Bjorn, was echter snel zijn doel uitgekomen en redde de Leiderdorpers met een mooie safe.

Het verschil in kwaliteit  werd uiteindelijk toch in doelpunten omgezet. Na een uitbal aan de rechterkant kwam de bal hoog aan bij Quinlan. Op randje zestien kreeg hij de bal voor zijn voeten en twijfelde niet. Zijn uithaal vloog strak richting de kruising en zorgde voor de 0-2 in de 23ste minuut.  Nog voor rust besliste RCL de wedstrijd. Linkermiddenvelder Delano stuurde Quinlan weg en die schoot net voor rust de 0-3 binnen.

Na rust was het RCL dat het beste uit de startblokken kwam. Al binnen enkele minuten spatte de bal tegen de lat uiteen en vloog weer terug het veld in. VVSB was gewaarschuwd. RCL leek met een 0-3 nog niet tevreden. In de 10de minuut leverde dat de 0-4 op. Na slecht uitverdedigen van de verdediging van VVSB was het deze keer Rick die de trekker mocht overhalen. VVSB gooide veel strijd in de wedstrijd en vooral de buitenspelers van RCL vochten harde gevechten uit met de thuisspelende ploeg. Inmiddels was bij RCL de spits een linie gezakt en kon Tycho als linksbuiten minuten maken. Hij was het ook die aan de basis stond van de 0-5. Een afgemeten voorzet werd op juiste waarde geschat door Rick, 0-5. Enkele minuten voor tijd werd de eindstand bereikt. Een vrije trap links op het middenveld werd door de keeper van VVSB verkeerd beoordeeld. Laatste man Jurek maakte slim gebruik van deze mogelijkheid en tikte de 0-6 binnen.

Met deze uitslag blijft VVSB samen met Meerburg 8ste staan op de ranglijst. Beide teams ontmoeten elkaar volgende week. RCL speelt dan thuis tegen koploper Wilhelmus. De ploeg uit Den Haag is nog ongeslagen. Wel hebben ze 1 wedstrijd meer gespeeld dan RCL en Rijnsburgse Boys.

Onderstaand Ruud Fortman, hoofdtrainer RCL D1, en Jurek Slottje, laatste man RCL D1, aan het woord.