In het 34ste deel van de rubriek van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Graag melden aan Leidenamateurvoetbal.nl via: [email protected]
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 

 • Leidenamateurvoetbal feliciteert vv Katwijk met het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse B. Met grote afstand de terechte kampioen! Succes in de Topklasse aankomend seizoen!
 • Afgelopen week heeft LAV aandacht besteed aan DoCos MC1. Rob Ravensbergen vertelde daarin uitgebreid over de meidengroep van 13-15 jaar.  Na de winstpartij van afgelopen zaterdag tegen ADO’20 (4-0) kan DoCos MC1 aankomende zaterdag in en tegen Hoogland wederom kampioen worden. De goede prestatie blijven uiteraard niet onopgemerkt. Zo geeft ook http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/maarssen-pakt-eindelijk-punten-in-de-hoofdklasse-ma1/#more-77641 aandacht aan de goede prestaties. Wilt u het interview met Rob Ravensbergen nog eens terug beluisteren?  Dat kan uiteraard via de homepage van DoCos op onze website.
 • FC Rijnvogels verspeelde dit seizoen in de slotfase van een wedstrijd al vijfmaal punten. Tegen SHO deden de Katwijkers het eens andersom. Luttele seconden voor het eindsignaal redde Pieter van der Breggen een punt voor het team van Hein van Heek: 1-1. Door de remise bleef het verschil tussen Rijnvogels en de net boven de gevarenzone bivakkerende gasten zes punten. De afstand tot Xerxes/DZB, dat op een nacompetitieplek staat, bedraagt zeven punten. Met nog vier duels te gaan een geruststellende marge, lijkt het. ,,We moeten sowieso nog wel wat punten pakken,…..Nick Verwoerd was erbij en werkte het voor u uit, te lezen op de homepage.
 • Na het daverende succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een bierproeverij georganiseerd door Valken’68. Op 15 mei is er voor de bierkenners en liefhebbers weer de mogelijkheid om de titel “bierkoning van Valkenburg” binnen te slepen. Tijdens deze avond zal er een assortiment van 10 verschillende flesjes bier, zonder etiketten, worden voorgeschoteld, waarbij de deelnemer moet raden om welk soort bier het gaat. Aan de hand van speciale spelregels zal dit nog een hele opgave blijken te zijn. De bierproeverij zal gehouden worden in de kantine van Valken’68 en kost slechts 20 euro per persoon. Dit is dus inclusief de soorten bier en diverse lekkere hapjes. De avond start om 20:00 uur en duurt tot ongeveer 24:00 uur. Opgeven kan vanaf nu bij William Hufkens (06-10456844) of Henk van der Nagel (06-29227340) of via het email-adres: [email protected]. Geef je snel op want er is een gelimiteerd aantal deelnemers en vorig jaar zaten we ook vol. Let de minimale leeftijd om deel te nemen aan deze proeverij bedraagt 18 jaar.
 • Humor op de website van LSVV’70! Het doek is gevallen voor LSVV’70. Na twee jaar derde klasse, wacht volgend seizoen weer een jaartje in de vierde klasse. Een ontwikkeling, waar bij veel clubs de paniek toeslaat, maar niet bij de sleutelstedelingen. Iedereen juicht toe dat bovenin de vierde klasse spelen een prachtig toekomstbeeld is. ‘Als we er alsnog in waren gebleven, hadden we bij de KNVB degradatie aangevraagd…’
 • In Oegstgeest stond de belangrijke wedstrijd tussen ASC en de zondagtak van Voorschoten’97 op het programma. De ploeg uit Oegstgeest tracht te voorkomen dat er na de promotie naar de derde klasse directe degradatie terug naar de vierde klasse volgt. Voorschoten’97 heeft de pijlen juist gericht op de nacompetitie om eventueel te promoveren naar de tweede klasse. Onze verslaggever Gerard Bol schreef een verslag, die reeds op de website werd geplaatst. Milo Braun legde de tweestrijd vast op camera en voorzag een en ander ook maar meteen van commentaar. Veel kijkplezier.
 • En nog meer videobeelden op Leidenamateurvoetbal.nl! Lees: Cameraman Miguel Angel Obregos Real was net als verslaggever Dylan Dijkstra aanwezig bij de ontmoeting tussen FC Boshuizen en Poortugaal in de eerste klasse B op zondag. Een verslag werd al geplaatst. Nu de beelden van de gespeelde wedstrijd aan de Leidse Boshuizerkade te zien via de home – of clubpage.
 • Op dinsdagavond 12 mei om 19.30 uur is er een bijzondere ledenraadsvergadering bij vv Zwammerdam. Nemen we als leden het besluit om op veld 2 kunstgras aan te leggen? Het kunstgras is, na een eerdere afwijzing, toch haalbaar gebleken. Daarbij zijn drie partijen betrokken: de gemeente betaalt alsnog een deel, de bank financiert een deel en wij als leden dragen zelf een deel bij. Onze meerjarencijfers zijn inmiddels goedgekeurd door de Stichting Waarborgfonds Sport (9 april 2015) en dat is belangrijk. We zijn officieel een degelijke club! We maken er ook letterlijk een bijzondere ledenraadsvergadering van, waarbij aan alle 17 elftallen/teams (1, 2, 3, 4, 5, VR1, A1, B1, C1, D1, D2, E1, F1, F2, Groene Smurfen en de beide 40 plus-teams) afzonderlijk zal worden gevraagd wat ze er van vinden. Dat is belangrijk: het gaat namelijk vooral hen (en hun ouders) aan.
 • FC Rijnland is voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen gebleven. De ploeg van Henk Brandt won niet zoals in de voorgaande acht botsingen, maar met de 1-1 bij ASW was niets mis. De kampioenskandidaat kreeg FC Rijnland niet omver en de Leidenaren hadden feitelijk lange tijd het beste van het spel, kregen al met al de betere kansen en waren niet heel gelukkig met enkele beslissingen van de leidsman. Toch was een glimlach op zijn plaats. Nog steeds lonkt de derde klasse, mede ook omdat Hillegersberg-dat won bij Moordrecht- een veel zwaarder programma heeft dan de Leidse vechtmachine. Plaats drie betekent rechtstreekse promotie na 28 duels. Hennie Kanbier heeft genoten in Waddinxveen, lees zijn verslag op de homepage.
 • Donderdag 18 juni wordt het bepaald: welk team mag zich Koning Voetbal noemen van de Leidse Regio? Een eretitel om trots op te zijn!! Ben jij in staat om met jouw vrienden, teamleden en/of familieleden het winnende team samen te stellen en onder het genot van een drankje en een goede voetbalkantinesfeer tot een hoge score te komen? De vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die avond plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. De quizavond zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Vol is vol! 15 mei 2015 wordt bepaald of de quiz door kan gaan. Inschrijven kan via het navolgende emailadres: [email protected].
 • Zo kan de wereld er ineens weer heel anders uitzien. Waar degradatie een aantal weken geleden nog onontkoombaar leek, gloort er inmiddels weer volop hoop voor GHC. Na de 4-0 overwinning op Deltasport was dit weekend HVC’10 slachtoffer van de dadendrang van de Leidenaren. Aan de eigen Vliet werden de bezoekers overtuigend met 5-1 huiswaarts gestuurd. Nog altijd bevinden de mannen van scheidend trainer Dennis Olman zich onder de streep voor directe degradatie, maar het gat met de plekken voor nacompetitie is inmiddels geslonken tot slechts twee punten. Nick Permanend (overigens zelf ook gewonnen met zijn RCL bij VDL met 0-4) sprak een gelukkige Michael van Voorthuijzen. Lees het op de homepage.
 • 30 mei 2015 organiseert VV Leiden weer het traditionele 7-tallentoernooi. Op de velden van v.v. Leiden wordt er een groot toernooi gehouden op halve veldjes waarin teams van 7 spelers (en wissels) het tegen elkaar opnemen in 3 verschillende competities. Het toernooi duurt de hele dag en daarom wordt er goed voor je gezorgd. Voor je inschrijving krijg je naast deelname aan het toernooi 1 drankje naar keuze, een broodje warme beenham, broodje vis en een broodje hamburger. Al enthousiast? Schrijf je dan nu direct in via de link op de website. De kosten per persoon is € 8,50 en een week van tevoren moet er betaald zijn.
 • Dit seizoen wordt voor de 12e keer bij de voetbalvereniging Alphia het gezelligste toernooi in Alphen aan den Rijn georganiseerd. Het 6 tegen 6 toernooi zal dit jaar plaatsvinden op donderdag 14 mei 2015 (Hemelvaartsdag). Deelname aan het fameuze 6 tegen 6 Toernooi is geheel GRATIS. Dat het toernooi bekend is in de regio blijkt wel uit de deelnemende teams. Sinds enkele jaren doen er teams uit alle omliggende gemeentes mee. Tijdens de laatste editie deden er 17 teams mee aan dit toernooi en uiteindelijk waren “FC Amateurs” de sterkste in een zinderende finale. Wie weet is jouw team dit jaar de sterkste!! Na afloop van het toernooi zal er in het clubhuis nog een gezellig samenzijn zijn en kan je onder het genot van een hapje, drankje en muziek de dag nog eens laten passeren. De eerste wedstrijden zullen op de toernooi dag om 12:00 uur aanvangen en rond 16:00 uur zal de finale worden gespeeld. Meer info via: www.alphia.nl
 • Voetbal en Golf? Het ligt zo dicht bij elkaar….interesse? Lees: Op zaterdag 18 april en zondag 19 april zijn er landelijk open golfdagen. In dat kader verzorgt de Oegstgeester Golfclub een open dag op de golfbaan van de Voscuyl. Er wordt op zaterdag op de Voscuyl gevoetbald, op zondag is het voetbal uit geroosterd. UDO speelt dan uit. Veel leden van UDO weten dat UDO al jaren de driving range verzorgt. De driving range van een golfbaan is de plaats waar geoefend wordt op het slaan van de ballen. Normaal kan er overdag, als er niet gevoetbald wordt, afgeslagen worden bij UDO over de velden twee en drie. Daarvoor liggen er matten op het talud langs het clubhuis. Veel leden en ouders van UDO hebben aangegeven dat ze wel eens willen proberen een balletje te slaan. Dat kan op zondag 19 april. De driving is dan open van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags.
 • SJZ zal weer alles uit de kast moeten halen om niet andermaal uit te moeten komen in de nacompetitie. De belangrijke tweestrijd tegen Alkmania werd met 1-0 verloren en daardoor is het verschil met de nummer elf, de eerste plek die een in dit geval een niet te wensen toetje oplevert, nog steeds maar drie punten. Weliswaar verloren ASC, Kickers’69, GOL Sport en UDO ook, maar juist daarom had SJZ afstand kunnen nemen. Remco Mentink sprak met Rob van den Wijngaard over de wedstrijd en de resterende wedstrijden. De te beluisteren podcast met de trainer van SJZ via de home -of clubpage.
 • De winnaar van toto 19 werd Leo van der Pot, dit wel na loting. Niels Ganzevles greep net naast de hoofdprijs. Toto 20 werd een prooi voor Gloire Kalangu. Chapeau, heren! De winnaar, van harte uiteraard, zal een prijs tegemoet kunnen zien! Verzoek aan alle deelnemers: gaarne voor-en achternaam even invullen bij jouw wekelijkse inzending! Elke week zal onze redactie vijf regionale voetbalwedstrijden in een toto opnemen. Altijd prijs want er zal in principe elke week een winnaar komen. Als je er maar de meeste goed hebt. Bij gelijk eindigen zal er worden geloot door onze redactie. De winnaar ontvangt een waardebon van VoetbalDirect.nl ter waarde van 25 euro EN zal worden uitgenodigd voor ons gala in de maand juni!  Verzoek aan de winnaar: stuur gerust een selfie op zodat je even kunt pronken met de prijs op onze website! VoetbalDirect is dé online voetbalshop met het ruimste assortiment voetbalschoenen en voetbalkleding. Ook voor keepers en scheidsrechters. Niet goed, geld … Wat moet je doen voor deze toto? Enkel vijf duels voorspellen en klaar is Kees. Dit volgens het principe een 1 is dat de thuisploeg wint, een gelijkspel is een X en een 2 betekent een zege voor de bezoekers. Dat is alles en kost dus sowieso niets! Iedereen kan meedoen, behalve dan onze eigen redactieleden.
 • In een vrijwel uitverkocht kaartenhuis bij UVS is Han van Kempen winnaar geworden van het eerste Paasklaverjas-toernooi nieuwe stijl. Bij de schuivende stenen wist Koos van der Mark ondanks hevige vrouwelijke concurrentie de prijs voor beste sjoeler in de wacht te slepen. Organisatoren Frans Malachowski en Han van Kempen konden terug kijken op een buitengewoon geslaagde avond, waarvoor 38 klaverjassers, 14 sjoelers en een handvol aandachtige toeschouwers naar de Kikkerpolder waren getogen. Enig minpunt was de afzegging van zes kaarters vlak voordat de kaarten geschud zouden worden.
 • Leidenamateurvoetbal.nl is zoals altijd in ontwikkeling. Daarom nu een alvast een klein voorschot op het damesvoetbal wat in de toekomst meer aandacht zal gaan krijgen. Donderdag 9 april  waren wij welkom op sportpark de Kooltuin bij de dames van FC Rijnvogels 1. Trainer Philip van den Eijkel sprak met Remco Mentink over het wellicht aankomende kampioenschap in de 2e klasse. Binnen twee weken kan het kampioenschap beklonken worden, als er aanstaande zaterdag tegen de nummer 3 Barendrecht en de week daarop van nummer 2 Brielle gewonnen wordt. Verder vertelt Philip van den Eijkel over de toekomstvisie van FC Rijnvogels dames 1.
 • Op maandag blikt Leidenamateurvoetbal.nl niet enkel terug op de site, maar nemen de radio-en tv-zender Unity FM en onze redactie het voetbalweekend ook even door. Even in rap tempo langs de regionale voetbalvelden. Beluister via de homepage het audiofragment naar aanleiding van de wedstrijden op 11 en 12 april.
 • De redactie van Leidenamateurvoetbal is gestart met een inventarisatie voor de deelname aan het seizoen 2015-2016 op deze regionale voetbalwebsite. Warmunda en Kagia kwamen als eersten over de brug. VV UDO meldde zich als eerste nieuwkomer. Onze redactie is blij en trots met deze eerste ‘schapen’. Welke clubs volgen?
 • Het moment is daar. Vrijdag 24 april april start de Danone Nation Cup weer. Het voetbaltoernooi voor 10-12 jarigen (2e jaars E en 1e jaars D-pupil). De eerste training start op vrijdag 24 april. Heeft u broertjes, neefjes etc. schroom dan niet om hen hier aan deel te laten nemen. Aanmelden bij Gloire Kalangu, Sport Jongerenwerk (06-51019248 of [email protected]).