Eerder deze week plaatste onze redactie al de loting van de eerste Koetshuis ‘De Burcht’ Cup. Tevens werden er interviews gedeeld naar aanleiding van de loting. Onze redactie zal blijvend informeren over de voortgang van het toernooi in 2016. Met de deelnemende clubs zijn tal van afspraken gemaakt en nu wordt er gezocht naar geschikte data voor de poulefase. De te spelen wedstrijden zijn alvast in een overzicht geplaatst, waarbij er her en der al koppen zijn geslagen. Een up-date volgt op regelmatige basis! Op onze homepage is de onderstaande indeling ook terug te vinden (bovenin) onder de tab Koetshuis Cup. Daar zullen de uitslagen en standen tevens worden gedeeld!

Poule A

FC Boshuizen (zo)-vv Leiden (di 12/01, 20.00, scheidsrechter: Koeman)

LSVV’70-Roodenburg (za) (di 12/01, 20.00)

vv Leiden- LSVV’70

Roodenburg (za)- FC Boshuizen (zo) (di 02/02, 20.00, scheidsrechter: Olekli)

Roodenburg (za)- vv Leiden (di 16/02, 20.00, scheidsrechter Olekli)

FC Boshuizen-LSVV’70 (di 16/02, 20.00, scheidsrechter: Van den Hoed)

Poule B

Oegstgeest-FC Rijnvogels

DoCoS-Leidsche Boys (za)

FC Rijnvogels- DoCoS

Leidsche Boys (za)- Oegstgeest

Leiddsche Boys (za)-FC Rijnvogels

DoCoS-Oegstgeest

Poule C

Voorschoten’97 (zo)-RCL

Football Factory-FC Boshuizen (za)

RCL-Football Factory

FC Boshuizen (za)-Voorschoten’97 (zo)

Football Factory-Voorschoten’97 (zo)

FC Boshuizen (za)- RCL

Poule D

Lugdunum-Leidsche Boys (zo)

UVS-Valken’68

Leidsche Boys (zo)-UVS

Valken’68-Lugdunum

Lugdunum-UVS

Leidsche Boys (zo)-Valken’68

Poule E

Kagia-GHC (di 26/01, 20.00, scheidsrechter: (Korbee)

FC Rijnland-Roodenburg (zo)

Roodenburg (zo)-Kagia

GHC-FC Rijnland

FC Rijnland-Kagia

Roodenburg (zo)-GHC

 

Opzet toernooi, in willekeurige volgorde en de nodige aandachtspunten voor de clubs en de volgers.

 • Er wordt in pouleverband een halve competitie gespeeld. Twee ploegen spelen dus twee keer thuis, twee ploegen per poule eenmaal. De wijze van loting is tot stand gekomen na beraad met de clubs. Er is gekozen door het merendeel voor een open loting.
 • Wedstrijden dienen gespeeld te worden tussen half januari en eind maart. Logische startdatum gezien de herstart van de competitie zou kunnen zijn vanaf 12 januari 2016. Een week later of twee weken later is de organisatie om het even. De clubs moeten er samen uitkomen (Tom Holswilder en LAV blijven hier buiten!), maar wel dus in de aangegeven volgorde van de wedstrijden zoals hierboven vermeld.
 • Het schema, zoals dit vooraf is opgesteld, is bindend voor de clubs voor het spelen van twee thuis-of uitwedstrijden.
 • Speelduur twee keer 45 minuten.
 • Scheidsrechter bij voorkeur via de club of als dat niet lukt via LAV. Clubs dienen voor hun wedstrijden het programma voor 05/01/2016 voor elkaar te hebben.Wanneer al bekend is dat er geen scheidsrechter voorhanden is dit ZSM doorgeven aan LAV. In elke geval VOOR 05/01/16!!!!!!!!
 • Clubs spelen de namen door van de scheidsrechters en dat de wedstrijd gepland is met de tegenstander i.v.m. eventuele aandacht van LAV.
 • Club regelt zelf clubgrensrechter.
 • Spelregels hetzelfde als bij reguliere wedstrijden.
 • Een directe rode kaart en/of twee keer geel in een wedstrijd (=rood) betekent uitsluiting voor een duel in dit toernooi, club geeft dit door aan LAV.
 • Twee gele kaarten in losstaande wedstrijden betekent ook niet spelen in volgende wedstrijd. Dus in dit geval in derde poulewedstrijd of later in het toernooi.
 • Na afloop van elk duel vijf strafschoppen nemen en de score daarvan melden aan LAV. Clubs wijst zelf de spelers aan. Er moet altijd een winnaar komen, dus dan doorgaan met speler zes etc.
 • Door het gros van de clubs is de voorkeur van spelen op dinsdagavond bepaald. Aan die wens geven we gevolg. Uitwijken kan op zich wel, maar dat zullen de clubs dan onderling zelf moeten afstemmen.
 • Voorkeur voor tijdstip aanvang wedstrijden 20.00 uur.
 • In onderling overleg met de tegenstander mag er worden afgeweken van een aanvankelijk afgesproken datum vanwege onvoorziene omstandigheden. Dit wel direct doorgeven aan LAV via de thuisspelende club!
 • Wedstrijden worden niet onder de KNVB-vlag gespeeld.
 • Het spreekt voor zich dat het een VRIENDSCHAPPELIJK toernooi is. Elke club wordt verzocht om met respect te spelen en de regels na te leven. Het gaat immers niet om leven en dood en het doel is onder meer dat clubs de onderlinge banden aan trekken. Alle clubs zijn aangesloten bij LAV en we moeten er met zijn allen een succes van maken, zeker voor Tom Holswilder die al zo lang zijn nek uitsteekt voor het regionale voetbal!!!!
 • Verzoek aan alle clubs om het programma, zodra dat bekend is, niet enkel te delen met LAV maar ook op de eigen website (en eventueel op andere manieren). Dit uiteraard om publiek te trekken en zo voor omzet te zorgen.
 • De vijf besten plaatsen zich voor de knock-out plus de drie beste nummers twee (afgaande op in eerste instantie punten, vervolgens doelsaldo en als er dan nog geen beslissing is gevallen dan zijn de strafschoppen bepalend).
 • Voor de strafschoppen wordt ook nog een klassement bijgehouden en daar wordt ook een prijs voor beschikbaar gesteld. Daarbij telt de score tot en met de vijfde strafschop!
 • Bij de knock-out fase wordt er vooraf een schema vastgesteld van de kruiswedstrijden, deze zal later worden bekend gemaakt. Daarbij geldt in elk geval: bij ploegen die zich plaatsen bij de laatste acht wordt er bij een gekoppelde wedstrijd vastgesteld dat in het voorkomende geval de ploeg die twee keer thuis speelde in de poulefase en speelt tegen een ploeg die twee keer uit speelde, dat de ploeg die twee keer thuis speelde nu zonder meer uit speelt en andersom. Voorbeeld: Lugdunum en Kagia plaatsen zich voor de knock-out fase. Lugdunum speelde in de poule tweemaal thuis, Kagia tweemaal uit. Als het lot deze clubs koppelt speelt Kagia dus hoe dan ook thuis.
 • De knock-out fase wordt gespeeld in april. Indien niet mogelijk uiterlijk voor medio mei.
 • Voor de finaledag plaatsen zich dus vier ploegen. Er worden twee finales gespeeld. De hoogst spelende twee clubs tegen elkaar en de twee minder hoog spelende clubs tegen elkaar. Wanneer er sprake is van twee ploegen die even hoog spelen dan bepaalt de eindstand in de reguliere competitie wie welke finale speelt. Finalewedstrijden: twee keer dertig minuten.
 • Het complete programma dient uiterlijk 05/01/16 binnen te zijn bij de redactie van LAV ivm aandacht op de website. Bij voorkeur ZSM. Het LAV team tracht zoveel mogelijk wedstrijden te bezoeken/te belichten. Van daaruit is het dus wel van het grootste belang dat de redactie op de hoogte wordt gehouden door de aangewezen contactpersoon. Dit ook natuurlijk bij afgelasting, uitstel door blessures etc.
 • De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor opgelopen blessures. Laten we uitgaan van een sportief toernooi in elk geval. Blessures zijn echter nooit uit te sluiten. Op een training kan het uiteindelijk ook mis gaan.