• Het kan maar zo: Foreholte volgend seizoen eersteklasser. Komend weekend spelen concurrenten TAC’90 en Wilhelmus tegen elkaar en de ploeg van Marcel IJzendoorn kan profiteren wanneer er wordt gewonnen van GSC ESDO. De Voorhouters sluiten af met ontmoetingen tegen Delft en RKDEO.
 • Alphense Boys, uitkomend in 1A op zondag, is al negen duels op rij ongeslagen. De laatste nederlaag werd op 1 februari geleden. De Alphenaren zijn al verzekerd van de nacompetitie.
 • Er zijn weer nieuwe mogelijkheden om te adverteren of te sponsoren. Dat kan vanaf morgen, maar ook vanaf volgend seizoen. Interesse? Mail beknopt even naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl en wij nemen contact met u of uw bedrijf op.
 • De mailing is net de deur uit en de eerste aanmeldingen voor het seizoen 2015-2016 zijn binnen. Volgend seizoen zijn in elk geval Warmunda, GHC, Kagia, Voorschoten’97 en Meerburg weer van de partij op Leidenamateurvoetbal.nl. VV UDO is nieuwkomer en wordt eveneens van harte welkom geheten. Welke clubs volgen? We houden u op de hoogte.
 • We zijn bijna bij de 1000 vrienden op Facebook. Op Twitter gaan we richting de 1500. Mooie cijfers. Spreekt het voort, elke vorm van steun doet ons glunderen.
 • Jeugdvoetbalopleiding organiseert op het complex van RCL, tijdens de meivakantie, een uniek voetbalevenement: De jeugdvoetbaldagen. Deze uitdagende jeugdvoetbaldagen zullen plaatsvinden op maandag 4 en dinsdag 5 mei 2015. Alle kinderen uit de C/D/E/F en MP-jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Zie voor meer informatie de website www.jeugdvoetbalopleiding.nl.
 • Wilt u ons team komen versterken? De deur staat open voor voetballiefhebbers met een vlotte pen en kennis van zaken. Fotografie? Video-opnames? Ook voor mensen die graag op deze manier hun steun willen afdragen…be welcome.
 • Voor Paul van der Zwaan, ook columnist op onze website,  staat de teller bij de zaterdagtak van Voorschoten’97 op 15 uit 5. Nog even volhouden en Voorschoten’97 is volgend jaar wederom eersteklasser. Of lonkt een plaats richting de hoofdklasse via de nacompetitie. Het kan raar lopen in de voetballerij..
 • Damesvoetbal– Na 1 jaartje vertoeven in de 2e klasse is het de dames van FC Rijnvogels alweer gelukt om terug te keren naar de 1ste klasse. Dit werd bewerkstelligd tegen concurrent Brielle met een overduidelijke 3-0 overwinning. Kijk en luister gerust even naar beeld en geluid via onze home of clubpage. Namens LAV, van harte gefeliciteerd!
 • Op maandag 5 mei organiseert de Stichting Straatvoetbal in Teylingen in samenwerking met de Oranjevereniging het jaarlijks straatvoetbaltoernooi aan het Voorhavenkwartier. ‘s-Morgens voor de categorie mix 6-9 jaar en vanaf 13.00 uur kunnen de jongens en meiden in de categorie 10 tot 13 jaar aan de slag. De winnende teams kunnen uiteindelijk in de landelijke finales terecht komen. Alle deelnemers krijgen een blijvende herinnering aan deze dag. Meer informatie vind je op www.straatvoetbalinteylingen.nl Daar kun je je ook aanmelden (teams en individueel).
 • Woubrugge wacht komend weekend de kraker bij koploper NSV’46, dat geen fout maakte op bezoek bij DOSR. Afgelopen zaterdag was het eerst zaak om een voorheen titelkandidaat te kloppen. Nieuwkoop was de tegenstander voor de ploeg van Arie van Duijn. Leidenamateurvoetbal.nl was van de partij met beelden van de hand van Hidde de Meij) en met commentaar van Hennie Kanbier. Er viel genoeg te beleven dus ga er lekker even voor zitten. Zie onze homepage.
 • Zoals ieder jaar sluit Lugdunum het seizoen met de jeugd na alle competitiewedstrijden, bekerwedstrijden en toernooien af met een sportweekend voor de spelers van de MC1, C, D, E, F en mini-F. Het sportweekend staat gepland voor zaterdag 30 mei en zondag 31 mei. 1 MEI SLUIT DE INSCHRIJVING !!!!!!!!!! Voor eventuele vragen kunt u mailen naar jrc@lugdunum.nl
 • Donderdag 18 juni wordt het bepaald: welk team mag zich Koning Voetbal noemen van de Leidse Regio? Een eretitel om trots op te zijn!! Ben jij in staat om met jouw vrienden, teamleden en/of familieleden het winnende team samen te stellen en onder het genot van een drankje en een goede voetbalkantinesfeer tot een hoge score te komen? De vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die avond plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. Er zijn leuke prijzen te winnen! De quizavond zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Vol is vol! 15 mei 2015 wordt bepaald of de quiz door kan gaan. Inschrijven kan via het navolgende emailadres: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • Op Koningsdag 27 april organiseert Hazerswoudse Boys een 4 tegen 4 toernooi voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 15 jaar. Hier kan iedereen aan meedoen, je hoeft dus geen lid te zijn van de Boys. Voor de kinderen die niet voetballen staan er twee springkussens. Neem gerust je vrienden en vriendinnen mee! Deelname kost 2 euro, hiervoor krijg je een lot waarmee je kans maakt op mooie prijzen bij het rad van avontuur. Bij het voetbaltoernooi zijn ook prijzen te winnen. Inschrijven kan individueel, maar je mag ook als team inschrijven (dan wel een team naam aanleveren). Heb je zin om mee te doen, geef je dan op via het volgende emailadres: jeugdtechnischezaken@hazerswoudseboys.nl
 • Het bestuur van UVS heeft besloten om het Top o16-toernooi, dat woensdag 19 augustus in de Kikkerpolder gehouden zou worden, van het toernooiprogramma te schrappen. Belangrijkste aanleiding voor het besluit is de aanleg van een kunstgrasveld met wedstrijdverlichting op het hoofdveld en de sloop van de huidige staan- en zittribune. Het bestuur wilde voorkomen dat het toernooi op het laatste moment afgeblazen zou moeten worden omdat de renovatie van het complex niet op tijd opgeleverd zou kunnen worden. Voetbalclubs als ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, Waasland Beveren, JVOZ en Club Brugge hadden zich reeds aangemeld voor dit jaarlijks drukbezochte toernooi bij UVS, dat georganiseerd werd in samenwerking met FC Twente. Inmiddels heeft JVOZ, dat ook een samenwerkingsovereenkomst met FC Twente heeft, aangeboden om de toernooi-organisatie van UVS over te nemen. In 2016 kan het toernooi weer gehouden worden bij UVS.
 • DoCos MC1 Kampioen! Zaterdag moest het gaan gebeuren. Winnen en het kampioenschap zou binnen zijn. Ondanks dat de meiden gewend zijn om hun wedstrijden te winnen, kampioenschappen binnen te slepen was de spanning ongemerkt toch in de ploeg gesloten. Ogenschijnlijk waren de meiden relaxed maar met het binnen kunnen halen van een volgend mooi kampioenschap zijn er andere factoren die invloed hebben op teams. Ook bij DoCoS was dit het geval. De dag was met een stralende zon begonnen en dat betekende mooi voetbal weer…Lees het verdere verslag + podcast met trainer Rob Ravensbergen op de clubpage van DoCoS.
 • Mocht de noodklok nog niet geluid hebben, dan wordt dat nu de hoogste tijd. Door andermaal verlies moeten GOL Sport alle zeilen bijzetten om behoudt in de derde klasse te realiseren. Na een krappe voorsprong, werd in de tweede helft de wedstrijd uit handen gegeven. Zoals het een ploeg in de hoek waar de klappen vallen betaamt, viel de overwinningstreffer van de opponent in de slotminuten van de wedstrijd. Tot ongenoegen van de groen-witte equipe ziet het, dankzij de 2-1 nederlaag tegen de directe concurrent ASC, diezelfde ploeg op een gelijk aantal punten komen. Het ontlopen van een p/d-plek leek door een forse achterstand op SJZ al onhaalbaar. Nu moet de ploeg oppassen dat de schade niet nog erger wordt. Even wat kille cijfers. De laatste zege dateert van 30 november 2014 toen Teylingen werd verslagen. Daarna speelde de ploeg van Taoufik Maatoug twaalf wedstrijden met als oogst drie gelijke spelen en negen verliespartijen. Daarna werd Dylan Dijkstra was er voor LAV bij, lees het op de home-clubpage.
 • Op Koningsdag, 27 april, organiseert Alkmania voor de 20e keer de jeugdsix’s. Ben je tussen de 8 en 15 jaar oud, maak met je vrienden een team en geef je op. Je hoeft niet op voetbal te zitten, iedereen mag meedoen, als je maar rekening houdt met de leeftijdscategorie. Inschrijven kan tot 25 april. Meer info via: www.alkmania.nl
 • Drie weken geleden leek het doek zo goed als gevallen voor GHC. Door zaterdagmiddag tegen gast Haaglandia de derde zege op rij te boeken, is de ploeg van trainer Dennis Olman echter nog springlevend. De Hagenaars kregen er met een 5-0 nederlaag flink van langs en kropen met de staart tussen de benen huiswaarts af. DSO werd door de Leidenaren gepasseerd en dus staat GHC nu zelfs boven de streep. Het scoren of beter gezegd het niet scoren lijkt voor de Vlietbewoners verleden tijd. Waar de equipe van Olman in de eerste twintig wedstrijden slechts 23 maal scoorde, wist de ploeg in de laatste drie wedstrijden 14 maal het vijandelijke net te laten bollen. Het kan verkeren…..Good old Wim Mugge was bij deze sensationele wedstrijd. Zie onze homepage.
 • De winnaar van toto 20 is Jasper Kortekaas geworden. De winnaar, van harte uiteraard, zal een prijs tegemoet kunnen zien! Verzoek aan alle deelnemers: gaarne voor-en achternaam even invullen bij jouw wekelijkse inzending!  Elke week zal onze redactie vijf regionale voetbalwedstrijden in een toto opnemen. Altijd prijs want er zal in principe elke week een winnaar komen. Als je er maar de meeste goed hebt. Bij gelijk eindigen zal er worden geloot door onze redactie. De winnaar ontvangt een waardebon van VoetbalDirect.nl ter waarde van 25 euro EN zal worden uitgenodigd voor ons gala in de maand juni! Verzoek aan de winnaar: stuur gerust een selfie op zodat je even kunt pronken met de prijs op onze website!
 • Opluchting alom in het Rijnvogel-kamp na de met 1-2 gewonnen derby op sportpark De Krom in Katwijk. Wellicht zal men elders bij in problemen verkerende teams mogelijk kunnen vermoeden dat de kampioenen het wel zouden geloven, maar niets is minder waar. Met een vrijwel complete formatie wilde het niet de eerste nederlaag op eigen terrein oplopen die een smetje zou werpen op het glorieuze seizoen van de oranje-zwarten. Het geschiedde zowaar. Plaatsgenoot Rijnvogels, dat zich nog veilig moest spelen om p/d-voetbal te ontlopen ging er verrassend met de 1-2 zege vandoor. ,,Het is natuurlijk geweldig dat dit vandaag is gebeurd”, aldus een opgeluchte trainer Hein van Heek. ,,Het kan nu niet meer fout gaan want zelfs als SHO nog drie keer zou winnen kan het als wij alles verliezen nog in punten gelijk komen…clubman Piet van Kampen was bij het feestje aanwezig voor LAV.
 • Op 23 mei is het weer zover en staat alweer de 16e editie van De Cup met de Grote Oren op het programma op de velden bij Warmunda. Dit toernooi is in 2000 gestart als toernooi van GWS, maar wordt dit jaar alweer voor de derde keer bij Warmunda gespeeld. De Cup met de Grote Oren is een toernooi voor seniorenteams, waarbij gezelligheid, sportiviteit en een leuke dag voorop staat. Het toernooi wordt gespeeld door teams van 11 spelers op een heel veld. Ieder team speelt 5 wedstrijden die 20 minuten duren. Na afloop is er uiteraard voldoende gelegenheid om uitgebreid na te praten. Het toernooi begint om 12.00 uur en de finale zal rond een uur of 4 gespeeld worden. Mochten er zich meer teams aanmelden dan vorig jaar, dan starten we een uurtje eerder. Wil je je aanmelden of wil je meer informatie? Informeer dan bij één van de leden van de toernooicommissie.
  Aanmelden gaat het snelste door even contact op te nemen met Robin Suiker (06-53112725).
 • Het al gedegradeerde LSVV’70 kondigde op de eigen website een mogelijke monsterscore aan in de thuiswedstrijd tegen UVS dat op jacht is naar de derde periodetitel en liefst meer. Maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slaager op het hoofdveld van het Wim Mugge sportpark konden de aanwezige supporters een bescheiden 0-3 op hun al dan niet meegenomen eigen telraam noteren. Deze clean sheet kwam UVS prima uit voor de stand in de derde periode. Samen met SEV voeren ze die ranglijst aan, beiden met achttien uit zes. Maar het doelsaldo van de Leidenaren in deze periode is aanmerkelijk…Gerard Bol klom in de pen voor LAV, te lezen op de home-en clubpage.
 • Oog in oog staan met de koning en de koningin tijdens de opening van de Koningsspelen is voorbehouden aan leerlingen van negen Leidse basisscholen. De leerlingen van de Anne Frank, de Zwaluw, de Morskring, de Stevenshof en de ELS zijn er op 24 april bij, evenals leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Mareland, ‘t Klankbord, Telders en Pacelli. Dat heeft het comité Koningsspelen Leiden bekend gemaakt. De ruim twaalfhonderd leerlingen van deze scholen ontbijten die vrijdagochtend in de 3 Octoberhal aan de Smaragdlaan, samen met Willem-Alexander en Máxima. Daarna trekken ze naar de voetbalvelden van v.v. Leiden, naast de hal, voor de officiële, landelijke opening van de sportdag. Op een podium zingt en danst het Kinderen voor Kinderenkoor het lied ‘Energie’. De Leidse scholieren, en wie weet ook het koninklijk paar, zingen en dansen mee. De koning en koningin maken vervolgens een rondje langs de sportende kinderen en vertrekken dan weer.
 • RCL speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse. Of er moet een wonder geschieden. De Leiderdorpers hadden na vorige week weer hoop op de titel dan wel de nacompetitie, maar Die Haghe fopte het team van Ben Kottenhagen (2-1). Dat betekende de tweede keer dat RCL zich vergaloppeerde in de nummer laatst. Die Haghe is al bijna gedegradeerd…Jonas Farih was vorige week drie keer trefzeker voor zijn team tegen VDL (het werd 1-4) en daarmee leek RCL weer springlevend. Een week later werd de droom alweer aan flarden geschoten. Hoofdredacteur Hennie Kanbier sprak o.a. trainer Ben Kottenhagen, lees het terug via de home-en clubpage.