In deze rubriek zetten wij de schijnwerpers op een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer is het de beurt aan Maarten van Riessen van derdeklasser Zwammerdam.

VraagAntwoord
maarten van riesenMijn naam is Maarten van Riessen. Geboren 27-12-1984 in Alphen aan den Rijn. Na mijn studie Sportmarketing & Management ben ik nu aan het werk als Service Account Coordinator bij Jungheinrich. Sinds 17 oktober 2014 ben ik getrouwd met Leonie, waarmee ik al ruim 2 jaar samenwoon in Zwammerdam.
Mijn voetballoopbaanMijn hele leven speel ik al bij VVZwammerdam. Op mijn 8ste begonnen in de E en sinds mijn 16de in het 1ste van VVZwammerdam, waar ik altijd in de voorhoede heb gespeeld.
Wat zijn je passies/ hobby’s naast het voetbal Voetbal is toch de overheersende hobby. Daarnaast is er toch een passie voor sport in het algemeen, lekker eten en muziek.
Naam en plaatsen lagere en middelbare school waar je vertoefdeDe Koniging Julianaschool in Zwammerdam was mijn basisschool, helaas is deze nu gesloten. Mijn middelbare school was het Scala College in Alphen aan den Rijn.
Mooiste wedstrijden die ik speelde2 kampioenswedstrijden en 4 nacompetitiewedstrijden waarna we uiteindelijk promoveerden.
Nederlandse clubs in EuropaKomen helaas vaak te kort, te vaak de 'mannen' tegen de 'jongetjes' in het nadeel van de Nederlandse ploegen.
Mijn clubVVZwammerdam en daarnaast Feyenoord.
Mooiste drie sportmomenten uit je leven. Van jezelf of anderzijds De bevrijdende 2-1 scoren in de kampioenswedstrijd in de 4de klasse. De winnende scoren in de laatste minuut, 2x tegen Floreant in eerdere seizoenen en dit jaar tegen Roodenburg. Een, na het overlijden van een Zwammerdam supporter, gestaakte wedstijd hervatten met een vrije trap, rand 16, en deze direct na het fluitsignaal binnentrappen.
Wat zijn je eigen toekomstplannen binnen het voetbal en daarbuiten Voorlopig zo lang mogelijk fit blijven en de 15 seizoenen vol maken bij VVZwammerdam. Daarna zien we weer verder.
Deze clubs in het amateurvoetbal volg ik meestal welVvZwammerdam zelf, de clubs uit onze competitie en de Alphense clubs.
Leidenamateurvoetbal.nlGoed initiatief om het regionale amateurvoetbal meer op de kaart te zetten. Prettig dat Zwammerdam meedoet.
Zo ziet mijn weekend er doorgaans uitZaterdagochtend huishoudelijke zaken, 's middags voetballen, 's avonds verschilt nogal. Op zondag vaak wat leuks doen met mijn vrouw.
Word ik blij vanWinnen, scoren, gezelligheid met vrienden en natuurlijk van mijn vrouw.
Mijn familiebandenOndanks dat mijn ouders zijn gescheiden op mijn 4de, zijn de familiebanden altijd hecht geweest en kan iedereen het goed met elkaar vinden. Mijn vader heeft nog 2 kinderen uit zijn nieuwe huwelijk. Mijn oudste broertje speelt zeer actief en zeer goed toneel en mijn jongste broertje is nu keeper in de A. Hopelijk spelen we ooit nog samen in het eerste.
Dat zou ik nou nooit doenSpugen naar een tegenstander of natrappen.
Spijt vanWellicht had ik toch ooit de poging moeten wagen hoger te voetballen. Echt spijt kan ik het niet noemen, meer nieuwsgierigheid over hoe het had kunnen lopen.
Ga ik toch eens over nadenkenDeze vraag……..
Radioprogramma'sLuister bijna geen radio, dus geen voorkeur.
Vakantie 2015Een uitgestelde huwelijksreis, een 3 weekse rondreis in Zuid Afrika.
LevensmottoGeniet en heb elkaar lief, er is al genoeg ellende in de wereld.
Geen prettig mens is iemand dieOveral commentaar op heeft, maar niet bereid is om zelf actief te zijn om iets te veranderen
Kijk ik naar uitDe volgende competitiewedstrijd en natuurlijk de Zuid Afrika reis.
BelachelijkDat Feyenoord dit seizoen slechts 1 punt tegen Ajax heeft gepakt.
Zou ik graag beter beheersenKoppen en het kiezen van positie bij corners (aanvallend)
Dat mis ik wel eensDe pure wil om te winnen bij jongere spelers.
GeniaalZlatan Ibrahimovic, hoewel hij ook aantoont dat er tussen geniaal en gek soms een dun lijntje zit
Deze principes streef en leef ik naZie levensmotto
Voor mij zijn dit heldenMijn ouders, alle 4 en mijn opa Schrijvershof!
Dat wil ik graag nog even kwijtGeniet van het leven, geniet van het spelletje voetbal.