In het 36ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Graag melden aan Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 

 • Zoals vorige week gemeld zijn de eerste aanmeldingen weer binnen bij Leidenamateurvoetbal.nl. Clubs die dus graag met ons in zee gaan en volop aandacht zullen genieten in het seizoen 2015-2016. Andere clubs gaven tussen neus en lippen al aan graag door te willen gaan of zich te willen aanmelden. Op zich heel goed nieuws! Maar hierbij het vriendelijke doch dringende verzoek om het contact en het ‘ja-woord’ te geven via redactie@leidenamateurvoetbal.nl! Dank voor de medewerking!
 • De aanmeldingen voor de Quiz der quizzen druppelen binnen. En we kunnen verklappen dat er gerenommeerde teams zullen meedoen met toppers van trainers en spelers. Maar er is zeker nog plaats en onze redactie rekent op de steun van de clubs om de leden te enthousiasmeren! Voor nadere berichtgeving: https://leidenamateurvoetbal.nl/2015/redactioneel/ben-jij-de-koning-voetbal-van-de-leidse-regio-de-ultieme-voetbalquiz-komt-eraan
 • Alphia won met 2-5 van Sportief en dat betekende dat de ploeg van Angelo Leverock de 100-doelpuntengrens gepasseerd is. De teller staat nu op 101. Toch staat Alphia zesde..in 4C.
 • Opmerkelijk: FC Lisse (zo) scoorde afgelopen zondag vijfmaal. Maar, dat was niet genoeg voor een driepunter. Schipluiden scoorde ook vijf goals.
 • Warmunda heeft de eerste versterkingen binnen voor het volgende seizoen. Alen Campfens, de nieuwe trainer, ziet Patrick Kalkema overkomen van VV Oegstgeest en Vincent Solleveld verruilt SJC voor het blauw, wit en zwart van de Warmonders.
 • Weliswaar betreft het niet onze regio, maar opvallen deed het wel. HMSH, stijf laatste in 1B op zondag en recent nog verpulverd door FC Boshuizen(0-8), moest het afgelopen zondag tegen koploper RKAVV doen met een 55-jarige (!) doelman. Hij moest de gang naar het net zes keer maken.
 • Vijf keepers van Voorschoten’97 zijn zondag 26 april uitgenodigd bij SBV Excelsior in Rotterdam om mee te doen aan een examen van één van hun keeperstrainers. In totaal waren er 43 keepers uit de regio uit de D,-E,-, en F-competitie. V’97 was aanwezig met Mo en Boris uit de D-pupillen, Tim en Martijn uit de E en Thomas uit de F.
 • Op vrijdag 1 mei a.s. vindt er weer een 35+ toernooi plaats bij UVS. Het is een 7 tegen 7 voetbal toernooi en wordt op 3 halve velden gespeeld. De deelnemende teams zijn de 35 plussers van HBS uit Den Haag, Warmunda uit Warmond en de gerenommeerde Leidse verenigingen Leiden, Lugdunum, LSVV’70 en UVS. Het toernooi begint om 20.00 uur en er worden 3 poulewedstrijden gespeeld van 20 minuten. De derde helft in de kantine is ook altijd gezellig. Kom uw team aanmoedigen. Aanvang 20.00 uur.
 • Helemaal klaar met zijn spelers was Roodenburg-trainer Patrick Heijmans na het 3-1 verlies tegen DoCoS, waardoor de opmars van zijn in degradatienood verkerende ploeg abrupt een halt werd toegeroepen. ,,Ik mis bezieling.’’ Gebrek aan zelfreflectie verweet Heijmans – zelf als speler een toonbeeld van onverzettelijkheid – zijn spelers. Waar die en masse scheidsrechter Van der Weide de Kop van Jut toespeelde, adviseerde hun trainer ze eens in de spiegel te kijken. ,,We verliezen hier niet door de arbitrage. Als je met zo’n mentaliteit het veld op stapt, kun je beter thuisblijven….Robert Toret sprak de trainer en een speler van DoCoS. Ook het verslag is terug te lezen op onze website.
 • Valken’68 leek genoeg wisselgeld te hebben om zorgeloos richting het einde uit te buiken, maar Andries Wendt gaf eerder al aan dat nog wat puntjes wenselijk zouden zijn. Na vier nederlagen op rij kwam er nog een verliespartij bij en dat kwam de promovendus duur te staan. Forum Sport, Nootdorp en Voorschoten’97 wonnen en laten Valken’68 ondertussen achter zich. Zo ook ARC dat op sportpark Zegersloot met 2-0 de baas speelde. Uitzichtloos is de situatie allerminst, want het verschil is slechts drie punten met de nummer zes. Daarbij komt dat Valken’68 met Forum Sport en Voorschoten’97 nog twee ploegen treft, die ook nog niet veilig zijn. Toch is bezorgdheid op zijn plaats….Hennie Kanbier, zette de zorgelijke staat van de Valkenburgers op de website.
 • Elke zondagochtend is het feest bij Meerburg: dan spelen de kinderen van vijf en zes jaar hun wedstrijdjes in de Champions League. Met heel veel vaders en moeders en opa’s en oma’s als supporters langs de kant. Kinderen van vijf en zes jaar zijn eigenlijk nog te jong om in een F-pupillenteam wedstrijden te spelen. Het veld is nog te groot, die bal is zo groot en zwaar, en je hebt nog nooit eerder in een team gespeeld. Bij Meerburg kan je daarom al beginnen in de Champions League. Je speelt in kleine teams (4 tegen 4), op kleine veldjes, met kleine doeltjes. Gewoon elke zondagochtend bij Meerburg op het hoofdveld, en onder uitstekende begeleiding….meer info via: www.vvmeerburg.nl
 • Humor bij LSVV’70, lees: Het was even schrikken afgelopen zaterdag. De wedstrijd LSVV’70-CVC Reeuwijk was veertig minuten onderweg, toen middenvelder Wouter Huisman bij een dood spelmoment even naar de kant kwam om een slok water uit de bidon te nemen. Het gekneukel en gelach van de volle dug-out voorspelde dat er iets gaande was, en Huisman wist enkele tellen later wat. Vol overgave pakte hij de bidon vast om zijn droge keel met water te overladen, maar zijn gezicht trok witjes weg. In plaats van het gewenste water, kwam er pure rum uit de bidon. Huisman spuugde het uit, keek er zuur bij, maar kon er na een paar tellen wel om lachen.
 • Het kwam in de buurt van de nare nasmaak tegen Noordwijk. Op 21 maart verspeelde FC Rijnvogels een 4-1 voorsprong tegen de bewoners van de Duinwetering (4-4). Nu was de voorsprong 1-3, op bezoek bij Smitshoek. De Barendrechters knokten zich in de slotfase naar de 4-3 (zie ook eerder geplaatst verslag). Genoeg reden om trainer Hein van Heek aan het woord te laten over de gemiste kans drie punten te laten bijschrijven. Te horen via de club-homepage.
 • Veel wedstrijden gaan ergens over in deze dagen. Promotie, degradatie, de titel, p/d-wedstrijden..de spanning wordt haast ondraaglijk. Aan de Vliet was het zondag een ander verhaal. Leidsche Boys en Bernardus spelen niet om de prijzen, maar worden ook geen laatste. Trainer Ronald Rosdorff van Bernardus liet in het Leidsch Dagblad optekenen dat hij ‘lasogen’ had gekregen van de ontmoeting. Met andere woorden; het was in zijn optiek niet denderend. Dat weerhield onze cameraman Milo Braun er niet van om beelden vast te leggen. Voetbal heeft altijd zijn charme immers, ook al is het niveau niet groots en een wedstrijd niet al te hoogstaand. Het gaat ook om de intentie. Uiteindelijk won de ploeg uit Hazerswoude-Dorp, door een vroeg doelpunt. Te zien via de club-en homepage.
 • Zoals ieder jaar sluit Lugdunum het seizoen af met de jeugd na alle competitiewedstrijden, bekerwedstrijden en toernooien af met een sportweekend voor de spelers van de MC1, C, D, E, F en mini-F. Het sportweekend staat gepland voor zaterdag 30 mei en zondag 31 mei. 1 MEI SLUIT DE INSCHRIJVING !!!!!!!!!!
 • VV Zwammerdam ging op bezoek in Leiden en speelde daar tegen UVS. De blauwwitten maken nog een kansje op de titel, maar was sowieso afhankelijk van een uitglijder van SEV. Miguel Angel Obregos Real was in de Kikkerpolder aanwezig en legde de beelden vast. Te zien via de club-en homepage.
 • Waarschijnlijk speelde FC Boshuizen afgelopen zaterdag met het jongste standaardteam ooit. Mo Fathi was de ‘routinier’ met 21 lentes, maar voor het overige moest Charl van Goozen het doen met tien B-junioren. Overigens een gedwongen keuze omdat van de spelers die nog over zijn ten opzichte van de groep waarmee Van Goozen startte aan het begin van het seizoen, nog slechts een deel voor handen is. Echter kampt dat deel met blessures en dus speelde de Leidenaren met een ‘Benjamin-elftal’. Warmunda kon er niet mee zitten en pakte met 8-0 fors uit. Dat was overigens niet de grootste zege van het seizoen, want Leidsche Boys….Lees het gehele artikel van de hand van Hennie Kanbier via de club-homepage
 • Op de website van SJZ, staat het volgende: Koop één of meerdere stenen voor de renovatie van de oude kleedkamers Beste groen-witte vrienden en een ieder die de voetbal vereniging SJZ een warm hart toedraagt. Deze steen moest ons van het hart en we hebben hem gelijk aangedragen voor de bouw. In de hoop dat we niet alleen binnen maar ook buiten de lijnen zullen scoren. Waarvoor onze grote dank! De Bouwcommissie.
 • Met een record van 27 koppels, leuke vragen en filmpjes en volop gezelligheid kan Warmunda weer terugkijken op een zeer geslaagde avond. Wederom gingen Tom Schuiling en Dennis Streng met de 1e prijs ervan door, maar nu op de voet gevolgd door de aanstormende talenten Martijn Zierikzee en Loek Vleeshouwers. De jongens hebben toegezegd dat zij volgend jaar de plaats van Tom en Dennis gaan innemen.
 • Slechts één nederlaag had NSV’46 in de competitie geleden. Dat was uitgerekend tegen het bezoekende Woubrugge. Een reden voor revanche, maar er stond meer op het spel. NSV nam de bovenste positie in met drie punten voorsprong op Woubrugge. Een overwinning zou een reuzenstap richting kampioenschap betekenen. De bezoekers hadden ook een reden om gemotiveerd aan de aftrap te staan. Een zege zou de club op gelijke hoogte met de ploeg uit Noorden brengen en wie weet zou dat tot een kampioenschap leiden. Ruud Fray schreef het verslag voor LAV, te lezen op de club-en homepage.
 • Geen 1ste elftal voor UVS op zondag meer, maar het 2e elftal maakt een hoop goed: Volkomen terecht heeft Zondag 2 op de voorlaatste competitiedag het kampioenschap in de reserve zesde klasse in de wacht gesleept. Tegenstander na tegenstander werd met soms grote uitslagen aan de kant gezet. Vorig weekend nog werd Lugdunum 2 met 18-1 naar de andere kant van de Kikkerpolder gestuurd. Vlak voor Koningsnacht werd in Sassenheim ook Teylingen 3 aan de zegekar van de mannen van studentenvereniging Minerva gebonden. Na het laatste fluitsignaal stond een ruime 3-6 overwinning op het scorebord. Met het kampioenschap konden de blauw-witte studenten het zuur van de uitschakeling in de kwart finale van de bekerronde prima wegspoelen.
 • De uitslag doet anders vermoeden, want na zestig minuten spelen dachten alle toeschouwers langs de lijn op het rustiek gelegen sportpark van M.M.O. in Hoogmade eerder aan een 1-1 dan aan de uiteindelijke 5-0 einduitslag. Maar ook de meer dan fantastisch keepende Fatih Kirac uit het derde kon in zijn eentje M.M.O. niet stoppen. Degradatie naar de vierde klasse na één jaar derde klasse A lijkt voor GOL Sport met nog twee wedstrijden te gaan angstig dichtbij gekomen. Gerard Bol was er live bij namens LAV, te lezen via de club-homepage.
 • Het bestuur van Voetbalvereniging Zwammerdam nodigt haar leden uit voor een algemene vergadering op dinsdag 12 mei 2015. Aanvang 19.30 uur in de kantine. De kantine zal open zijn vanaf 19.00 uur. De agenda bevat naast de opening, de mededelingen en de afsluiting één inhoudelijk punt: het plan om een kunstgrasveld te realiseren op Veld 2. De leden – alle leeftijden zijn stemgerechtigd (ook pupillen) – gaan daarover beslissen. In een brief die ongeveer een week voor deze algemene vergadering wordt verzonden worden alle leden nog nader ingelicht over de plannen en het stemrecht.
 • Eerder dit seizoen stond VV Oegstgeest al een keer op de gevaarlijke elfde plaats. Na de pijnlijke nederlaag (5-1) bij concurrent BSC ’68 komen de mannen van Jerry Ubink wederom op deze plek terecht, dat op het einde van de rit p/d-duels betekent. ,,Het gaat op dit moment even niet bij ons’’, aldus Oegstgeest-middenvelder Mario Gianfiglio. Voor de rood-gelen breken er dus nog spannende tijden aan. Tom Mentink, klom in de pen voor LAV, te lezen via de club-homepage.
 • Na een zeer zwak begin van de competitie mocht de groen-gele formatie uit Voorschoten zich lange tijd ernstig zorgen maken over een verblijf in de eerste klasse. Inmiddels is Voorschoten’97 bezig aan een meer dan indrukwekkende opmars op de ranglijst. Onder leiding van interim-coach Paul van der Zwaan werden maar liefst vijf wedstrijden op rij gewonnen tot aan afgelopen zaterdag en lijfsbehoud behoort weer tot de mogelijkheden….Sergio Rademakers was er live bij voor LAV, lees het terug via de club-en homepage.
 • Renée van Aken heeft om persoonlijke redenen haar functie als secretaris bij Roodenburg neergelegd. Dit is heel jammer voor de vereniging, maar zij hebben begrip voor haar besluit. Roodenburg dankt Renée voor al het werk dat zij de afgelopen vier jaar voor Roodenburg heeft gedaan. Het bestuur zal op gepaste manier afscheid van haar nemen. We hopen Renée nog regelmatig op sportpark Noord te ontmoeten.
 • Het zonnetje scheen de laatste weken volop voor GHC, de Leidse Vlietbewoners. De laatste drie wedstrijden werden overtuigend gewonnen en met de volle buit uit de resterende drie wedstrijden, te beginnen zaterdagmiddag tegen concurrent Forum Sport, zou de nacompetitie nog ontlopen kunnen worden. Dat voor wat betreft het meest gunstige scenario. Die hoop van de tricolores werd op sportpark tˈ Loo in Voorburg door A-junior Leo Dijkhuizen de grond ingeboord. Het jeugdig talent was zaterdagmiddag de grote man bij de Voorburgers met twee treffers. GHC verloor dus met 2-0 en kan, mede door de andere uitslagen, zich enkel nog via de nacompetitie veilig spelen. Wim Mugge, de Guy Roux van de Leidse voetbalvelden, maakte er weer een mooi verslag van, te lezen op de club-en homepage.