In het 31ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Daan Noteboom heeft Valken’68 laten weten dat hij na tien seizoenen stopt als teammanager. Binnenkort komt de bevlogen volger van deze club bij ons aan het woord.
 • Jan Lovink van Roodenburg, meldt het volgende in zijn ‘’Actueel’’ nr 12: Heeft Roodenburg nog een toekomst? Dit onderwerp heeft de afgelopen tijd het bestuur bezig gehouden. De conclusie is dat er geen toekomst is zoals we nu draaien. Willen we het magische jaar 2027 halen, immers dan 100 jaar jong, dan hebben we een nieuwe aanpak nodig. Onze nieuwe inzichten op dit gebied willen we graag met u voor bespreken. Dit zal gebeuren aan de hand van een presentatie door het bestuur en de heer Aart van Bochove. We hopen u maandag 30 maart te ontvangen, zodat we samen kunnen werken aan de toekomst van onze club Roodenburg.
 • Ze stonden na afloop van een doelpuntrijke wedstrijd (FC Rijnvogels – Noordwijk 4-4) gebroederlijk naast elkaar in het sponsorhome. De beide trainers Hein van Heek en Dogan Corneille. Uiterlijk onbewogen maar van binnen met bepaalde en uiteenlopende gevoelens. Het laat zich niet moeilijk raden dat die van Van Heek iets van een zware onweersbui in zich hadden en die van zijn collega als een onverwachte lentezon aanvoelden. Van Heek: ,,Het is onbegrijpelijk dat je een 4-1 voorsprong in acht minuten tijd weggeeft. Als de wedstrijd nog een paar minuten langer had geduurd dan hadden we waarschijnlijk nog verloren ook”, filosofeerde hij terecht…. Piet van Kampen legt u deze krankzinnige wedstrijd aan u voor via de homepage (hoofd-en eerste klasse).
 • Met 22 mascottes (F en E meiden) en 5 ballenmeisjes (MC1) hebben de DoCoS-meiden de wedstrijd AJAX dames – Standaard Luik dames ondersteund. Bij het betreden van het veld liepen 22 DoCoS meisjes met de twee teams als mascotte mee. Rond het veld waren 5 DoCoS meiden geplaatst als ballenmeisje. Dat DoCoS een uitnodiging heeft gehad om zoveel meisjes te leveren is te danken aan oud DoCoS-speler en huidig AJAX 1 speler Ricardo van Rhijn. De DoCoS meiden willen dan ook Ricardo van Rhijn bedanken voor zijn inbreng zodat dit alles mogelijk werd gemaakt. De meiden hebben een onvergetelijke avond beleefd.
 • SJZ bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen. In Hoogmade kwam de ploeg van Rob van den Wijngaard een gelijkspel overeen met MMO (1-1). De ploeg uit Zoeterwoude blijft in de middenmoot, maar heeft nog onvoldoende lucht om zich gevrijwaard te voelen van een eventuele nacompetitiestrijd voor lijfsbehoud. Meedingen in de strijd om de derde periode is evenwel ook niet onmogelijk. Onze verslaggever Remco Mentink sprak met gelegenheidsrechtsback Guus de Goede over de confrontatie in het rurale Hoogmaa. Te beluisteren via de homepage (tweede en derde klasse).
 • Kagia zoekt voor het seizoen 2015-2016 een jonge, ambitieuze en enthousiaste trainer voor het 2e elftal. Op dit moment komt het 1e elftal uit in de 3e klasse west II en het 2e elftal uit in de reserve 3e klasse west II. Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Mark Scholte, voorzitter voetbaltechnische zaken (telefoonnummer: 06 – 53 58 33 00).
 • Het valt altijd lastig te bewijzen of een schokeffect, ofwel een tussentijdse verandering van een trainer voor een groep, reden is van een opwaartse spiraal. Feit is dat Voorschoten’97 twee overwinningen boekte sinds de komst van Paul van der Zwaan. Vorige week werd GHC op een 4-0 nederlaag getrakteerd en nu was het de beurt aan Deltasport om in het stof te bijten op Adegeest: 1-0. Hennie Kanbier, kroop weer eens in de pen. Te lezen op de homepage (hoofd-en eerste klasse).
 • In november 2013 waren zo’n 400 jeugdspelers, begeleiders en ouders van jeugdleden aanwezig bij een zinderende competitiewedstrijd van ZZ Leiden in een overvolle Vijf Meihal. Zaterdag 28 maart gaan we tijdens de wedstrijd ZZ Leiden-Challenge Sports Rotterdam proberen dat record van 400 te verbeteren. ZZ Leiden rekent op ons en heeft een ruime hoeveelheid toegangskaarten voor ons gereserveerd. Een toegangskaartje voor een speciaal UVS-tarief kost slechts vijf euro per persoon. Kaartkopers hoeven niet perse spelers en begeleiders van UVS te zijn, ook familieleden en vrienden kunnen in het bezit komen van zo’n bijzonder prettig geprijsd toegangskaartje. Meer info via: www.uvs-leiden.nl
 • GHC leek eindelijk weer eens te winnen, maar een late treffer van Nootdorp voorkwam de Leidse vreugde (1-1). Mede door de winst van DSO en Voorschoten’97 wordt het karwei voor Dennis Olman en de zijnen alsmaar zwaarder om in de eerste klasse te blijven. Onze verslaggever Remco Mentink sprak na het gelijke spel aan de Vliet met Martijn van Leeuwen. Te beluisteren op de homepage.
 • DOSR meldt het volgende: Op 29, 30 en 31 mei gaan we weer met z’n allen op jeugdweekend naar het prachtige Venetië. Om dit mogelijk te maken hebben we afgelopen jaren het Rad van Fortuin gedraaid. Nu doen we het compleet anders en hebben we jullie hulp nodig! Dit jaar gaan we namelijk een Sponsorloop doen. Verwacht geen gewoon rondje lopen om het veld zoals op de training, maar een spannend en avontuurlijk rondje in de Veense arena! Voor de sponsors en supporters zijn er heerlijke Italiaanse bitterbalotelli’s onder het genot van de prachtige Italiaanse muziek. De sponsorloop start zondag 29 maart a.s. na afloop van de wedstrijd DOSR 1 – Kickers ’69. Meer info via: www.dosr.nl
 • DoCoS deed zaterdag niet eens zoveel onder voor nummer vier Floreant. Toch verloor de ploeg van Nico van der Salm uiteindelijk met ruime cijfers (2-5), hoewel er meer in had gezeten volgens middenvelder Erik van der Pot. ,,De eerste helft hadden we het meeste balbezit en waren we iets beter. Na rust hebben we het laten liggen.’’ Tom Mentink sprak met de genoemde speler, zie de homepage (tweede en derde klasse).
 • De toernooien staan weer voor de deur. Op 6 april 2e paasdag organiseert Lugdunum een thuistoernooi voor haar jeugdleden. Voor de E en F is er ‘s morgens een toernooi aanvang 9.00 uur en voor de B en D is er ‘s middags een toernooi aanvang 13.30. Voor de A en C afdeling is er op 14 mei een thuistoernooi. Zet deze data vast in je agenda, verdere informatie ontvang je van je trainer. Het jeugdbestuur en de toernooicommissie wensen al haar pupillen en junioren veel voetbalplezier deze dagen.
 • ARC heeft de volgende mededeling: De voorbereidingen zijn getroffen; het veld wordt optimaal geprepareerd; de weerverwachting ziet er best goed uit en dus belooft het donderdagavond op het hoofdveld van ARC een mooi spektakel te worden. Het Nederlands Elftal onder 18 gaat zijn krachten meten met hun leeftijdgenoten uit Noord-Ierland. Natuurlijk wilt U deze wedstrijd bijwonen. De kaartjes kosten 4 euro en zijn te koop bij de gloednieuwe voetbalshop Sportshop Store Eleven gevestigd in de Julianastraat 34. ARC-leden hebben gratis toegang.
 • Golden sponsor Amstel Radler 0.0%’ heeft Promotiedag bij Ter Leede. Op zaterdag 28 maart a.s. verzorgt Amstel “de Amstel Radler 0.0% Promotie” bij voetbalvereniging Ter Leede. Op die dag wordt de wedstrijd (streekderby) gespeeld tussen Ter Leede tegen Katwijk, aanvang 14:30 uur. De Amstel Radler 0.0% Promotie zal dan ook rondom deze tijd gepland worden. Hoe ziet het programma er uit? De kantine en het clubhuis van Ter Leede worden door het promotieteam gezellig aangekleed. Na de aanvang van de wedstrijd kunnen bezoekers Amstel Radler 0.0% eens even lekker proeven. In de rust zal het ook aan de spelers worden uitgereikt.
 • Er werd maar liefst negen keer afgetrapt vanwege een doelpunt aan de Hoogeveenseweg in Boskoop. Floreant kwam tot vier treffers, maar FC Rijnland maakte er vijf. De Leidse ploeg maakte het zichzelf na de 0-2 en later na de 2-5 nog lastig, maar de punten gingen mee naar het Morskwartier. Zie het verslag op de homepage.
 • Het leek een herhaling te worden van het treffen met Aarlanderveen. Begin februari kon Woubrugge de muur van de laagvlieger niet slechten en dat leidde tot duur puntenverlies (0-0). Ook DOSR leek de gelederen gesloten te houden aan de Bateweg Noord, maar een minuut of zes voor tijd viel de bevrijdende treffer van Joris van der Hoorn. Woubrugge zag daarnaast een van de andere concurrenten, NiTA, punten verspelen en dus waren er weer tevreden Woubrugse tevreden gezichten te zien. Ook van deze wedstrijd een uitgebreid verslag.
 • Vorige week donderdag heeft Alphense Boys de eerste overeenkomst getekend met een amateurclub waarmee wij gaan samenwerken en kennis delen. Het is v.v. ASW uit Waddinxveen. Bij de bijeenkomst in Waddinxveen werd de samenwerkingsovereenkomst officieel getekend door de beide voorzitters Kees Janssen (ASW) en Bob Valkenburg (Alphense Boys).
 • Het bestuur van K.v.v. Quick Boys deelt mee dat Jan Zoutman is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2015-2016. De inwoner van Velserbroek, die momenteel Jong FC Twente onder zijn hoede heeft, is vandaag tot overeenstemming gekomen met de blauwwitten. Daarnaast heeft de club een akkoord bereikt met Martin Steenvoorden over een dienstverband als assistent-trainer met ingang van het nieuwe seizoen. Zoutman (45) is bezig aan zijn tweede seizoen in de Grolsch Veste. Met Jong FC Twente is hij voor het tweede achtereenvolgende jaar actief in de Jupiler League. Daarvoor was Zoutman verbonden aan IJsselmeervogels. In Bunschoten-Spakenburg boekte de trainer grote successen. In 2010 pakte hij met IJsselmeervogels de afdelingstitel, het zaterdagkampioenschap, de algehele amateurtitel én de Super Cup. Met Zoutman aan het roer werd de club een jaar later de eerste kampioen van de Topklasse.
 • Tim de Cler (een van de ambassadeuren van Leidenamateurvoetbal) was een zeer tevreden man na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Haagse Hout. Niet alleen had zijn ploeg de drie punten in de knip, maar hij was ook degene die met een zeer fraaie goal de match besliste. ,,We waren de hele wedstrijd de betere ploeg, maar tot kort voor tijd maakten we dat doelpunt maar niet. Dat gebrek aan scorend vermogen speelt ons het hele seizoen al parten. Uit speelden we ook al veel beter dan Haagse Hout en de teleurstelling was dan ook groot toen zij vanuit het niets toch nog op 1-1 kwamen. Dat scenario zat wel in mijn hoofd…..Ruud Fray was er live bij in de Kikkerpolder voor LAV, te lezen op de homepage.
 • VoetbalDirect.nl sponsort de wekelijkse toto op onze website. Het aantal deelnemers neemt per week nog steeds toe. Niet alleen kan er een sportprijs worden gewonnen, maar ook wordt de winnaar uitgenodigd voor ons vierde Event (in juni). Afgelopen weekend had de winnaar alle vijf de wedstrijden juist voorspeld, waaronder uiteraard zijn eigen cluppie FC Rijnland. Pablo Luiten, gefeliciteerd!
 • In Oegstgeest kwamen afgelopen zondag ASC en UDO tegen elkaar uit. Een klassieker dus van jewelste. Dit keer wonnen de rood-zwarten het van de geel-zwarten.
 • Michael van Voorthuijzen speelt volgend seizoen voor DoCoS. Hij verlaat GHC. Dat geldt ook voor Niels van den Burg en Bart van der Weijden. Het is nog niet duidelijk waar zij volgend jaar spelen, maar onze redactie gokt op UVS.
 • Bryan van Delft en Sander Blijleven vertrekken aan het einde van het seizoen naar Koudekerk. Het tweetal speelt nu nog voor ARC.
 • Achmed Faridi Blazquez verruilt Voorschoten’97 voor GHC volgens de Leidse club. Voorschoten’97 geeft aan dat dit niet zeker is. Bryan Verhage speelt volgend seizoen in elk geval voor de Vlietclub. De verdediger is eveneens afkomstig van de Adegeest-club.
 • Zondag 29 maart speelt het Nederlands elftal onder 18 tegen Bulgarije een oefenwedstrijd op het terrein van Rijnsburgse Boys. Oud-speler van Foreholte, Segun Owobowale, is voor deze wedstrijd geselecteerd.Een unieke kans dus om Segun eens te zien spelen in Oranje. De wedstrijd begint om 15:00 uur.
 • Stan van Bladeren is geselecteerd voor Oranje onder 19. Ook hij is afkomstig van Foreholte.
  Dit team speelt deze week een drietal wedstrijden voor plaatsing voor het EK komende zomer.
  Om deze wedstrijden te bezoeken moet er iets verder gereden worden:
  Donderdag 26 maart 19.00 uur Nederland – Servië (Harkemase Boys)
  Zaterdag 28 maart 17.00 uur Nederland – Noorwegen (Achilles 1894)
  Dinsdag 31 maart 19.00 uur Zwitserland – Nederland (Harkemase Boys)
 • Komend weekend zou het zo kunnen zin dat de eerste kampioenen bekend worden. Katwijk gaat op bezoek bij Ter Leede in de hoofdklasse B en kan de titel eventueel grijpen. Dat geldt ook voor Hillegom, de nummer 1 in 3A. Wel zal MMO verslagen moeten worden.
 • In de wandelgangen gaat het gerucht dat Wim Rijsbergen (Ambassadeur van Leidenamateurvoetbal.nl) wel eens de sterke man zou kunnen worden achter Giovanni van Bronkhorst en Jean-Paul van Gastel bij Feyenoord.
 • Mo Achahbar, speler van GOL Sport en mogelijk volgend seizoen van FC Boshuizen (zo), werd al een keer speler van de maand op onze website. Zijn broer Anass maakte het afgelopen weekend nog bonter. De kleine spits scoorde twee wonderschone doelpunten voor Feyenoord in de topper tegen PSV (2-1).
 • De zaterdagtak van FC Boshuizen kreeg afgelopen zaterdag geen elftal op de been. Leidsche Boys moest worden afgebeld. Komende donderdagavond wordt beslist over de nabije toekomst van de ploeg van Charl van Goozen. Mocht de Leidse club het seizoen niet afmaken dan heeft dit nogal wat gevolgen voor de stand in 4A op zaterdag. Eerder zag Woubrugge al een wedstrijd niet doorgaan om dezelfde reden (KDO was de geplande tegenstander) en de zondagtak van Leidsche Boys moest al een keer afbellen naar Stolwijk vanwege personele problemen.