Lopend vuurtje deel 6 van 2015 en alweer deel 26 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Onze redactie is op zoek naar vrijwilligers voor de rubriek Hemd van het Lijf. Ben je speler, trainers of bestuurslid van een bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten club en heb je interesse om leuke antwoorden te geven op een rijtje vragen? Kom maar op met de aanmelding via redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Eerst volgende deadline voor invullen is dinsdag 24 februari!
 • Wat LSVV70 en Zwammerdam een dag eerder niet lukte, deed Voorschoten ’97 op zondag wel: het bereiken van de kwartfinale van de districtsbeker voor derde- en vierdeklassers in West 2. De ploeg van Mo Bougrine was duidelijk de meerdere van het bezoekende De Ster: 3-0……zal de ploeg van ons redactielid Robert Toret de Kuip gaan halen? Lees het op onze homepage.
 • Zaterdag 30 mei (vanaf 08.00) t/m zondag 31 mei (tot 12 uur) organiseert LVV Lugdunum wederom het jaarlijkse sportweekend. Alle spelers van de MC1, C, D, E, F en Mini-F zijn welkom om het afgelopen voetbaljaar op een sportieve en leuke manier af te sluiten, wat we gaan doen is nog een verrassing. We kunnen wel verklappen dat je dit jaar met je voetjes op het strand staat, je zwemkleding nodig hebt, er een heuse penalty bokaal is met mooie prijzen, en een spel waar je je voetbalkennis kunt testen….meer te lezen op lugdunum.nl
 • Komende zaterdag21 februari zal er direct na de thuiswedstrijd van Valken’68 tegen HBOK weer een grandioos feest losbarsten in de kantine. Na het geslaagde Oktoberfest is er dit keer gekozen voor een heus after carnaval party. De hele meute zal worden opgezweept door party kenner DJ Arie van Rooijen, dus succes gegarandeerd. Aan de best geklede man en vrouw zal een prijs worden uitgereikt.
 • Sipan Khalidzat er na afloop van het 0-1 verloren inhaalduel tegen Koudekerk aardig doorheen. De aanvaller bleef nog lang verslagen in de dug-out zitten om zijn ‘zonden’ te overdenken en zocht als laatste Roodenburger de kleedkamer op. ,,Als ik die twee kansen die ik in de eerste tien minuten krijg gewoon maak, wordt het een hele andere wedstrijd. Dat soort ballen moeten er gewoon in,….kijk op de homepage voor het gehele verslag.
 • Een ieder jaar weer terugkerend festijn is natuurlijk de vrijwilligersavond; een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers van Rijnsburgse Boys. Zonder vrijwilligers zou de club Rijnsburgse Boys niet zijn wat het nu is; bergen werk worden er wekelijks verzet en dat vaak geheel belangeloos! Natuurlijk gaan we dit met z’n allen al heel snel ‘normaal’ vinden maar dat is het natuurlijk niet. Dit moeten we als club samen met de leden koesteren en waar nodig ook gaan verbeteren; want natuurlijk gaan er altijd wel wat dingen fout. We kennen natuurlijk allemaal het spreekwoord: ”de beste stuurlui…”  Maar kijk ook eens wat er allemaal wel goed gaat! Dat op zich is al reden voor een feestje…en die komt er! Noteer alvast in de agenda: zaterdag 28 februari 2015Vrijwilligersavond van Rijnsburgse Boys!
 • De ARC-Veilingcommissie is al enige tijd enthousiast bezig om de nodige goederen bij elkaar te krijgen voor de 1e ARC Veiling, welke zal worden gehouden op Vrijdag 17 april 2015. Inmiddels zijn er al meer dan 100 kavels ingevuld en zijn er ook de nodige toezeggingen gedaan om er vrijwel zeker van te zijn dat de gewenste 200 tot 250 kavels gehaald zullen worden. Met dit aantal kavels moet het mogelijk zijn om een prachtige veilingopbrengst te realiseren en wordt de renovatie van ons eigen geliefde ARC Clubgebouw mogelijk gemaakt. Maar er kunnen op dit moment zeker nog meer goederen bij en via deze weg doen wij aan U allen de oproep om thuis nog eens te kijken of er dingen zijn die anderen mogelijk prikkelen om hier een bod op te doen. U kunt dit melden bij de leden van de ARC Veilingcommissie.
 • GHC verloor het eerste treffen in 2015 met 1-4 van Sportlust’46, gezien de stand op de ranglijst geen verrassende uitslag. Toch had het zomaar anders kunnen lopen. Voorlopig blijft de Leidse eersteklasser weinig onheil bespaard. ,,Koffietentverhalen. Dan hoor ik dat er drie of vier spelers weg zijn, dan zelfs zeven.” Aftredend preses Dick Barnhoorn laat voorafgaand aan de ontmoeting met de Woerdense opponent weten ‘het niet op prijs te stellen’ wat er over ‘zijn’ club wordt gezegd en geschreven. ,,Het is niet de meest makkelijke fase waarin de club zit, maar daar lopen we niet voor weg. In elk geval kan je aan de opstelling zien dat de soep niet zo heet wordt gegeten en dat we er samen uit willen komen.” Hennie Kanbier was erbij voor LAV! Zie ook de samenvatting!
 • We naderen de publicatie van ons 5000ste nieuwsbericht! Vier seizoenen geleden mochten we alleen hopen op dit succes. Nu staat er een gewaardeerde website en hebben we een actieve twitter en Facebook pagina. Reden voor ons om hier even bij stil te staan met de lezer. Wij bieden de komende week de ruimte om jouw bevinding te delen met ons. Dat kan zijn over onze website, jouw club of de samenwerking daartussen. Het zou voor ons een boost kunnen zijn om nog meer uit de kast te halen in het restant van het lopende seizoen en daarna.Via deelname op Facebook of de website bieden wij leuke prijzen aan!!! Na het 5000ste bericht zal onze redactie twee prijswinnaars bekend maken. Bij de prijzen valt te denken aan free tickets voor ADO Den Haag, Oranje, ZZ Leiden, een etentje en/of aanwezigheid bij ons vierde Event in juni en meer…
 • Pupillentrainers van Roodenburgkrijgen regelmatig ondersteuning via het leveren van lesmateriaal en indien mogelijk door praktische ondersteuning. Het trainen van onze trainers vindt plaats via een plan. Veel clubs laten dit tegenwoordig doen door particuliere bedrijven. Bij Roodenburg houden we het heft in eigen handen. Dat doen we door lesmateriaal te verstrekken , veelal via de mail, uit onze brochures. Momenteel ligt de nadruk daarbij op het passen en aannemen en zijn er diverse oefeningen voor verschillende leeftijdsgroepen…meer te lezen in de Actueel nummer 7 via lvroodenburg.nl
 • Leuk idee van RCL, lees: Voor de nieuwe RCL- gids willen we een item maken over de voetbalmoeders. Want zonder de moeders geen schone kleren, geen rij- auto’s, geen gegil langs de lijn. Dus vandaar een kleine ode aan de moeders (of je nu kleine of al grote kinderen hebt).We zijn op zoek naar verhalen…gekke…enge…rare…grappige van moeders over hun voetbalkids. Info of ideeën via:  dkamperveen@me.com
 • Na drie succesvolle seizoenen, met drie kampioenschappen op rij, waren de UDO Vrouwengenomineerd voor Sportploeg van het jaar 2014 (Oegstgeest). Andere genomineerden waren LOHC Heren 1 en LOHC D1, waarbij laatstgenoemden de prijs in ontvangst mochten nemen.
  Een nominering om trots op te zijn, met waardering voor de inzet en prestaties die de speelsters de afgelopen jaren hebben geleverd! Meer te lezen op de website van UDO: vvudo.nl
 • Sinds een aantal weken heeft Hazerswoudse Boysweer een voorzitter: Peter Versteeg. Lees verder voor een korte kennismaking met Peter in een stukje waarin hij zichzelf voorstelt. Op het moment dat u dit leest ben ik een aantal dagen aan de slag als uw beoogde voorzitter. Hoe is dat zo gekomen? Van één van de sponsoren (Schildersbedrijf Bogerman) vernam ik dat de “Boys” op zoek waren naar een voorzitter. Bert vroeg mij of dit niets voor mij was, waarop ik antwoordde dat ik er voor open stond….het gehele interview te lezen op: hazerswoudseboys.nl
 • Vrijdag 6 maart zonnebloemklaverjassen bij Warmunda en een loterij. De opbrengst van deze avond is voor de ZONNEBLOEM. Komt allen kaarten !!! Aanvang 20.30 uur, kantine open 20.00 uur.
 • Leidsche Boys kreeg dit seizoen al aardig wat draaien om de oren, maar nu het compleet nieuwe team beter op elkaar ingespeeld is, gaat het allengs beter. Eerder werd het treffen met Wilhelmus met nog 24 minuten op de klok gestaakt, terwijl er nog niet was gescoord. Afgelopen zaterdag werden de resterende minuten gespeeld en daarin knokte Leidsche Boys zich met tien man (in het eerste deel was er een rode kaart getrokken destijds) langs de geelzwarten. En passant klom Leidsche Boys over FC Boshuizen heen en is nu de nummer twaalf in 4A….via de homepage het gehele verhaal, door Hennie Kanbier
 • Nick Scheurwater hoorde het allemaal aan: Kagia verslikte zich op bezoek bij het laaggeklasseerde Gouda. Op een slecht veld, waar goed voetbal bijna niet tot de mogelijkheden behoorde, verloor de ploeg van Anton Wijsman met 2-1. Volgens Kagia-speler Guillame Thissen had zijn team het verlies vooral aan zichzelf te danken. ,,We zaten in een goede ‘flow’ de afgelopen periode.
 • Qua kansen hebben we een punt gestolen”, gaf Hazerswoudse Boys trainer Manfred van den Bosch na afloop ruiterlijk toe na de teleurstellende topper tussen Lugdunum en Hazerswoudse Boys. Aanvoerder Jeffrey Kastelein van de Boys kreeg in de 89e minuut het speeltuig vanuit een betwiste ingooi (grensrechter Buitendijk wist het niet) voor zijn schietgrage voeten en joeg de bal , de enige kans van de gasten in de 90 minuten stijf in de kruising. Daarmee bezorgde hij zijn ploeg alsnog een punt en de mannen van Lugdunum trainer Henk de Cler een flinke kater vertelde hij Wim Mugge van LAV.
 • Meer activiteiten voor de jeugdleden van UVS financieel mogelijk maken. Dat is de doelstelling van de UVS KIDSCLUB, die recent is opgericht op initiatief van onze D2-trainer Michael Lamers. Het lidmaatschap van de KIDSCLUB bedraagt 50 euro per jaar. Alle inkomsten van de KIDSCLUB worden aangewend voor activiteiten voor alle jeugdleden van de vereniging. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om de aanschaf van een tafelvoetbalspel of tafeltennistafel, speeltoestellen tijdens toernooien, een Sinterklaasviering of uitstapjes naar wedstrijden van betaald voetbalverenigingen…..meer info via: 06-11427983 of  lamers@hotmail.nl
 • Voetbalvereniging Kagia zoekt voor het seizoen 2015-2016 een jonge, ambitieuze en enthousiaste trainer voor het 2e elftal. Op dit moment komt het 1e elftal uit in de 3e klasse west II en het 2e elftal uit in de reserve 3e klasse west II. Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Mark Scholte, voorzitter voetbaltechnische zaken (telefoonnummer: 06 – 53 58 33 00)
  Voor verdere informatie aangaande de vereniging en het artikel verwijzen wij u naar de website kagia.nl
 • Oefenduels: Ter Leede- Valken’68. Ruststand 0-1 via Sven Boonstoppel. Eindstand 4-1. WDS, derdeklasser, versus Alphia (4e klasse): 7-0.
 • UVS speelt zaterdag de topper tegen SEV in de derde klasse A. Ook interessant; voorafgaand aan die pot staat de derby tussen UVS A1 en Quick Boys A1 op de rol. Aanvang 12.15 op sportpark De Kikkerpolder.
 • LSVV’70 staat laatste in 3A en wacht nog op de eerste overwinning. Of dat er zaterdag in zal zitten, kan betwijfeld worden. Freek Jansen mist zaterdag zeven basisspelers die op de latten staan. Overigens is Jansen er zelf ook niet en hij zal twee weekenden worden waargenomen door niemand minder dan Wim Mugge.
 • Toto 13 wacht op jou! Gratis deelname en je maakt kans op leuke prijzen.