Michael van Kooperen:,,Roodenburg onwaardig seizoen geweest.”
In het seizoen 2013/2014 streed Roodenburg nog voor promotie naar de tweede klasse via de nacompetitie. Het ene seizoen is de andere niet, zo is gebleken. Afgelopen seizoen verliep uitermate teleurstellend voor de blauwzwarten. De club degradeert en moet genoegen nemen met een plaats in de kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse.

Routinier Michael van Kooperen aan het woord:,,Het afgelopen seizoen was Roodenburg onwaardig en dus ook een grote teleurstelling. Vorig seizoen gingen we nog op voor promotie en dit seizoen degraderen we. Wat een contrast. We hebben in de eerste competitiehelft al zoveel punten laten liggen. We gingen met een schamele zes punten de winterstop in. Dat was niet echt een opbeurend vooruitzicht voor het resterend deel. Toch bleven we erin geloven en hebben we uiteindelijk tot de laatste speelronde degradatie alsnog kunnen ontlopen. Gouda won uit bij Koudekerk en daarmee was degradatie voor ons een feit. Een zwarte dag voor de aanhang van Roodenburg.”

Van Kooperen vervolgt:,,Aan het begin van het seizoen was de doelstelling dat we toch minimaal bij de eerste zes moesten eindigen en zou een periodetitel altijd welkom geweest zijn. Als team hebben we dit jaar gefaald en is het seizoen uiteindelijk in mineur geëindigd. Ik kan het nog niet geloven. Het vreemde is dat we tegen de bovenste ploegen ons beste voetbal lieten zien. UVS uit hadden we bijvoorbeeld moeten winnen. We hadden een strafschop moeten krijgen en hadden dan kunnen uitlopen naar 1-3. Uiteindelijk viel het dubbeltje niet onze kant op en vertrokken we uit de Kikkerpolder met een schamel puntje. Het geluk was niet aan onze zijde afgelopen seizoen. Aan de andere kant is het reëel om te zeggen, dat geluk ook afgedwongen moet worden. Het zat er gewoon niet in afgelopen jaargang”

De ervaren rot over de tweede seizoenshelft en aankomend seizoen:,,Wat wel positief was is dat we de tweede seizoenshelft hebben gestreden voor wat we waard waren. We gingen punten pakken en het geloof begon terug te keren. Dat merkte ik ook in de groep. Iedereen deed een stap meer voor elkaar. We hebben er als Roodenburg alles aan gedaan. Zelfs succesvolle oud selectiespelers zoals Marvin Bok, Hendrik Boelee en Michiel Hugens, die in ons vierde elftal spelen, hebben geprobeerd ons van de ondergang te behoeden. Het zegt genoeg over de club Roodenburg. Iedereen wilde tot het gaatje gaan. Helaas was het net niet genoeg. Ik baal er stevig van om zo afscheid te moeten nemen. Ik stop met ingang van aankomend seizoen met selectievoetbal. Mijn onderneming vergt zoveel tijd van me, dat twee keer per week trainen eigenlijk ondoenlijk is geworden. Daarbij maak ik lange dagen en als kersverse vader wil je toch ook meer bij je gezin zijn. Aankomend seizoen zal de ploeg onder leiding staan van Henk Buijn. Ik hoop dat er goede versterkingen komen zodat Roodenburg meedoet om de titel of via de nacompetitie zal terug keren waar het hoort. Ik heb er vertrouwen in!”

 

Roodenburg (za) in cijfers:
Totaalstand: 26-23-41-66 (13e)
Resultaten thuis: 13-15-21-32 (10e)
Resultaten uit: 13-8-20-34 (13e)
Beste periode: 3e periode (9-10-13-16, 9e)
Grootste thuisoverwinning: BSC’68 (4-2), Kagia (2-0)
Grootste thuisnederlaag: Floreant (1-7)
Grootste uitoverwinning: CVC Reeuwijk (1-3)
Grootste uitnederlaag: BSC’68 (4-0)
Laatste thuisoverwinning: Kagia (2-0, 9 mei)
Laatste thuisnederlaag: UVS (28 februari)
Laatste uitoverwinning: Gouda (1-2, 11 april)
Laatste uitnederlaag: SEV (2-1, 2 mei)
Thuis de nul gehouden: 2x
Uit de nul gehouden: 0x
Thuis niet gescoord: 2x
Uit niet gescoord: 2x

 

Roodenburg zondag kon niet degraderen uit de vierde klasse, maar eindigde wel als laatste. Vaak waren er personele problemen en daardoor traden de Leidenaren vooral in de laatste maanden aan met oudgedienden of juist onder meer B-jeugd. Enkele uitschieters naar boven maakten dat er toch nog zeventien punten op de teller kwamen te staan.

 

Roodenburg (zo) in cijfers:
Totaalstand: 28-17-48-108 (15e)
Resultaten thuis: 14-11-25-56 (15e)
Resultaten uit: 14-6-23-52 (15e)
Beste periode: 1e periode (14-10-26-42, 14e)
Grootste thuisoverwinning: Moordrecht (3-0)
Grootste thuisnederlaag: Stolwijk (2-10), ASW (0-8)
Grootste uitoverwinning: Bernardus (3-4), Stolwijk (1-2)
Grootste uitnederlaag: FC Rijnland (8-1)
Laatste thuisoverwinning: Moordrecht (3-0, 19 april)
Laatste thuisnederlaag: ASW (0-8, 10 mei)
Laatste uitoverwinning: Stolwijk-Roodenburg (1-2, 9 november)
Laatste uitnederlaag: FC Rijnland (8-1, 3 mei)
Thuis de nul gehouden: 2x
Uit de nul gehouden: 0x
Thuis niet gescoord: 2x
Uit niet gescoord: 3x