Op een winderig sportcomplex van Meerburg heeft medekoploper Rijnsburgse Boys D1 afgelopen zaterdag gewonnen van de gastheertjes van de Rijndijkers. Meerburg D1 nam brutaal de leiding, maar moest uiteindelijk het onderspit delven (1-2). Onze redactie sprak na afloop met de beide aanvoerders. Kas van der Werf kwam aan het woord namens de withemden, terwijl Dennis van Noort, de matchwinnaar, zijn zegje deed namens de ‘uien’.

De mannen van de D1 van Meerburg begonnen voortvarend aan de wedstrijd, eigenlijk zoals steeds in de afgelopen wedstrijden. Men grijpt de tegenstander bij de keel en drukt ze terug op eigen helft. Ook direct wat kleine mogelijkheden met schoten van afstand en mooie aanvallen via de vleugels. De wind speelde vandaag wel een grote rol, af en toe kreeg deze vat op de bal en was er geen peil op te trekken waar deze naartoe ging. Gelukkig hadden beide partijen hier last van.

Na 20 minuten brak Sam B. van Meerburg de ban. Na goed doorzetten op rechts verraste hij alles en iedereen door geen voorzet te geven maar direct het leer in de verre kruising te jagen. Een uitstekende goal en op dat moment verdiend. De tegenstander uit Rijnsburg kwam er als reactie een aantal keer gevaarlijk uit en met een vrouwelijke Usain Bolt op de rechtsbuiten was het team gevaarlijk. Er was echter ook veel irritatie merkbaar in deze ploeg en dit vertaalde zich in nogal wat verbaal misbaar tegen scheidsrechter en tegenstander. Gescoord werd er niet meer en dus met een 1-0 ruststand aan de thee.

Na de rust werd Rijnsburg eigenlijk vanaf het begin sterker en sterker, gedragen door de rugwind. Meerburg verzuimde om de voetballende oplossing te zoeken en er werd veel en onnodig de lange bal gehanteerd. Na een kwartier kreeg Meerburg een kleine mogelijkheid via een vrije trap op links. De bal bereikte echter een Rijnsburgs hoofd en werd snel richting de vrouwelijke rechtsbuiten gespeeld. Met een waanzinnige sprint van eigen helft liet zij iedereen de hielen zien en schoof de 1-1 binnen. Na deze goal kantelde de wedstrijd en was het wachten op de 1-2. Het vertrouwen was weg bij Meerburg. Er werd niet meer gevoetbald en de mannen uit Zoeterwoude liepen achter de feiten aan. 10 minuten voor tijd kwam dan ook de genadeklap en scoorde Rijnsburg de 1-2.  Behoorlijk teleurstellend en gedesillusioneerd verliet Meerburg het veld.

Achteraf reageerde Coen Klinkenberg, hoofdtrainer van Meerburg D1:  “We moeten hier weer lering uit trekken en zorgen dat het verval tussen de eerste en tweede helft niet zo groot is. Voetballend zijn we een goede ploeg, nu moeten we gaan proberen dit een hele wedstrijd vol te houden en onszelf iets meer belonen. Zaterdag mogen we dit gaan proberen, wederom een thuiswedstrijd en ditmaal tegen UVS D2.”

Leidenamateurvoetbal sprak ook nog met spelers van beide clubs: