In het 33ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 

 • Er staat de laatste maanden geen maat op FC Rijnland. De 0-2 zege bij Cabauw betekende alweer de achtste (!) overwinning op rij voor de ploeg van Henk Brandt, die daarmee de vierde plaats stevig in handen heeft en deelname aan de nacompetitie nauwelijks meer kan ontgaan. ,,Maar misschien zit er zelfs wel meer in’’, claimt Janus van der Putten. Daarmee doelt de rechtsback op de verruimde promotieregeling die dit seizoen geldt….. Onze man Robert Toret klom in de pen, te lezen via de homepage.
 • Ibrahim Olekli is de volgende Roodenburger die is geslaagd voor zijn KNVB scheidsrechters-diploma. Hij heeft zeven avonden de basiscursus scheidsrechter gevolgd en is in de praktijk ondersteund door een begeleider. Namens de club feliciteren wij hem met dit resultaat en wensen hem veel plezier toe bij het leiden van wedstrijden. De laatste jaren hebben diverse Roodenburgers het diploma behaald. iAbdelhaq en Jamal Jermouni, Mohammed Nour en Mo Farhane jr gingen hem recentelijk voor. Via hun inzet dragen zij en Roodenburg een steentje bij aan het gebeuren op het veld. Wil je ook scheidsrechter worden en een KNVB opleiding volgen, neem dan contact op met de KNVB . Ga naar www.voetbal.nl, klik op opleidingen en dan naar scheidsrechteropleiding. Men kan als men 14 jaar is al beginnen als “echte KNVB scheidsrechter”.
 • Altijd al willen voetballen bij een profclub? Op 15 april kan het! Dan komt FC Utrecht met de Forza Tour naar ARC en jij kunt meedoen! Ben je geboren in 2003, 2004 of 2005 en ben je lid van ARC , dan kun je je aanmelden door een mailtje te sturen aan: audrey.geleijnse@kpnmail.nl. Doe het zo snel mogelijk want vol=vol. Aan deze activiteit kunnen max. 90 kinderen deelnemen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de verdere details. Het programma start om 13.30 uur en zal rond 16.00 uur worden afgesloten. Deelname is gratis.
 • Voor LSVV’70 stonden er dit weekend twee stadsderby’s op het programma. Tegen Roodenburg werd het 2-2 en lagen er winstkansen (zie verslag, red.), maar tegen DoCoS werd met 0-2 verloren. Door dat resultaat kan LSVV’70 volgende week degraderen, een toekomstig beeld welke al maanden werd voorzien door de manschappen van Freek Jansen. DoCoS hoeft zich geen enkele zorg meer te maken over lijfsbehoud en zal het seizoen uit kunnen spelen voor een plek tussen de nummer vijf en tien. Het treffen in de Kikkerpolder haalde de geschiedenisboeken niet. Goed voetbal was simpelweg niet mogelijk op het erbarmelijke veld en de acteurs hadden de grootste moeite elkaar te vinden….meer te lezen over de derby via onze homepage.
 • Binnen het bestuur van MMO is besproken om weer een reanimatie instructie/AED instructie te organiseren om de vaardigheden voor het reanimeren op peil te houden. De instructie zal op een doordeweekse avond georganiseerd worden: datum en tijd zijn nog niet bekend. Leden en ouders van jeugdleden die graag een dergelijke instructie willen volgen, kunnen zich voor 15 april a.s. aanmelden bij Ineke Boogaard. E-mailadres:secretaris@mmo-hoogmade.nl. Er zijn geen kosten aan deze instructie verbonden.
 • VV Zwammerdam op de internationale tour?: Ons samenwerkingsverband met FC Bellingham United (BUFC) levert soms verrassende resultaten op. Twee seizoenen geleden voetbalden maar zo twee Amerikanen (Sean & Brendan) een paar weken mee in ons 1ste en 2e. In de zomer van 2013 waren drie van onze spelers (Thom, Nick en Reijer) te gast in Bellingham (bij Seattle) en speelden vijf weken mee in de Amerikaans-Canadese competitie voor semi-profs. Vorig jaar liep de Amerikaanse jeugdinternational Tyler Hughes stage bij VV Zwammerdam, Alphense Boys, FC Utrecht, N.E.C. en ADO Den Haag. Dit jaar weer actie in de onderlinge samenwerking met BUFC: op 1e Paasdag staat Tyler weer op Schiphol. Hij gaat nu twee weken stage lopen bij ADO Den Haag en als er nog tijd over is aansluiten bij onze A1. En in september van dit jaar staat een bezoek van het 40plus team van Bellingham United gepland. Ze gaan meedoen aan een van de vrijdagavond-toernooien en knopen er een lang weekend aan vast: 40+ international. We kijken er naar uit!
 • Hans Stehouwer maakte het mee voor LAV, te lezen op de homepage: De ontlading was duidelijk hoorbaar aan de stem van de vrouwelijke speaker op Sportpark de Vliet. Spits Jeffrey Rutten had zojuist de 4-0 op het scorebord gezet en maakte daarmee aan alle onzekerheid een einde. Waar GHC eerder dit seizoen nog met 3-0 de boot in ging tegen de in verval geraakte titelpretendent Deltasport, won het zaterdagmiddag tijdens het weerzien zeer verrassend van de ploeg uit Vlaardingen. ,,Helaas zie ik het vertrouwen binnen de spelersgroep langzaam wegebben”, was trainer Dennis Olman vooraf nog niet bijster optimistisch. In de negentig minuten voetbal die volgden was er weinig van het geringe vertrouwen terug te zien. Hekkensluiter GHC speelde anderhalf uur lang met de borst vooruit en veegde de vloer aan met de nummer vier van de ranglijst…..
 • Dat RCL vrijwilligers zoekt en nodig heeft is geen nieuws. Wat wel nieuw is, is dat er nu een aantal leuke concrete projecten zijn benoemd die in de loop van dit jaar worden uitgerold. Deze projecten moeten nog worden uitgedacht en worden ingevuld, dus je kunt er zelf echt iets moois van maken. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door de Commerciële Commissie. Meer weten? mail voor meer informatie naar sponsoring@rcl.nl of bel direct met Robert Guis, 06 81456192, of bezoek: www.rcl.nl
 • In het kader van de Nationale Sportweek en de Koningsspelen, organiseren de Sportklasleerlingen van het Bonaventuracollege in Roelofarendsveen voor de derde keer de Rabobank Jeugd Sportdag. Dit spektakel vindt plaats op vrijdagochtend 24 april op de velden van DOSR en Alkmania. Dat het een groots evenement wordt. blijkt wel uit het overweldigende aantal leerlingen dat hierbij betrokken is: Bijna 1000 leerlingen doen aan dit sportieve evenement mee, als deelnemer, of in de organisatie! U bent van harte welkom deze dag een kijkje te komen nemen op de sportvelden van DOSR en Alkmania.
 • Op tweede paasdag kon Roodenburg de hoop levend houden voor handhaving in de derde klasse door op eigen veld WDS uit Driebruggen te verslaan. Het ontbrak de Leidenaren aan een handvol basisspelers als gevolg van schorsingen. Met een tweedejaars B-junior en een A-junior werd het elftal aangevuld. Niet onverdienstelijk bleek achteraf. De ploeg uit Leiden-Noord won in de blessuretijd. Het werd 3-2 voor de thuisploeg. Een ontsnapping is nog steeds mogelijk. Sergio Rademakers was erbij voor LAV, te lezen op de homepage.
 • Welk doelpunt vinden we het mooist? Zeg het maar: is het de goal van 20 meter in de kruising of de omhaal? A: 3-2 van Ali Elbaroudi namens Roodenburg tegen WDS of B: Ozan Isitir van Lugdunum tegen Oosterheem. Bekijk de beelden via de homepage.
 • Kagia heeft de hulp van jullie allemaal nodig. Het Algemeen dagblad heeft dit voorjaar een mooie actie. AD Clubhelden. Met deze actie kunnen we maar liefst € 25.000,- voor onze vereniging verdienen. Vanuit de club hebben we Richard Trompert als clubheld naar voren geschoven. Richard is al vele jaren een trouwe vrijwilliger en sinds een aantal jaar ook voorzitter van onze mooie vereniging. Hij is altijd bereid om wat dan ook op te pakken. Wij vinden hem een held voor onze club en hebben hem daarom voorgedragen bij het AD. We hopen dat hij dan ook wint. Ga naar : https://www.adclubheld.nl en stem op Richard. Namens Kagia, bedankt!
 • Valken’68 kijkt vooruit!: Voor komend seizoen heeft Valken ’68 wederom een 2-tal spelers aan zich weten te binden, te weten: Matthijs de Mooij en Max Lobel. Matthijs is 22 jaar en studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Matthijs komt over van Rijnsburgse Boys en is een veelzijdige voetballer die zowel op het middenveld als in de achterhoede kan spelen. Max is 21 jaar, eveneens afkomstig van Rijnsburgse Boys, en studeert melkveehouderij in Houten. Max is keeper en speelde, voordat hij bij Rijnsburse Boys kwam, bij Voorschoten ’97.
 • Trainer Arie van Duijn: ,,We pakken drie punten. Dat is mooi, want we kunnen ons geen puntenverlies permitteren. Maar voor het overige; inpakken en wegwezen. Ik vond het helemaal niets zo op tweede paasdag. Van een tegenstander als KDO moet Woubrugge met dubbele cijfers kunnen winnen. De 0-2 is heel mager qua uitslag.” Zoals te verwachten viel beperkte KDO, dat afgelopen zaterdag nog gelijk speelde tegen DOSR (1-1), zich tot verdedigen en moest Woubrugge het in aanvallende zin maar uitzoeken. Hennie Kanbier klom in de pen, te lezen op de homepage.
 • Op zondag 19 april aanstaande organiseert Sportpark de Star, in samenwerking met ADO Den Haag en McDonald’s Den Haag de eerste editie van de Haaglanden Footgolf Cup 2015. Op deze dag mogen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar uit de Haagse regio hun traptechniek en mentaliteit tegen elkaar laten zien in een wedstrijd over 9 holes Footgolf op de officiële Footgolfbaan van Sportpark de Star in Leidschendam. De 10 spelers met de beste score spelen vervolgens op dinsdag 28 april een play off om te bepalen wie zich de Haaglanden Footgolf kampioen 2015 mag noemen. De 10 finalisten krijgen op 28 april ook een Meet&Greet met de selectie van eredivisionist ADO Den Haag en kunnen deze dag ook hun traptechniek en koelbloedigheid testen tegen de profs van ADO Den Haag. Een deel van het inschrijfgeld zal worden besteed aan het Ronald McDonald Kinder Fonds en de Stichting Bewegen tegen Kanker. Meer info via: http://www.sportparkdestar.nl/haaglandenfootgolfcup2015.html
 • Afgelopen zaterdag waren de druiven zuur voor Zwammerdam. De ploeg van Rob de Lange was zeventig minuten beter, maar het aluminium stond meerdere malen in de weg. Tot overmaat van ramp kreeg doelman Wouter van Valen daarna rood en ging het mis tegen CVC Reeuwijk (0-2). Twee dagen later was alles anders. Nu scoorde Damme wel makkelijk en werd er verdiend gewonnen in het tweede inhaalduel van het weekend. BSC’68 moest er met 5-3 aan geloven in een wedstrijd die tijdens Pasen smaakte als een heerlijk gevuld ei. De wedstrijd was amper zes minuten bezig of het scorebord gaf al 1-2 aan….benieuwd naar het vervolg van dit doelpuntenfestijn? Hennie Kanbier legt het u uit via de homepage.
 • Donderdag 18 juni wordt het bepaald: welk team mag zich Koning Voetbal noemen van de Leidse Regio? Een eretitel om trots op te zijn!! Ben jij in staat om met jouw vrienden, teamleden en/of familieleden het winnende team samen te stellen en onder het genot van een drankje en een goede voetbalkantinesfeer tot een hoge score te komen? De vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die avond plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. De quizavond zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Vol is vol! 15 mei 2015 wordt bepaald of de quiz door kan gaan. Inschrijven kan via het navolgende emailadres: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Het evenement is toegankelijk voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Van een club of juist niet aangesloten bij een vereniging. Het gaat vooral om de lol en een leuke onderlinge sfeer. De eer echter telt ook zeker mee en met een aantal fraaie prijzen worden de beste teams in het zonnetje gezet.
 • Wil je kennis maken met voetballen bij DoCoS? Kom dan op 29 april naar de Open Dag! DoCoS is een:- hartstikke leuke vereniging voor jongens en meisjes; bij DoCoS kun je 2 keer per week trainen; DoCoS werkt met gediplomeerde trainers; er is veel aandacht voor normen en waarden; voor F’jes contributie gratis in je eerste seizoen bij DoCoS; DoCoS heeft een uniek kledingplan waardoor je zelf alleen voetbalschoenen hoeft te kopen; Je kunt bij DoCoS op elk niveau (prestatie en recreatie) met spelers van gelijk niveau spelen. Voor meer informatie, check: www.docos.nl
 • Voor elke voetballer van 6 t/m 13 jaar, lid of geen lid iedereen kan meedoen! Drie dagen voetballen, pret en vrienden maken. Je wordt geheel verwend met nieuwe oefeningen, trucjes, lekkere lunch, te gekke animatie en een spetterende voetbaloutfit. Je slaapt lekker thuis maar voor de rest ben je elke dag de gast van LVV Lugdunum. Ook ideaal voor (drukke) ouders dus. Bekijk al het leuks op: http://www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-LVV Lugdunum/ Deze voetbaldagen in Leiden zullen plaatsvinden op 20, 21 en 22 Juli 2015. Meld je nu aan voor deze topdagen in je vakantie en schrijf snel in want VOL is echt VOL!
 • Een doelpuntloze wedstrijd in de vierde klasse zal wel een hoog geeuw-gehalte hebben gehad is een niet onlogische gedachte. Warmunda en Altior maakten er echter een alleraardigste pot van op een kille tweede paasdag. Beide ploegen konden frank en vrij voetballen en deden dat ook. De thuisploeg beleeft een overgangsjaar. Volgend seizoen zullen de zaterdag- en zondagtak samengevoegd worden en samen met wat nieuwkomers moet er dan een team op de been worden gebracht dat potten kan breken. Nu staat de zondagselectie op een voorlaatste plek. Altior is een goede middenmoter, maar…..dat vertelt Ruud Fray u via de homepage.
 • Slim bedacht van vv UDO!: Het komt bij de ukkies en effies veel voor. Na een half jaartje zijn de voetbalschoenen te klein geworden. Niet wegdoen! Wij hebben ze graag bij de jeugd. Aan kinderen die komen voetballen bij UDO geven wij graag voetbalschoentjes te leen om de eerste weken mee “te proberen”. Het aantal kleine voetballertjes bij UDO blijft gestaag groeien. Daarom ontvangen wij graag de schoentjes en schoenen die u niet meer gebruikt. U kunt ze op zaterdag afgeven in de jeugdleidersruimte.
 • Normaliter staat de schiettent op 3 oktober opgesteld in de binnenstad van Leiden, maar dit keer schoot Lugdunum tegenstander Oosterheem aan flarden. In de Kikkerpolder werd het niet minder dan 17-0 voor de ploeg van Henk de Cler. Met negen goals meer hadden de Leidenaren zelfs de tweede periodetitel nog afgepakt van VVSB. Blijft staan dat de overwinning historisch hoog uitviel. Aanvaller Luther Tolud viel na rust in en kon zich met drie doelpunten uitleven. ,,Ik geloof dat mijn grootste zege ooit 10-2 was of zo, dus dit is wel bizar, ja. Om een keer mee te maken is dit alleraardigst, maar het zegt me verder ook niet al teveel. Oosterheem kwam met elf man en er moesten twee keepers mee voetballen. En de doelman was een veteraan….meer te lezen over deze mega uitslag, op de homepage.
 • De winnaar van toto 18 is David Verweij geworden met de maximale score, dit wel na loting. Ook Sjoerd Kivits had er vijf goed! Chapeau, heren! De winnaar, van harte uiteraard, zal een prijs tegemoet kunnen zien! Verzoek aan alle deelnemers: gaarne voor-en achternaam even invullen bij jouw wekelijkse inzending! De toto wordt per week populairder: we hadden wederom een record aan deelnemers!! Speel aankomende week weer mee, via de website, Twitter of Facebook en maak kans op de bon van 25 euro aangeboden door Voetbaldirect.nl!
 • Super Sunday op sportpark Elstgeest in Voorhout! Ja, dat gaat een hele bijzondere zondag worden op ons sportpark De Elsgeest: droog, zonnig, 14 graden, net iets te veel wind, maar ach… Om 9.00 uur start op de velden 3, 4 en 5 het inmiddels vermaarde Edwin van der Sar Toernooi. Het toernooi wordt alweer voor de 9e keer gehouden. De a.s. D1 teams van de verenigingen uit de buurt samen met de BVO-teams van Sparta en ADO nemen het tegen elkaar op binnen omstandigheden waarbij het overzicht vanaf het terras uitstekend is en waarbij de koffie met koek vanuit het uitgifteluik voortdurend en overvloedig mag zijn. Om 13.00 uur is hier dan ook de prijsuitreiking met een hoog familie Van der Sar gehalte en altijd een prijs voor de beste keeper van het toernooi. Wij verwachten extra veel ouders, opa’s en oma’s en overige familie. Zie voor meer info de website van Foreholte via: http://www.foreholte.nl/nieuws/algemeen-nieuws/super-sunday-op-de-elsgeest.Volop verslagen en weer leuke items te lezen op Leidenamateurvoetbal.nl na een mooi paasweekend voor tal van clubs! Blader gerust terug of benut de ‘zoek functie’.