In het 30ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Geplukt van de website van RCL: Vanaf volgend seizoen zal Fabian Schouten training gaan geven aan de keepers van de selectie. Fabian heeft de laatste jaren keeperstraining gegeven bij onder andere Docos, Udo en GHC.Ook heeft Fabian een verdienstelijke staat van dienst als keeper in het verleden en heeft hij bij verschillende clubs in het eerste onder de lat gestaan. Hij volgt hiermee Rene van Giezen op die dit 2 seizoenen met veel plezier heeft gedaan en volgend seizoen de keepers van de jeugd gaat trainen. Wij wensen Fabian en Rene veel succes voor volgend seizoen.
 • Voetbalvereniging Alkmania start als eerste voetbalvereniging in de gemeente Kaag en Braassem met G-voetbal. G-voetbal is voor en kinderen en volwassenen die niet mee kunnen komen in het reguliere voetbal. Het is voor mensen met een licht verstandelijke en/of motorieke beperking. Iedereen vanaf 6 jaar met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking die kan en wil voetballen, is van harte welkom bij ons nieuw op te richten G-team. Door op een aangepast niveau te voetballen, wordt er rekening gehouden met de individuele mogelijkheden. Vooralsnog wordt er alleen getraind. Zodra het team voldoende leden heeft, doen we mee aan de officiële G-jeugdcompetitie van de KNVB en spelen ze wekelijks een wedstrijd. Op 21 maart is de eerste open training. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend komen kijken en een balletje mee trappen. De training start om 13.00 uur op de velden van Alkmania.
 • Er is weer veel gescoord, gemopperd op scheidsrechters, het geloof uitgesproken op betere tijden of vertrouwen getankt zo links en rechts. Dit alles tijdens een inhaalprogramma. Elke maandag ‘bladeren’ Unity FM en Leidenamateurvoetbal.nl het weekend even door. Meerdere keren deze week nog te beluisteren via de genoemde radiozender, maar ook via onze homepage onder het kopje ‘Podcast’.
 • Geruime tijd bleef Danny Maaskant achter in de kleedkamer na afloop van het degradatietreffen Voorschoten’97 tegen GHC. Naar eigen zeggen zat hij er even finaal doorheen. GHC had net met 4-0 op de broek gehad en is terug op de laatste plaats. Hoe anders was de bui van Ahmed Faridi Blanquez. ,,Dit is prachtig. Eindelijk weer winst en dan met dit soort cijfers, ook al is het wat geflatteerd.” Het gehele verslag van Hennie Kanbier en ook de filmbeelden zijn terug te lezen/zien op de homepage!
 • Roodenburg meldt het volgende!: Het is hard gegaan in de voorverkoop van de kaarten voor de Hollandse feestavond. Die vindt plaats op zaterdagavond 28 maart en begint om 20.00 uur. De kaarten kosten € 12,50 per stuk. Wie links op de website klikt, ziet het programma van deze avond verschijnen. De bekende zanger Willem Barth treedt er onder andere op. En dan nog even dit. Op de avond zelf zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar. Vol = vol, want de zaalcapaciteit is berekend op 200 personen.
 • De Jantje Beton Collecte heeft dit jaar 600,06 euro opgebracht, een van de hoogste scores in de 4 jaar dat VV Zwammerdam dit doet. De helft gaat naar VV Zwammerdam. Dit resultaat werd bereikt dankzij de inzet van de D-pupillen, hun leiders en een aantal ouders, samen 30 mensen sterk. De opbrengst wordt aangewend voor de verplaatsing van de verzorgingskamer. Heel veel dank aan onze collectanten en aan de gulle gevers in het dorp. De D-pupillen hebben in het kader van de actie ‘Vullen of Voeden’ allemaal een appel gehad.
 • Valken ’68-speler Sander van Duijn sprak met Remco Mentink na over de wedstrijd Valken ’68-HVC 10. In de laatste minuut kwam de ploeg uit Hoek van Holland nog langszij (1-1). De Valkenburgers bleven wel voor de achtste keer op rij (!) ongeslagen. Te beluisteren via de homepage onder het kopje Hoofdklasse en eerste klasse.
 • Afgelopen zaterdag was het erop of eronder voor Roodenburg. Er moest gewonnen worden van CVC Reeuwijk om niet in nog zwaarder weer te komen en directe degradatie vooralsnog af te wenden. De Reeuwijkers staan één positie hoger op de ranglijst dan de ploeg uit Leiden-Noord en bij winst kon de ploeg van trainer Patrick Heijmans het gat verkleinen naar zes punten. Op karakter en met vechtvoetbal werd CVC Reeuwijk op eigen veld verslagen. Het werd…..dat vertelt Sergio Rademakers u op de clubpagina van de blauwzwarten.
 • Het is weer bijna zover. Op vrijdag 27 maart aanstaande vindt in het sponsorhome op sportpark Nieuw Zuid de jubileumeditie van de Quick Boys Voetbalquiz plaats. Onder leiding van de bekende sportverslaggever Andy Houtkamp en met medewerking van Quiztion Productions zal voor de vijfde keer de kennis van de deelnemende tweetallen worden getoetst met vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. De organisatie, in handen van de Supportersvereniging Quick Boys, is achter de schermen druk bezig met het samenstellen van een uitgebreid prijzenpakket.
 • FC Rijnland is verheugd te kunnen melden dat er een nieuwe trainer voor volgend seizoen is aangetrokken. Paul Pikaar, huidige trainer van Alkmania, zal volgend jaar de kar trekken. Met het aantrekken van Paul wil FC Rijnland tevens haar ambities kenbaar maken. Naast gezelligheid wil de club proberen binnen de selectie de focus meer op het voetbal te richten en mee te strijden voor promotie naar de 3e klasse. Mocht onze club dit jaar al in de gelukkige omstandigheid zijn de promotie te bewerkstelligen dan zal dit doel worden aangepast door een goede handhaving af te dwingen in de derde klasse. Al met al wordt volgend jaar het jaar van de waarheid voor FC Rijnland…..lees over de nieuwe trainer in het kopje ‘Vierde klasse’
 • De zaterdagtak van Voorschoten’97 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Richard Bakker, nu nog middenvelder en vormgever bij MMORudolf Bax, een andere sterkhouder in Hoogmade, verkast naar ROAC.
 • De rode kaart die trainer Hein van Heek van FC Rijnvogels kreeg tegen Ter Leede, anderhalve week terug, is geseponeerd.
 • DoCoS zat na tien minuten spelen op rozen tegen Gouda. Mitchel Klein en Wim de Bolster hadden het net al gevonden en Gouda stond erbij en keek er naar. Lange tijd hield de ploeg van Nico van der Salm de controle, maar een minuut of twintig voor tijd sloeg de vlam in de pan. Of eigenlijk in het doel van Mitchel van Abswoude. De hoofdrolspeler aan het woord: ,,Zij scoorden de 2-1 en ik wilde de bal uit het doel halen om wat tijd te winnen. Een aanvaller duwde mij vervolgens en daarna werd ik beet gepakt door een andere aanvaller. Ik gaf aan dat ik daar niet van gediend was en had de intentie om mij los te rukken. Vervolgens viel die speler om vanwege een duw van mij tegen zijn borst. De scheidsrechter vertaalde het als een slaande beweging en ik moest inrukken….Lees het totale verslag van eindredacteur Hennie Kanbier via de startpagina.
 • Aanvullend nieuws aangaande de schorsing voor Van Abswoude van DoCoS: de schade valt mee. De doelman moet drie wedstrijden ‘brommen’.
 • Na meer dan 100 jaar speelden ze gisteren eindelijk weer eens tegen elkaar: Ajax Amsterdam en ‘Ajax’ Oegstgeest. Op uitnodiging van de Amsterdamse club voetbalde het eerste veteranenteam van de Ajax Sportman Combinatie tegen de klassieke veteranen van het ‘echte’ Ajax. De Oegstgeestenaren verloren kansloos, maar wel eervol, want men wist drie keer te scoren. Luid aangemoedigd door een kleine 100 toeschouwers uit Oegstgeest en gefilmd door een TV-ploeg van AT5, maakten de twee teams er een onvergetelijke voetbalavond van – onvergetelijk in elk geval voor de gasten. De thuisploeg, met onder meer de ex-internationals Ronald de Boer, Simon Tahamata en Glenn Helder in de gelederen, trof uiteindelijk elf keer doel.
 • Alphense Boys doet mee aan de campagne ‘Bob in de sportkantine 2015’. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze leden én bezoekers veilig thuiskomen na een training of wedstrijd. In onze kantine besteden wij hier aankomende maanden aandacht aan. De Bob-campagne richt zich op alle bezoekers van sportkantines: van barpersoneel tot sporter en supporter. Gemeenten en politie in Zuid-Holland werken eraan mee.
 • Op de zeer fraai vernieuwde website van www.uvs-leiden.nl staat het volgende vermeldt: UVS krijgt een tweede kunstgrasveld met wedstrijdverlichting op het huidige hoofdveld. Op 4 mei beginnen de voorbereidende werkzaamheden en is het hoofdveld niet meer beschikbaar voor wedstrijden. Volgens de planning van het Sportbedrijf kan het veld in de eerste week van augustus opgeleverd worden. Met het traditionele Top jeugdtoernooi o16 op woensdag 19 augustus kan het nieuwe hoofdveld officieel in gebruik genomen worden. Met een tweede kunstgrasveld met verlichting worden de trainingsfaciliteiten voor alle wedstrijdteams sterk verbeterd: meer trainingsuren en meer trainingsruimte.
 • Oud-international Tim de Cler, thans speler van Lugdunum, is afgelopen maandagavond te gast geweest bij #Afkicken. Samen met journalist Frits Barend kijkt hij terug op voorbije voetbalweekend. Interesse naar de mening van De Cler?
  Zie: https://player.vimeo.com/video/122330798″
 • We willen wel, maar het zit in deze fase van de competitie zo tegen. Onze aanvoerder Adil Moutaoussut raakte geblesseerd in de warming-up en kon zijn voetbalschoenen weer opbergen. Dan lever je wel wat in op het middenveld. En Kubilay Isik kreeg bij het inspelen ook een tik zodat hij niet kon starten. Ons veldspel was beter dan s.v. Kickers’69 die vooral de lange bal hanteerden. Ondanks alle inzet is het weer niet gelukt vandaag”, aldus een zeer teleurgestelde Rivelinho de Vlugt, verdedigende middenvelder van GOL Sport, na afloop. Na 97 minuten floot scheidsrechter Pille voor het eindsignaal met een 2-5 eindstand (1-2). Wie anders dan Gerard Bol, legt het u weer haarfijn uit, via de homepage.
 • ROAC meldt op haar website het volgde: vanaf nu kan op onze clubheld Grace worden gestemd. Klik hier http://www.adclubheld.nl/selecteer/dv/grace … Ze verdient toch zeker een tien met een griffel!
 • Denkt u even mee met UDO?!: Wie heeft er drie weken geleden de grote doorzichtige tas met oranje, groene en gele trainingshesjes van de D3 en D4 meegenomen, gebruikt, gevonden of gezien? Zo’n dertig voetballertjes en voetbalstertjes zonder hesje partij vormen laten doen valt niet mee….Gaarne info of terugbrengen bij Rian of Mirko
 • Terwijl de beslissende maanden aanbreken, gonst het her en der van de geruchten over aanblijvende of vertrekkende spelers. Onze redactie zal zekerheden- voor zover die er zijn in het leven- delen met het lezerspubliek. GHC liet dit weekend weten dat er eerste gesprekken zijn gevoerd met het oog op het seizoen 2015-2016. Roberto Escudero, de opvolger van Dennis Olman, kan volgend seizoen in elk geval beschikken over Michael de Roode, Martijn van Leeuwen, Koos de Haas, Soufiane Boukhidous en Ozan Demirbas. Binnenkort meer nieuws over het spelersfront van de hekkensluiter in de eerste klasse.
 • Oranje komt naar V.V. Noordwijk! Op 14 en 16 april 2015, Nederland – Italië
  Wil jij deze toptalenten in actie zien? Voor slechts 3,- euro per kaartje, een kaartje geeft toegang tot beide wedstrijden. Het Nederlands elftal voor spelers onder zestien jaar speelt in april wederom een aantal oefeninterlands op Nederlandse bodem. Het team van KNVB-coach Edwin Petersen treedt dinsdag 14 en donderdag 16 april aan tegen de leeftijdsgenoten van Italië. De wedstrijden worden gespeeld op het sportpark Duinwetering van v. v. Noordwijk. Op dinsdag 14 april trapt Oranje onder 16 om 19.00 uur af. Twee dagen later op donderdag 16 april begint de wedstrijd om 11.30 uur. Kaarten kosten €3 per stuk en groepen vanaf 10 personen betalen €1 per kaartje. Met één kaartje kunnen beide wedstrijden bezocht worden. De opbrengst gaat volledig naar v. v. Noordwijk. Kaarten kunnen vanaf 17 maart gekocht worden via oranje@vvnoordwijk.nl
 • Niet elke wedstrijd kent een verrassende ontknoping, een spectaculair scoreverloop of opwindende taferelen voor beide doelen. Integendeel: ze zijn voorspelbaar en laten geen spektakel zien. Zo’n wedstrijd was die tussen LSVV en Zwammerdam. De Leidenaren bungelen troosteloos onderaan en pogen wekelijks zo goed mogelijk tegenspel te bieden aan een sterkere tegenstander. Zwammerdam is een goede middenmoter en wisselt uitstekende resultaten af met onbegrijpelijke nederlagen. In de wedstrijd tegen LSVV waren ze ook duidelijk de bovenliggende partij met het beste van het spel. De 0-3 uitslag was dan ook niet meer dan logisch….Ruud Fray klom in de pen voor LAV, te lezen via de homepage.
 • Afgelopen weekend overschreed Leidenamateurvoetbal de 1400 volgers via Twitter. Volgt u ons al? Alle berichten komen zo voorbij en in het weekend stuurt onze redactie op deze wijze tal van rust/tussen en –eindstanden de ether in.
 • HEMD VAN HET LIJF: andermaal een verzoek aan spelers, trainers, bestuursleden of vaste supporters van bij Leidenamateurvoetbal.nl aangesloten clubs om je op te geven voor deze populaire rubriek. De opzet is simpel: onze redactie stuurt een formulier met 30 vragen. Even peinzen, antwoorden erbij en retourneren. Met een foto erbij. Klaar is Kees. Eeuwige roem voor jou. Kom op; geef je op via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Onze redactie is op zoek naar voetballiefhebbers die handig zijn met de camera. Fotografie of video (samenvattingen/reportages), maakt niet uit waar jouw voorkeur ligt. Kom je ons enthousiaste team versterken? Je bent van harte welkom. Aanmelden graag via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Onze redactie kijkt reikhalzend uit naar de eerste aanmelding van een nieuwe club die voor volgend seizoen de samenwerking aangaat met Leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie zal er een interview aan koppelen met de voorzitter. Welke club zal het worden?