HomeJeugdvoetbalUVS D2 tot twee keer toe niet scherp

UVS D2 tot twee keer toe niet scherp

-

Zaterdag speelde UVS D2 haar 2e wedstrijd van de competitie tegen Blauw-Zwart. De Wassenaarse ploeg bestaat uit een aantal fysiek sterke spelers. De eerste wedstrijd wonnen ze van Meerburg (3-2). Blauw Zwart zou een gevaarlijke outsider kunnen zijn voor de titel. Al wordt de ploeg niet veel sterker ingeschat dan de andere teams die elkaar eerder in de beker troffen (Meerburg, UDO en ASC).

Het team van UVS begon de wedstrijd zwak. In andere wedstrijden zagen we al dat een matige start in de promotieklasse genadeloos kan worden afgestraft. Blauw Zwart liet er dan ook geen gras over groeien. Nog binnen 10 minuten was de verdiende voorsprong een feit. Vanaf het middenveld bediende Bruno Felix met een steekpass spits Kiefer Buys die koelbloedig de bal binnenschoot. Het vervolg kenmerkte zich als slordig door de Blauwe en onmachtig door UVS. Alhoewel Blauw-Zwart toch meerdere kansen wist te creëren was de ruststand slechts 0-1.

Deze ruststand gaf UVS nog voldoende perspectief om de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken. De Leidenaren waren echter wederom niet scherp en na tien minuten stond de 0-4 op het spreekwoordelijke bord. Daarbij bewees de Wassenaarse ploeg dat ze ook snel kunnen counteren. Binnen 15 seconden na de genomen corner van UVS lag de 0-2 in het netje aan de andere kant van het veld. Het was opnieuw spits Kiefer Buys die vanuit een voorzet van Marnix Dijkhuizen raak schoot. Dit bleek het breekpunt. Blauw-Zwart speelde dominant en op de helft van de tegenstander. Binnen enkele minuten stond het door doelpunten van Marnix Dijkhuizen en Jesse van der Spek 0-4. Met name van laatstgenoemde was de droge knal een mooi doelpunt. Het vijfde doelpunt voor de Blauwen was er eveneens eentje om in te lijsten, een boogbal over de keeper betekende een doelpunt voor de sterk spelende Bruno Felix.
De laatste 20 minuten hadden net zo goed niet meer gespeeld te worden. UVS kon de draad niet meer oppakken en verloor uiteindelijk terecht met 0-6. Het slotakkoord was voor Marnix Dijkhuizen, met een individuele actie bracht Marnix zichzelf in de positie om af te ronden en liet dit niet na. De 0-6 was daarmee een afgetekende overwinning.

De D2 van de oudste voetbalvereniging van Leiden moet dit weekend maar snel vergeten en de pijlen richten op komend weekend. Dan kunnen ze op bezoek bij UDO D1.

Blauw Zwart daarentegen kan terug zien op een goede competitiestart met 9 doelpunten voor en slechts 2 tegen. Het wordt interessant te zien of zij zich staande kunnen houden tegen VVSB.

(verslag met dank aan UVS en Blauw Zwart)