deel 4 van 2015 en alweer deel 24 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: [email protected]. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • De VoetbalTrainer heeft een lijst opgesteld van de hoogst spelende amateurclubs in Nederland, waarbij is gekeken naar het eerste elftal en acht jeugdteams, te weten: A1,A2,B1, B2, C1, C2, D1 en D2. Er is een puntensysteem op los gelaten en als gevolg daarvan zijn er tien regioclubs opgenomen in de prestigieuze lijst. Allereerst de vermelding van de top tien: 1 AFC Amsterdam, 2 OJC Rosmalen, 3 UNA, 4 Be Quick 1887, 5 Barendrecht, 6 Alphense Boys, 7 Flevo Boys, 8 Excelsior Maassluis, 9 Hollandia, 10 Quick Den Haag. In de top tien staat dus 1 regioclub vermeld. Ze zullen trots zijn in Alphen. De andere vermelde regioclubs: 18 Quick Boys, 42 FC Lisse, 69 ARC, 72 Rijnsburgse Boys, 77 Katwijk, 110 Voorschoten’97, 146 UVS, 172 Noordwijk, 189 Ter Leede. Voor de gehele lijst zie: www.devoetbaltrainer.nl/top200/
 • Voorzitter van Alkmania, Paul Hoogenboom,is door ziekte afwezig op de club. Helaas laat de gezondheid van de voorzitter Paul Hoogenboom hem in de steek. Paul wordt op korte termijn geopereerd aan zijn hart. Hij is hierdoor enige tijd uit de roulatie.
 • Afgelopen week zijn de contracten met Jerry Ubink en Bob van Buul, hoofd en assistent-trainer van de vv Oegstgeest, met een jaar verlengd.
 • Uitslagen oefenduels 3 februari: Voorschoten’97UVS 0-1 (Maaskant), DoCoSVV Leiden 5-0 (Van der Pot 2, Bouwmans 2, Van Gent), Woubrugge– Zevenhoven 1-2.
 • Meerburg: Deze periode zijn er contractbesprekingen geweest met de hoofdtrainers voor het nieuwe seizoen. De gesprekken zijn gevoerd door de jeugdvoorzitter Paul Noteboom en hoofd jeugdopleiding Wilbert Korte in afstemming met het bestuur. We kunnen aankondigen dat we met de volgende trainers overeenstemming hebben bereikt voor het seizoen 2015-2016F – André Berk, E – Frank Paap,D – Coen Klinkenberg, C – Kevin de Jong, B – Vacature, A – Jeroen Vinkesteijn. In wederzijds overleg met de huidige hoofdtrainer van de B, Christiaan Laan, hebben we besloten om zijn contract niet te verlengen. We verwachten overigens dat we snel duidelijkheid kunnen geven over de invulling van het B-leiderschap voor het volgende seizoen. Met bovenstaande ploeg hebben we de ‘juiste man op de juiste plek’ om verder te bouwen aan onze jeugdopleiding. Ons vertrekpunt is de visie Meerburg 2020 waarin goed voetbal, plezier en respect hand in hand gaan.
 • Op de jaarlijkse sportverkiezingen van het jaar 2014 in Zoeterwoude, heeft CP international Daan Dikken de prijs in de wacht gesleept van Sportman van het Jaar van Zoeterwoude. Hij bleef darter Ruud van Vliet
 • Trainer  Stefan Roodakkers en aanvoerder Michael Schouten waren het na de 3-2 thuiszege van FC Boshuizen op laagvlieger Kocatepe over één ding roerend  eens: ,,We hadden de wedstrijd al lang en breed  moeten beslissen.” Met name in het tweede bedrijf kreeg de equipe van Roodakkers handen vol kansen om een grote uitslag neer te zetten… Wim Mugge was voor LAV aanwezig, te lezen via de homepage. Het bestuur en de technische commissie van FC Rijnvogels zijn trots om te melden dat Martijn Tjon-A-Noek volgend seizoen bij FC Rijnvogels speelt. De 24-jarige spits komt over van topklasser HFC uit Haarlem waar hij met zeven goals op dit moment clubtopscorer is. Voordat HFC promoveerde naar de topklasse was Martijn al in beeld bij FC Rijnvogels. Dat Martijn een neusje voor de goal heeft, bewijzen de statistieken wel. De afgelopen twee jaar wist hij in de hoofdklasse  24 en 22 doelpunten te maken.
 • Amsterdams of Rotterdams? Ga, pas, nat, troef, stuk. Een traditie wordt hersteld. De kaarten worden bij  UVS weer geschud. We gaan op vrijdag 3 april van start met een Paasklaverjaswedstrijd. Voor leden, introducés en supporters. Met uiteraard leuke prijzen. Aanvang: 19.30 uur. Deelname: 5 euro per persoon. Inschrijven bij Han van Kempen en Frans Malachowski, elke zaterdag- of zondagmiddag in de UVS-kantine: [email protected]
 • Sander van der Horst(FC Rijnvogels) in gesprek met LAV: Het zit er gedurende het seizoen bij elke club wel tussen. Een mindere dag, waarbij er vrijwel niets lukt. Het is enkel zaak voor clubs om het bij uitzonderingen te laten voor wat betreft ‘snel te vergeten wedstrijden’. Een dergelijke middag beleefde FC Rijnvogels, op bezoek bij Spijkenisse. De thuisploeg speelde allesbehalve de pannen van het dak, maar de Katwijkse formatie bakte er dit keer helemaal niets van. Spijkenisse kon zo met 3-0 winnen en daarmee revanche nemen op de eerdere geflatteerde 4-0 van het duel op de Kooltuin. Te lezen via de homepage.
 • R.C.L. heeft zijn trainers alweer staan voor aankomend seizoen! Een aantal hoofdtrainers voor volgend jaar zijn al bekend. Marcel Brasker blijft verbonden aan de A jeugd. Marcel Roos wordt trainer bij de C jeugd. Ruud Fortman wordt de nieuwe hoofdtrainer bij de D jeugd. Rene Koolmoes en Richard Li blijven ook volgend jaar trainer bij respectievelijk de E en F jeugd.
 • Triest bericht op de website van ARC: Het is begin februari 1957 als toenmalig secretaris Gerrit Verschuur het inschrijfformulier van Peter Hunink in zijn administratie opneemt. Peet ging niet voetballen. Hij wilde gewoon lid zijn van ARC omdat hij het zo’n mooie club vond. Gisteren kwam na 80 jaar leven en 58 jaar clubman een einde aan het leven van Peet Hunink, erelid van de Alphense vereniging.
 • Het was weer een boeiend voetbalweekend met verrassende uitslagen, fraaie doelpunten, lucky’s en opvallend uitspraken naar aanleiding van gespeelde duels. Helaas ook wel weer met de nodige afgelastingen, waardoor deze verslagen dus uitblijven op onze website. Toch werden er diverse verslagen en terugblikken geplaatst van ontmoetingen die wel door gingen en er komt nog veel meer informatie los van onze regionale clubs deze week.  Zoals wekelijks het geval is ook nu een een praatje tussen Unity FM en Leidenamateurvoetbal.nl vanuit ‘helikopter-perspectief’. Te beluisteren via onze homepage.
 • Begin december won Warmunda weer eens een wedstrijd na maanden van droogte. Ondertussen zijn we drie wedstrijden verder en noteerde de formatie van Stephan Spruijt alweer drie nullen op rij, waardoor enkel Roodenburg nog lager genoteerd staat. Zondagmiddag ging het mis in en tegen Moordrecht. De thuisploeg won met 4-2. LAV sprak over de nederlaag met Steven de Taeye van de Warmonders.
 • Het hadafgelopen zondag voor de mannen van Ron de Roode (vv Meerburg) een wedstrijd moeten worden om wat te stijgen op de ranglijst. Tegenstander DOSR uit Roelofarendsveen had namelijk voor aanvang van de wedstrijd net zoveel punten als de Zoeterwoudenaren (22) vergaard, maar had daar weliswaar één wedstrijd minder voor nodig gehad. Lees het verslag van Jan Vos terug via onze homepage.
 • LSVV’70 denkt aan de toekomst!: LSVV’70 heeft na de geboorte van Luuk de Jager eergisteren, het kleine telgje bij wijze van felicitatie meteen een contract aangeboden. De zoon van voormalig LSVV3-ster Wessel de Jager wordt hiermee de jongste speler die onder contract staat van de ploeg uit de Sleutelstad. Aanvoerder Mos: “Dit is natuurlijk meer symbolisch, het is onze manier om een clubheld te feliciteren met zijn zoon.”
 • Zoals bekend werden er ook dit weekend veel wedstrijden afgelast. Op dezaterdag lagen de eerste tot en met vierde klasse er zelfs geheel uit, een beslissing die afgelopen vrijdag al werd genomen door de KNVB. Een dag later komen er ook nog afgelastingen voor, maar het treffen in 4A tussen Stolwijk en Leidsche Boys had wel gespeeld kunnen worden. Dat treffen kreeg echter de opvallende kreet b.n.o. mee, wat wil zeggen dat de bezoekers niet zijn komen opdagen. Onze redactie sprak vervolgens met woordvoerder en captain Raymond van Es van de Leidse vierdeklasser. ,,Dit heb ik ook nog nooit meegemaakt, nee…… Het hele verhaal te lezen via de homepage.
 • DoCoS hecht veel waarde aan technisch verzorgd voetbal dus techniektraining sluit daar volledig op aan. DoCoS en jeugdvoetbalopleiding werken sinds dit seizoen samen om de jeugdopleiding van de vereniging (verder) te optimaliseren. De techniektrainingen zullen worden verzorgd door professionele techniektrainers. Je krijgt alle technische vaardigheden aangeleerd volgens de Wiel Coerver  Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen sterk toenemen. De cursus techniektraining zal plaatsvinden op de locatie van DoCoS en is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Meer info via: www.docos.nl
 • Voetbalvereniging Kagia zoekt voor het seizoen 2015-2016 een jonge, ambitieuze en enthousiaste trainer voor het 2e elftal. Op dit moment komt het 1e elftal uit in de 3e klasse west II en het 2e elftal uit in de reserve 3e klasse west II. Meer info via: kagia.nl
 • Wie anders dan Robert Toret kan u beter bijpraten over:De zondagtak van Voorschoten ’97 was aan een flinke opmars bezig, met vijf overwinningen op rij, maar die werd in en tegen Hillegom abrupt een halt toegeroepen. De ploeg van Mo Bougrine ging met niet minder dan 8-1 kopje onder bij de aanstaande kampioen…te lezen via de homepage.
 • Woensdag 25 februari 2015, in de Voorjaarsvakantie is er weer de Voetbaldag bij Koudekerk. Deze dag is voor iedereen die voetbalt in de teams van E, D en C. Meer info via: www.vvkouderkerk.nl
 • 2015, het jaar van het 75 jarig jubileum van v.v. Leiden. Op 5 en 6 juni van dit jaar zullen we een jubileumfeest organiseren, zet deze datum dus maar in je agenda. Maar hoe begon het eigenlijk allemaal?…. Lees meer op de website van vv Leiden (vvleiden.com)
 • We melden het nog maar eens: Zaterdag 7 februari organiseert Lugdunum een winter BBQ voor leden en niet- leden van Lugdunum. iedereen is welkom. (ook halal BBQ pakket mogelijk) meer info via: lugdunum.nl
 • Vooraf leek Nicolaas Boys een te nemen horde voor SJZ. Uit was weliswaar verloren, maar de Boys uit Nieuwveen stonden lager op de ranglijst en leden vorige week een kansloze nederlaag tegen Meerburg (0-3). Het duurde echter niet lang voordat SJZ met de neus op de feiten werd gedrukt. Via onze homepage, legt Ruud Fray het u haarfijn uit.
 • Quick Boys waarschuwt! De gemeente heeft het beleid op het gebied van betaald parkeren m.i.v. het nieuwe kalenderjaar aangepast in jaarrond betaald parkeren. Dit heeft gevolgen voor de bezoekers van sportpark Nieuw Zuid omdat u altijd moet betalen indien u gebruik maakt van parkeerterrein De Zuidduinen (achterzijde sportpark) en op de parkeerstroken aan de Sportlaan. Dus niet meer alleen betalen vanaf april t/m september maar jaarrond. U kunt bij de parkeermeters betalen met PIN, contant of uw mobiel.
 • De doelstellingen van UDO zijn ambitieus maar realiseerbaar als iedereen binnen de club zich hiervoor inzet en als de juiste mensen op de juiste plaatsen terecht komen. Voor het voetbaltechnische vlak is het de taak van de TC (Technische Commissie) hier een invulling aan te geven. Voor de TC zijn de voor bereidingen voor het volgende seizoen al weer een flink eind gevorderd. Een van de eerste stappen hierin is het invullen van de trainers voor zowel de senioren als de jeugd. Meer lezen over de doelstellingen van UDO? Kijk op vvudo.nl
 • Het bestuur van Voetbalvereniging Zwammerdam heeft met Rien van Elk (59) een vervanger gevonden voor Jaco Geerlof die aan het einde van het lopende seizoen zijn functie als jeugdcoördinator neerlegt vanwege drukke werkzaamheden. De ambitie van de vereniging is een volwaardige jeugdafdeling. De ervaren Rien van Elk gaat dat bewaken en verder uitbouwen. Rien heeft de functie van Jeugdcoördinator ruim 20 jaar uitgeoefend bij de AVV Alphen en gaat dit nieuwe avontuur met veel enthousiasme aan. 
 • Verenigingen hebben tot en met het weekeinde van zaterdag 28 februari en zondag 1 maart de mogelijkheid om voor teams in categorie B twee maal per seizoen uitstel aan te vragen voor het spelen van een competitiewedstrijd. Voor wedstrijden vanaf maandag 2 maart worden er echter geen verzoeken om vrijstelling meer in behandeling genomen. Uiteraard hebben verenigingen wel de mogelijkheid een wedstrijd in categorie B in overleg met de tegenstander te verschuiven naar een andere datum. Voorwaarden zijn: de wedstrijd binnen één maand na de door ons vastgestelde datum gespeeld moet worden, de competitieleider voorafgaand aan de oorspronkelijke wedstrijddag schriftelijk op de hoogte moet zijn gebracht van de overeengekomen nieuwe wedstrijddatum (mailadres: [email protected]), de nieuwe speeldatum op een doordeweekse avond valt. In verband met een goed verloop van de competitie is het van belang dat er in de maanden maart, april en mei geen verzoeken om vrijstelling meer worden verleend. Dit zorgt er mede voor dat alle elftallen de competitie volledig kunnen uitspelen. Het verschuiven van wedstrijden kan uiteraard wel, maar dan naar doordeweekse avonden. De weekeinden worden door de competitieleider benut om volledige wedstrijddagen of achterstallige competitiewedstrijden in te plannen. Ook moet rekening worden gehouden met het vaststellen van bekerwedstrijden. Dit in verband met een goede voortgang van de bekercompetitie.
 • Darten is hot! Na weer een recente Nederlandse finale (van Gerwen – Barneveld11-6) stoomt DOSR de jeugd ook klaar: Vrijdag 6 februari staat de kantine ter beschikking voor onze D en C jeugd. Niet voor voetbal deze keer, maarvanavond staat het darten centraal. Vanaf 19.00 uur ben je van harte welkom en voor een “gezonde” hap wordt gezorgd. Wie weet staat de nieuwe Barney op!! Veel succes en plezier.
 • Het heeft er alle schijn van dat eersteklasser GHC volgende week bekend zal maken wie de opvolger wordt van trainer Dennis Olman. Er zouden nog twee kandidaten over zijn.
 • De zondagtak van DOSR heeft een nieuwe trainer: Erwin van der Zee zal worden opgevolgd door Thomas Duivenvoorden.
 • Kakelvers van de pers (woensdagmiddag): Leidsche Boys (zo) heeft drie punten in mindering gekregen van de KNVB i.v.m de afmelding j.l. zondag bij Stolwijk. Ook is er een geldboete opgelegd. Het treffen is nu opnieuw vastgesteld voor zondag 19 april. De Leidse ploeg zakt nu naar de twaalfde plaats…