Vrijdag 23 januari zal voetbalvereniging Lugdunum de primeur krijgen van het eerste AllStarCafé in Leiden. De kantinedeur staat om 18 uur open en om een uur of 20 wordt de avond afgesloten. Het AllStarCafé is een opvolger van het Sportcafé, dat al geruime tijd bestaat. De organisatie van deze noviteit heeft als doel om specifiek oud-voetballers weer bij elkaar te brengen om onder meer te praten over het Leidse regionale voetbal, zowel in het verleden als in de toekomst.

Ger Wassenaar, een bekende bij veel regionale voetbalclubs, is een van de initiators van dit nieuwe fenomeen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het veel spelers uit het verleden gaat lokken. ,,Er is behoefte aan een samenzijn van voetballers van weleer. Dit idee is geboren in samenspraak met Leen de Goeij en Paul de Tombe. We hebben het idee dat het aantal voetballers steeds minder werd bij het sportcafé en wij willen een en ander nieuw leven inblazen. Veel voetballers en mensen uit het bedrijfsleven hebben veel betekend in het sociale -en voetballeven en die mensen mag je best aandacht blijven geven. Op deze wijze willen we hen weer bij elkaar brengen.”

Wassenaar legt verder uit. ,,Het is de bedoeling dat de clubs er wat aan verdienen. Dat kan in deze tijd geen kwaad, want we weten hoe de vlag er bij hangt her en der. We trappen dus af bij Lugdunum en elke maand willen we een andere club aan doen. In principe is iedereen welkom, als ze maar een stuk gezelligheid mee brengen. Dat is de insteek. Wij zetten in op een man of zestig, maar misschien zitten we wel aan de krappe kant en kan dit gaandeweg een succes worden. We willen zeker niet in het vaarwater gaan zitten van het Sportcafé en daarom organiseren wij dit evenement telkens op de een-na-laatste vrijdag van de maand (het Sportcafé is elke laatste vrijdag geopend, red.).”

Natuurlijk is naamsbekendheid van belang om er een succes van te maken, realiseert Wassenaar zich ook. ,,Daarom hebben we al de nodige contacten gelegd en toezeggingen van mensen dat ze komen. En we geven ze tevens de boodschap mee om het voort te spreken. Daarnaast hebben we een eigen website en die begint het stadium ‘af’ te benaderen. We hopen dat ook de publicatie op Leidenamateurvoetbal.nl bijdraagt aan belangstelling. En heeft men vragen dan kunnen ze uiteraard bij ons terecht. Het voetbalwereldje is klein en dus zijn contacten zo gelegd. We gaan uit van een succes en van heel wat leuke avondjes.”