In het 32ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: [email protected]
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 

 • Met trots kan onze redactie melding maken van een nieuw lid voor Leidenamateurvoetbal.nl. Derdeklasser UDO zal in het seizoen 2015-2016 instappen en vanaf dat moment de nodige aandacht genieten. Een warm welkom aan deze sympathieke vereniging uit Oegstgeest.
 • De zaterdagtak van FC Boshuizen maakt het seizoen af, zo is de bedoeling. Althans, zo is het afgesproken. De ploeg van Charl van Goozen zit in zware personele problemen. Afgelopen zaterdag moet de geplaagde trainer een beroep doen op maar liefst 6 B-junioren. Die deden het overigens voorbeeldig in de eerste helft. FC Boshuizen stond halverwege met 3-2 voor tegen VV Leiden, dit in de vierde klasse A. Een rode kaart na rust zorgde er onder meer voor dat de winst uiteindelijk ruimschoots naar de formatie van Maurice Jansen ging: 3-10.
 • Voor in de agenda: de derde editie van de Warmunda-voetbalquiz zal plaatsvinden op 25 april!
 • Op het Alphens Sportgala in de Plataan van Boskoop is Lucas Woudenberg afgelopen week uitgeroepen tot sportman van het jaar 2014. De prijs werd in ontvangst genomen door Lucas’ broer Koen omdat de voetballer dit weekend in een trainingskamp zit. Wij, de voetbalvereniging Zwammerdam, feliciteren Lucas met deze mooie uitverkiezing, … en dat pas aan begin van je carrière. Trots dat het voor jou ooit hier begonnen is!
 • Het bestuur van DoCoS heeft bericht ontvangen dat afgelopen vrijdag Hans Nijssen is overleden. Hans Nijssen was jarenlang vrijwilliger bij DoCoS. Hij was geruime tijd (jeugd)scheidsrechter, draaide diverse jaren bardiensten en was vooral een beroemd haringverkoper tijdens het jaarlijkse Haring- en Wittebrood-toernooi, dat afgelopen jaar zijn 25e editie beleefde. Het bestuur van DoCoS wens familieleden en naasten sterkte met dit verlies.
 • LAV-columnist Paul van der Zwaan doet het uitstekend bij Voorschoten’97, zo staat het volgende op hun website beschreven: Complimenten aan de interim trainer Paul van der Zwaan en zijn staf. Wederom een overwinning. En een belangrijke. Komend weekend speelt zaterdag 1 niet. Maar op zaterdag 11 april staan de mannen weer op het veld in de thuiswedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer. Reken erop dat het spannend wordt. Beide ploegen staan op 20 punten en kunnen de punten meer dan goed gebruiken. Wij gaan er na de successen van de afgelopen weken vast vanuit dat we dan opschuiven van de 12e naar de 11e plaats.
 • Ere-voorzitter Dick Barnhoorn, prijst Adrie voor de AD clubheld, lees: Mijn eerste kennismaking met Adrie, dateert van nu ongeveer 12 jaar geleden. Toen was het de tijd, dat de verenigingen De Sleutels en VCL, besloten om gezamenlijk verder te gaan als fusie vereniging GHC op het sportpark de Vliet. Aan mij is toen gevraagd als voorzitter van De Sleutels, om ook het voorzitterschap van GHC op me te willen nemen. Dit heb ik toen opgepakt, doch ook met de nodige zorgen zeer zeker met o.a. de vraag hebben we wel genoeg vrijwilligers/sters? Wel met medewerking van vele leden en vrijwilligers is er in de loop der jaren een mooie club ontstaan op de Vliet. Doch de VRIJWILLIGER die er met kop en schouders boven uitsteekt is onze kantinemedewerker: Adrie Spitters!
 • FC Rijnvogels erelid Piet van Kampen heeft voor LAV weer een mooie samenvatting voor u op papier gezet, te lezen op de homepage: Sommige momenten kunnen van eminent belang zijn in een wedstrijd. Neem nou halverwege de tweede helft als Martin Onderwater na een solo op het punt van inschieten staat en van achteren pootje gehaakt wordt. Arbiter Collé – die overigens een goede wedstrijd floot, stond er vrijwel bovenop. Doch de arbiter van dienst weigerde het leer op de stip te leggen. Na het zien van de beelden achteraf moest hij eerlijk toegeven dat het een zuivere penalty was, maar daar kochten de Rijnvogels geen brood meer voor omdat de winkel RVVH-FC Rijnvogels toen al gesloten was…..
 • Duidelijke taal van Jan Lovink (Roodenburg): VRIJWILLIGERSWERK IS GEEN VUIL/VIES WERK. Wanneer je er geen geld voor krijgt, dan is vrijwilligerswerk geen werk, waar je voor warm moet lopen. Werken moet wat opleveren, je moet er geld mee kunnen verdienen. Veel mensen van met name allochtone afkomst denken nog zo over het doen van vrijwilligerswerk, hoewel er een tendens gaande is, dat het doen van dit werk nog niet zo slecht is. Bij vrijwilligerswerk ben je “gratis” bezig voor een ander. Dat kan de trainer zijn, die een groep kinderen traint, de vrijwilliger die achter de bar staat, de scheidsrechter die een wedstrijd fluit, de onderhoudsman, die zorgt dat alles er netjes bij ligt. Door wat gratis te doen help je mee om een samenleving vitaal te houden. De 25-jarige van nu moet al weer bezig zijn met de jeugd van 6-7 jaar die staat de trappelen om te gaan voetballen. Je moet verantwoording tonen voor de komende generatie en daar behoort onbaatzuchtigheid bij. Het woord verdient een nadere uitleg: DE BEREIDHEID OM IETS BIJ TE DRAGEN ZONDER ER ZELF BAAT BIJ TE HEBBEN.
 • Pasen vieren bij vv UDO, dat kan: Ook dit jaar gaan we met de E en F pupillen en Ukkies op UDO weer paaseieren zoeken. Op eerste paasdag (zondag 5 april a.s.) zal de paashaas weer een groot aantal “eieren” op ons sportpark verstoppen. Vanaf 11.30 uur is het clubhuis geopend en vanaf 12.00 uur zal het paaseieren zoeken van start gaan. Terwijl de kinderen hun best doen om het UDO paasei te vinden kunnen de ouders genieten van een heerlijk kopje koffie met paasbrood. Wij hopen uiteraard op een grote opkomst!
 • VV Oegstgeest won met 3-1 van Roodenburg in de voorbije speelronde. Milo Braun legde de overwinning vast en monteerde de samenvatting, geassisteerd door Hidde de Meij. Het commentaar bij de beelden is van Hennie Kanbier. Dit alles met dank aan VV Oegstgeest. De club plaatste een stellage die het mogelijk maakt de beelden vast te leggen vanaf die plek. Bekijk het via de homepage.
 • vvO-Roodenburg 016
 • Koploper Lugdunum moest naar Den Haag om het daar aan de oude Waalsdorperweg tegen KSD/Marine op te nemen. Daar in de duinen hebben de marinemensen hun intieme sportveld. Op die zanderige ondergrond lag op de mistroostige zaterdagmiddag een uitstekend bespeelbaar veld. De bespelers van de Kikkerpolder wisten niet hoe ze het hadden in vergelijking met hun eigen veld en die waar ze gewoonlijk in onze directe regio op moeten spelen. Van dat goed bespeelbare veld werd dan ook goed gebruik gemaakt….Lees het verslag van Jan Vos, via de homepage/clubpage.
 • Valken’68 meldt het volgende op haar website: Na overleg tussen nieuwe hoofdtrainer Gerard de Geus en de Commissie Voetbaltechnische zaken is er besloten om de technische staf voor het volgende seizoen uit te gaan breiden met een extra assistent-trainer voor de trainingsavonden. Na een opengestelde vacatureronde hebben er gesprekken plaatsgevonden, waarna er besloten is dat Henk van der Nagel en Chris Schoneveld beiden vanaf het volgende seizoen deel gaan uitmaken van de technische staf van de selectie van Valken’68.
 • Voor elke voetballer van 6 t/m 13 jaar, lid of geen lid iedereen kan meedoen! Drie dagen voetballen, pret en vrienden maken. Je wordt geheel verwend met nieuwe oefeningen, trucjes, lekkere lunch, te gekke animatie en een spetterende voetbaloutfit Je slaapt lekker thuis maar voor de rest ben je elke dag de gast van LVV Lugdunum. Ook ideaal voor (drukke) ouders dus. Bekijk al het leuks op: http://www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-LVV Lugdunum/ Deze voetbaldagen in Leiden zullen plaatsvinden op 20, 21 en 22 Juli 2015. Meld je nu aan voor deze topdagen in je vakantie en schrijf snel in want VOL is echt VOL
 • Het wordt wie van de drie in de derde klasse A als het gaat om de titel. Floreant haakte af, terwijl Koudekerk, SEV en UVS geen fouten maakten. DoCoS kon geen potten breken aan de Gruttolaan bij de ploeg van Alex Redel. Koudekerk won met 4-1. Langzamerhand neemt het geloof toe dat er historie kan worden geschreven in Koudekerk. De tweede klasse lonkt meer dan ooit tevoren en alles wijst erop dat de club toe is aan een stap voorwaarts. Er staan al zestien zeges op de teller en als er nog vijf bij komen is het kampioenschap een feit. Bij alle andere scenario’s is het afwachten geblazen of de voordeur soelaas biedt of dat de achteruituitgang de platte kar oplevert. Hennie Kanbier zette voor u de samenvatting weer op de website.
 • De berichtgevingen aangaande spelerswisselingen volgen elkaar in rap tempo op. Deze week veel nieuws vanuit Voorschoten. Bij de eersteklasser vertrekt Katwijker Frank Guijt naar hoofdklasser FC Rijnvogels, maar daar staat de komst tegenover van een drietal spelers. Zo zal Remy Constancia, vorig seizoen overgestapt van UVS naar Alphense Boys waar hij echter weer tussentijds vertrok, de gang maken naar Adegeest. Broer Shemiel speelt al bij de ploeg van Paul van der Zwaan en Ronald van Delft. Doelman Jeffrey Loozen komt over van Noordwijk, waar hij geen plaats in de hoofdmacht kon bemachtigen. Loozen keepte daarvoor bij GHC en eerder bij FC Boshuizen. De derde aanwinst is Ivo Smits, een veelbelovende spits die nu nog uitkomt voor Concordia uit Delft. Eerder op de dag kon onze redactie al melding maken van de komst van Sipan Khalid, die overkomt van Roodenburg. Hij zette zijn krabbel onder een verbintenis met Voorschoten’97.
 • Trainer(s)/coördinator(en) gezocht voor de F junioren van DOSR. Ondanks dat het seizoen nog in volle gang is zijn we als TC al weer volop bezig met het nieuwe seizoen. We zoeken op dit moment nog een trainer(s)/coördinator(en) voor de F junioren. Onze voorkeur gaat uit naar een persoon of liefst twee personen vanuit de club. Het kunnen de eerste stappen zijn voor een jonge trainer die we uiteraard heel goed zullen begeleiden, een ouder met een beetje voetbal achtergrond, of een ervaren man of vrouw die heel graag met de allerjongste talenten aan de slag wil. De F junioren trainen twee keer per week meestal laat in de middag of heel vroeg in de avond, de trainingstijden kunnen in overleg afgesproken worden. Meer info via: [email protected]
 • Elke week zal onze redactie vijf regionale voetbalwedstrijden in een toto opnemen. Altijd prijs want er zal in principe elke week een winnaar komen. Als je er maar de meeste goed hebt. Bij gelijk eindigen zal er worden geloot door onze redactie. De winnaar ontvangt een waardebon van VoetbalDirect.nl ter waarde van 25 euro EN zal worden uitgenodigd voor ons gala in de maand juni! Verzoek aan de winnaar: stuur gerust een selfie op zodat je even kunt pronken met de prijs op onze website! VoetbalDirect is dé online voetbalshop met het ruimste assortiment voetbalschoenen en voetbalkleding. Ook voor keepers en scheidsrechters. Niet goed, geld … Wat moet je doen voor deze toto? Enkel vijf duels voorspellen en klaar is Kees. Dit volgens het principe een 1 is dat de thuisploeg wint, een gelijkspel is een X en een 2 betekent een zege voor de bezoekers. Dat is alles en kost dus sowieso niets! Iedereen kan meedoen, behalve dan onze eigen redactieleden.
 • Het nieuws dat LSVV’70 een nieuwe website heeft, maakt mensen over de hele wereld gelukkig. Zo ook Dimitri, die het nieuws van de Cultclub toch wel een beetje miste. Zie jij om je heen mensen in extase raken door de nieuwe website, stuur ons je filmpje door. De leukste video wordt beloond met twee seizoenkaarten van LSVV’70! Leuk bedacht, door het creatieve LSVV’70.
 • Met ingang van 1 juli 2016 verandert ARC van kledingmerk en wordt overgestapt op het merk Quick. Hoe de overgang precies in zijn werk zal gaan, zal het bestuur van ARC op korte termijn gaan bepalen. Om nu te komen tot een juiste keuze van het nieuwe ARC tenue wordt een ledenpeiling gehouden. Op de ledenvergadering van maandag 13 april a.s. zal dan de keuze van het nieuwe tenue kenbaar worden gemaakt. Meer info via: www.svarc.nl