Eerste klasse, D pupillen- Na afloop van de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys spraken we met de hoodfdtrainer van de D1 van Hazerswoudse Boys, Arjan Bisschop. De jongens uit Hazerswoude verloren de wedstrijd met maar liefst 13-2. Tijd om eens na te vragen hoe dit kwam.

,,Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Binnen vijf minuten stonden we met 2-0 achter en die slechte start zijn we nooit meer te boven gekomen. Vandaag zijn we eigenlijk gewoon op alle gebieden overklast door een sterk Rijnsburgse Boys. In de tweede helft ging het heel hard. Je ziet dan toch dat het vertrouwen en de motivatie bij die jongens  langzaam afneemt en dan is het moeilijk om er nog wat van te maken. We gaven ze te veel ruimte door bijvoorbeeld op vijf meter te dekken en dan zie je dat Rijnsburgse Boys verschrikkelijk goed kan voetballen en dat genadeloos afstraft. Gelukkig was onze keeper ook op dreef want die heeft er zeker nog een paar mooi uit gehouden.”

Vorige week hebben jullie ook een forse nederlaag geleden tegen ASC ((1-5). Hoe moeten we jullie inschatten?

,,Vorige week was anders. De eerste helft speelden we goed mee. Voor die jongens is het ook de eerste keer dat ze in de eerste klasse spelen. We moeten het dan ook vooral in eerste instantie van onze inzet hebben. Als dat in een tweede helft weg valt, dan wordt het lastig.”

teamfoto Hazerswoudse Boys D1

Volgende week op bezoek bij RCL D1. Op voorhand ook een moeilijke tegenstander.

,,We weten dat we tegen dat soort tegenstanders waarschijnlijk niet de punten moeten gaan halen. Die punten moeten we toch pakken tegen andere tegenstanders. RCL is toch een van de favorieten. Al denk ik dat Rijnsburgse Boys een van de beste ploegen heeft.”

Wat is jullie doelstelling voor dit seizoen?

,,Handhaving. We zijn naar de eerste klasse gegaan omdat we vorig jaar kampioen geworden zijn. Uiteindelijk kom je dan in deze promotiepoule. Het is een zware poule maar voor ons een geweldige leerschool en voor de jongens de uitdaging om bij dit niveau aan te haken. In de bekerpoule zijn we uiteindelijk als vijfde geëindigd. Toen waren we echter nog niet compleet en hadden we een minimale bezetting. We hebben nu een mooie mix van eerste en tweedejaars spelers. In de D2 spelen ook wat eerste jaars jongens en die spelen derde klasse. Die doen goed mee dus we verwachten ook met het oog op de toekomst voldoende aanwas te hebben. Maar we zijn natuurlijk, in vergelijking met andere clubs in de poule, een kleine club. We hebben in de breedte wat minder waardoor het wegvallen van spelers lastiger is op te vangen.”