Lopend Vuurtje, deel 13. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer 14 is woensdag 9 december, voor 12 uur.

 • Om het zinvolle en gezellige te combineren organiseert v.v. Woubrugge op 28 december  in sporthal Oudendijk een evenement om naar uit te kijken: een groot zaalvoetbaltoernooi voor eerste elftalspelers met o.a. Zwammerdam, Woubrugge en Kickers’69. Het toernooi begint om 19.00 uur, de finale is 22.15 uur. De dag erna komen de dames in actie. Deelnemende verenigingen zijn o.a. Hazerswoudse Boys, M.M.O en bovengenoemde clubs. Beide toernooien zullen een jaarlijks terugkerend evenement worden. Verruil de bank thuis met de stoeltjes of banken in de sporthal als je van zaalvoetbal houdt. Streekderby’s volop en dat op twee avonden.
 • Het terrein van Roodenburg gaat deels op de schop. Het stadspark waar het terrein van Roodenburg deel van uitmaakt, wordt beter bereikbaar gemaakt. Ook kan men na de werkzaamheden makkelijker met de auto bij de club uit Noord komen. Met brommers en fietsen zal men niet meer op het terrein kunnen komen. Hekken worden verplaatst of vervangen; kortom het geheel wordt publieksvriendelijker.
 • Bij Valken’68 zijn ook dit jaar kerstbomen te koop. De site is lovend over de kwaliteit en per ingeleverde bon gaat er nog eens €2.00 naar de jeugd.
 • SJZ blijft niet achter: ,,Verkoop kerstbomen maandag 7 december t/m zaterdag 23 december9.00 – 18.00 uur !! Pinnen kan !!”
 • Voorschoten’97 is al weer aan het aftellen naar het nieuwe jaar en dus wordt het tijd om de voorbereidingen van het oliebollen toernooi te starten. Het oliebollen toernooi wordt gehouden op 9 januari 2016. (aanvang 12.00) De wedstrijden zullen worden gespeeld op een kwart veld met kleine doeltjes en 6 tegen 6. Deelname is voor een ieder die zin heeft in een lekker potje voetbal voor dat de tweede seizoenshelft weer begint. senioren teams, A- Junioren, ouders / trainers van jeugd elftallen, dames en de atletiek afdeling worden uitgenodigd om in te schrijven. Raadpleeg de site.
 • Oud & Nieuw. Dat betekent oliebollen eten, champagne drinken, vuurwerk afsteken en… zaalvoetballen! Geef je snel op als je knallend het oude jaar wilt afsluiten in Sporthal De Bloemerd. Het RCL Oliebollen-Mix-Zaalvoetbal-toernooi is zo langzamerhand uitgegroeid tot een traditie. Op donderdag 31 december is het weer zover. Je kunt je individueel of als team opgeven.
 • En weer maakt UVS bekend een nieuwe sponsor te hebben: ,,De sponsorcommissie van UVS is verheugd u te kunnen mededelen dat RE/MAX Makelaarsgilde Leiden zich als nieuwe sponsor aan UVS heeft verbonden. De heren Tim van Delft en Nik Romsom van RE/MAX Makelaarsgilde Leiden zeggen het volgende ….” Meer op de UVS site.
 • DoCoS wil de leden bewust maken dat sport en bewegen ook vraagt, dat je slim en gezond eet. Om de jeugd op dat pad te krijgen, is er in de rust van de wedstrijden van de E- en F-jeugd fruit voor de spelertjes van deze teams. DoCoS werkt hierin samen met Sligro de de KNVB. Verdere info natuurlijk op de site van deze Leidse vereniging.
 • Jumbo Langerak te Bodegraven gaat samen met VV Zwammerdam komend voorjaar groot uitpakken met een unieke voetbalplaatjesactie. In navolging van de landelijke voetbalplaatjesactie waarbij de consument plaatjes van eredivisiespelers bij elkaar kan sparen, willen we in Bodegraven een soortgelijke actie houden, maar dan met VV Zwammerdam. De spelertjes wordt gevraagd foto’s in te leveren en natuurlijk ook een teamfoto.Het fijne van dit initiatief vindt u natuurlijk op….. juist.
 • Frank de Boer sprak over mental coaching. Ook de vv Leiden vindt dit belangrijk getuige hun site: ,, Sportief voetballen, omgaan met je emoties op het veld, gezien en erkend worden in wie je bent en wat je kan. Stevig in je schoenen lekker in je vel! Samen met Stichting Legolas en op basis van de methodiek “Ho, tot hier en niet verder…!” ontwikkelen we een training waarbij aandacht is voor de weerbaarheid van elke individuele speler/kind en waarmee de mentale kant van het voetbal de aandacht krijgt die het verdient. Zodat ieder kind, trainer, grens en scheidrechter met plezier op het veld staat. En we een team zijn waar iedereen mee doet en “niemand buiten spel staat”.
 • Op zondag 3 januari speelt Oud-Warmunda om 14.00 uur tegen de selectie van nu. Na deze ongetwijfeld boeiende confrontatie wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden. Benieuwd wat de uitslag van deze editie gaat worden? Menig ‘oud’ speler is voor deze gelegenheid speciaal weer in training…..
 • Bij Meerburg wordt er gedart onder de naam: ‘Oliebollendarttoernooi’. Maar liefst 85 heren en 12 dames zullen op 19 december het tegen elkaar opnemen. De club vraagt iedereen dringend op tijd te komen!
 • SJZ: Tijdens de Algemene ledenvergadering op maandag 30 november is Gerard van der Hoeven benoemd tot erelid van de club. Het bestuur had Erik Olijerhoek bereid gevonden om Gerard op gepaste wijze toe te spreken. Erik deed dat in geheel eigen boeiende stijl.
 • De website van LSVV is geüpdatet! Goed nieuws voor de trouwe volgens van deze hilarische site die bol staat van de zin en onzin. Dit keer zijn alle speelsters door fotograaf Thomas Waasdorp geportretteerd. Het bekijken waard.
 • Nog meer nieuws op deze site. De goedheiligman heeft al zijn afspraken afgezegd en komt zaterdag een bezoek brengen aan de wedstrijd LSVV-Football Factory op het Wim Mugge Sportpark.  ‘Leuk om beide ploegen te zien’, aldus de Sint.
 • Het weer leent zich(nog) niet voor een terrasje, maar bij Leidsche Boys zijn ze er al klaar voor: de club heeft onlangs het terras uitgebreid met enkele steigerhouten meubelen. Deze mooie stukken zijn verzorgd door Bosma Steigerhout, bedankt! Er is al verschillende keren gebruik gemaakt van de meubels en de eerste reacties zijn zeer positief.
 • Lucas van der Kwast vorig seizoen nog keeper van de UVS zaterdag selectie heeft een boek geschreven en wat voor een! Zaterdag 5 december komt Lucas naar UVS om zijn boek te promoten. Lucas is  a.s. zaterdag van 13:00-15:00 uur bij UVS in de kantine aanwezig met zijn boek “Rechercheur Kuypersch” die dan tevens te koop is.
 • De districtsbekerwedstrijd tussen DoCoS en HOVDJSCR zal vervroegd worden gespeeld en wel op dinsdag 15 december. Deze wedstrijd in de 1/8 finales zal om 20 uur aanvangen. De speelronde voor categorie 1 en 2 staat officieel gepland voor het weekend 18/19 december. DoCoS kan zich dus al eerder plaatsen voor de volgende ronde. In de vorige ronde werd stadsgenoot Lugdunum met 2-3 verslagen.
 • Weer trainers waarvan al bekend is dat zij volgend seizoen weer plaatsnemen op de bank bij dezelfde club. Hein van Heek blijft bij FC Rijnvogels (beluister gerust de podcast) en Dick Schreuder en topklasser Katwijk gaan ook met elkaar door.
 • Leon Marks wordt verzocht contact op te nemen met onze redactie via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Hij heeft nog recht op een prijs omdat hij de voorlaatste Henny’s Rits toto won.
 • In de winterstop zullen een aantal regionale clubs ook aansluiting vinden bij Leidenamateurvoetbal.nl. Wie? Blijf onze website volgen.
 • UDO (zondag) heeft ook eindelijk de eerste driepunter binnen. Afgelopen zondag werd van Bernardus gewonnen en en passant werd de laatste plaats overgedaan aan de formatie uit Hazerswoude. Het wachten is nu enkel nog op de eerste overwinning van de laatste club in de regio die nog steeds geen duel won. Het gaat daarbij om fusieclub WVC op zaterdag (voorheen SVOW). Het eerste slachtoffer kan zaterdag Woubrugge worden, maar daar denken ze aan de Bateweg geheel en al anders over.
 • Binnenkort komt er een Lopend Vuurtje Special Edition uit!
 • En ook al binnenkort: groot nieuws over een noviteit in het regionale voetbal..
Ruud Fraij en Hennie Kanbier