In het 37ste deel van de rubriek Lopend Vuurtje van dit seizoen weer de nodige weetjes uit onze voetbalregio. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Graag melden aan Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt. Dit alles in willekeurige volgorde. Lekker even achterover en zien wat er gaande is en leeft bij de clubs, spelers, bestuursleden en anderen uit onze regionale voetbalwereld.

 • Michael Verhoef won afgelopen zaterdag met 1-4 van GHC als doelman van DSO. De goalie kwam hiervoor uit voor RCL. Zaterdagavond werd bekend dat Verhoef volgend seizoen tussen de palen zal staan bij GHC als vervanger van Niels van den Burg, die naar zijn oude club UVS vertrekt.
 • Door uitbreiding van de accommodatie ( kunstgras,kleedkamers ) komt er bij Warmunda wat ruimte vrij voor eventuele vriendenteams die nog een gezellige club zoeken.Kan zowel op de zaterdag als op de zondag.Voor inlichtingen kunnen ze mailen naar leon@4-attention.com
 • GHC kijkt de tweede klasse in de ogen na de ontluisterende 1-4 thuisnederlaag tegen concurrent DSO. Een route om via p/d-wedstrijden te ontsnappen ligt er op zich nog wel, maar daar lijkt niemand aan de Vliet nog in te geloven. Drie seizoenen achtereen eindigde GHC als negende in de eerste klasse en daarmee werd een puik vervolg gegeven aan een aantal jaren waarin de Leidenaars floreerden. Acht jaar geleden acteerde de fusieclub immers nog in de vierde klasse…..Via de club-en homepage kunt u het gehele artikel en beelden (samenvatting plus interviews)terug zien.
 • RCL en moeders: Een tijdje geleden werd het idee al gelanceerd, maar nu is er een datum! We willen alle voetbalmoeders, dus van alle teams en alle leeftijden, verzoeken om zaterdag 23 mei 12.00uur naar de tribune op het hoofdveld te komen voor een foto. Hoe vet is het als het lukt om alle voetbalmoeders van RCL bij elkaar op de foto te krijgen! De foto komt in de nieuwe RCL clubgids.
 • Donderdag 18 juni wordt het bepaald: welk team mag zich Koning Voetbal noemen van de Leidse Regio? Een eretitel om trots op te zijn!! Ben jij in staat om met jouw vrienden, teamleden en/of familieleden het winnende team samen te stellen en onder het genot van een drankje en een goede voetbalkantinesfeer tot een hoge score te komen? De vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die avond plaatsvinden om 20 uur- de inloop is vanaf 19.30 uur- en een en ander zal duren tot circa 23.00 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. De quizavond zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Er zijn nog plaatsen, maar vol is vol! 15 mei 2015 wordt bepaald of de quiz door kan gaan. Inschrijven kan via het navolgende emailadres: redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • Zichtbaar onder de indruk waren de spelers van DoCoS en UVS de eerste helft. Het was dan ook uit vervlogen dagen dat een Leidse derby nog eens in zo’n ambiance werd afgewerkt.Zo’n vierhonderd mensen waren zaterdag getuige van het Leids onderonsje. Het had alles te maken met alle inspanningen aan DoCoS-zijde om er een voetbalfeest van te maken. Zo werd voorafgaand aan het duel het mede door de Ricardo van Rhijn Foundation mogelijk gemaakte pannaveldje bij de kantine officieel geopend door de Leidse Ajacied, die zijn carrière aan de Morsch begon. Ook de bij UVS opgegroeide VVV-aanvaller Randy Wolters was van de partij, net als burgemeester Lenferink en wethouder Paul Laudy. De twee profvoetballers schoten in de rust ballen naar…..Het vervolg wordt u door Robert Toret aangeboden, via de club-en homepage.
 • Nog nooit vertoond in de voetballerij. Een voetbalclub die een samenwerking aangaat met een stiltegebied. De Amsterdamse WaterleidingDuinen, nabij Noordwijkerhout, zal per direct een hectare ter beschikking stellen aan LSVV’70. Het gebied zal drie keer per week worden ingenomen door een groep voetballers. Tussen de grazende bizons en hertjes is het voor een ieder verboden om te praten. Het project komt voort uit de zoveelste wedstrijd waarin een aantal spelers van LSVV’70 niet de voeten, maar de mond laten spreken….nieuwsgierig hoe LSVV’70 dit gaat aanpakken? Lees het op www.lsvv70.nl
 • Attentie, Roodenburg is (bijna) jarig!: 27 MEI 2015 bestaat Roodenburg precies 88 jaar. Twee dagen later een reünie. Geen reünie, zoals bij een lustrum, maar ter gelegenheid van het oprichtingsjaar.  Oude ploeggenoten weer eens ontmoeten, die uit het zicht zijn verdwenen. Of hoe zou het de club vergaan?  Genoeg redenen om voor het eerst de (oud) leden in de gelegenheid te stellen, om elkaar eens sportief te ontmoeten. Voetballen met elkaar.  Alle ( oud ) Roodenburgers met hun kennissen van 35 jaar en ouder. Geen inschrijfgeld.  We spelen 7 tegen 7, maar een team mag uit meer dan 7 personen bestaan. Er is geen scheidsrechter. De lol staat voorop. Er wordt gespeeld op halve velden. We kunnen 4 halve velden uitzetten. In totaal zouden er dus 8 ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Inschrijven van teams ( 7 tot 10 personen) met de namen van de teamleden  doet u via  een e-mailbericht naar administratie@lvroodenburg.nl
 • De zaterdag 1e klasse B lijkt met nog één speelronde voor de boeg meer weg te hebben van een loterij. Theoretisch gezien moeten op de laatste speeldag negen van de veertien ploegen, waaronder het ver weggezakte Valkenˈ68, alsmede de tegenstander van zaterdagmiddag en concurrent Forum Sport nog punten pakken om boven, of op een p/d plek te staan, ofwel direct degradatie te ontlopen. Twee andere ploegen strijden nog om de titel. Dat het zelfvertrouwen bij de ploeg van trainer Andries Wendt, na de laatste vijf nederlagen op rij een flinke deuk zou hebben opgelopen, kon al in de tweede minuut van de wedstrijd naar de prullenbak worden verwezen….Live aanwezig voor LAV, was Wim Mugge. Lees het terug via de club-homepage.
 • Op het moment van schrijven heet Leidenamateurvoetbal.nl bijna 1500 Twittervolgers! Op Facebook zijn we zojuist over de 1000 gegaan! Wij zijn er van overtuigd dat dit het aankomend seizoen nog verder zal gaan groeien. Leidenamateurvoetbal.nl is en blijft sterk in ontwikkeling. Achter de schermen liggen volop nieuwe plannen klaar. Wil jij daar ook deel vanuit maken? Dat kan! In welke vorm dan ook! De deur staat ruimschoots open, contact ons via redactie@leidenamateurvoetbal.nl en we gaan kijken naar jouw wensen en de mogelijkheden.
 • Afgelopen 2 mei was het zo ver: Lugdunum organiseerde het oud-Hollandse schaappoepen, wat is dat vraagt u zich af? Het hoofdveld van Lugdunum werd in 96 vakken verdeeld die tegen een klein bedrag gekocht konden worden met als hoofdprijs 200 euro handje contantje. Daarna was het de beurt aan Beb en Toos, onze huisschapen. De bedoeling is dat wie als eerste zou gaan poepen het vak waarin ze het deed gewonnen had. Na een klein opstootje tussen de schapen Beb en Toos, liep Toos boos weg om naar vak 12 te lopen en haar behoefte te laten vallen op een ongegeneerde manier en zo kwam er een winnaar en dit was niemand minder dan Nick Disseveld, u weet wel van Aad en Nikkie de terrein goeroes van de Kikkerpolder.
 • VV Oegstgeest zit in de penarie. De ploeg van Jerry Ubink verloor, onnodig dat wel, met 3-1 van Gouda en zag BSC’68 winnen van LSVV’70. Daardoor bleef VVO elfde, maar nu met drie punten achterstand op plek nummer tien die ‘veiligheid’ betekent. Daarnaast is ook het doelsaldo niet in het voordeel van de geel-roden en nacompetitie kan eigenlijk nauwelijks nog ontlopen worden. Een tweeluik met VVSB is aanstaande. Voor de laatste wedstrijden is Remco Visser weer van stal gehaald. De zoon van ex-trainer Wim speelde eerder dit seizoen ook, maar kwam op het tweede plan….Hennie Kanbier legt het u uit, via de club-homepage.
 • De strijd om de jaarlijkse penaltybokaal bij UVS, de huldiging van drie jubilarissen en tenslotte de presentatie van de nieuwe wedstrijdkleding van de G-spelers. Met deze drieklapper maakte de leiding van de G-afdeling van woensdagavond 29 april een ware feestavond. Fred Beerenfenger doet verslag. In een bomvolle bestuurskamer werd iedereen welkom geheten …… bestuursleden, sponsors, begunstigers, wasvrouwen en -mannen, chauffeurs, spelers, trainers en coaches van de G-afdeling en overige genodigden….Lees het gehele verslag op www.uvs-leiden.nl
 • Zondag 31 mei zal er bij ROAC  van 15.00 tot 20.00 uur op een gezellige wijze het seizoen afsluiten met een barbecue. De kosten bedragen € 10,- voor een volwassene en € 7,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Aanmelden kan t/m 25 mei via onderstaand formulier of bij Grace van Smoorenburg, graag vooraf betalen. Het formulier is te vinden op: www.svroac.nl
 • Afgelopen weekend kon SEV uit Leidschendam op het eigen Sportpark Kastelenring de titel in de derde klasse A binnenhalen. De volle winst was dan noodzakelijk zodat de Leidschendammers in punten niet meer achterhaald konden worden door concurrent UVS. Dit moest dan ten koste gaan van Roodenburg dat elk punt kan gebruiken om directe degradatie te ontlopen. Grote belangen dus bij beide ploegen. Na negentig minuten kon de balans worden opgemaakt. SEV pakte de titel en RoodenburgSergio Rademakers reisde mee met de mannen uit Noord. Lees het via de club-en homepage.
 • Lugdunum en Hazerswoudse Boys maakten geen fout, zoals te verwachten viel op de voorlaatste speeldag. De ploeg van Manfred van den Bosch schoof Warmunda met 5-0 gedecideerd aan de kant, terwijl de groenwitten geen spaan heel lieten van Leidsche Boys (10-1). De beslissing valt nu op de slotdag. Hazerswoudse Boys verdedigt dan een punt voorsprong en reist af naar Haagse Hout. Lugdunum gaat op bezoek bij Wilhelmus. Jan Vos beschrijft de tien- klapper voor u op de club-en homepage.
 • De jeugd van DoCoS – en natuurlijk met een knipoog ook de ouderen – hebben er een nieuw voetbalveld bij: het nieuwe pannaveld van DoCoS is zaterdag voor de derby tegen UVS geopend door wethouder Paul Laudy en Ajacied Ricardo van Rhijn, die voor zijn vertrek naar Ajax in de pupillen bij DoCoS opgroeide.De officiële opening van het pannaveld van DoCoS bestond uit twee delen. Eerst werd de naam van het pannaveld onthuld: Ricardo van Rhijn. Verantwoordelijk voor deze onthulling waren wethouder Paul Laudy en Ricardo van Rhijn. Daarna werd het pannaveld officieel geopend met een pannaduel tussen Ricardo van Rhijn en Randy Wolters. Met een winnend doelpunt van Ricardo van Rhijn werd de opening officieel.
 • Ook DOSR heeft een leuke afsluiting van het seizoen! Lees: De Fancy Fair sluiten wij dit jaar af met een veiling. Tijdens deze veiling kunt u bieden op allerlei interessante en ludieke kavels. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan: -Bedrijfsrondleiding bij Keurslagerij van der Meer met aansluitend een buffet voor 10 personen -Een rondvlucht boven Roelofarendsveen en omgeving -Bijwonen programma Voetbal International voor 5 personen -Pupil van de week bij een wedstrijd van DOSR1 in het seizoen 2015/2016 -Dag varen met Theo en Joke de Haan De Fancy Fair Commissie is nog naarstig op zoek naar kavels om op zondag 24 mei een volwaardige veiling te kunnen organiseren. Mocht u nog niet persoonlijk benaderd zijn door één van de Commissieleden, maar wel graag een kavel aan willen bieden kunt u dit doen via fancyfair@dosr.nl. Er zal dan persoonlijk contact met u worden opgenomen.
 • Woubrugge heeft de lastige uitwedstrijd bij Alphia met 1-3 gewonnen. Net als in de thuiswedstrijd ging het niet eenvoudig en de winst werd pas binnen geloodst in de slotfase door de brigade van Arie van Duijn. Dennis Boer vestigde met drie goals de aandacht op zich en kwam aan het woord bij verslaggever Remco Mentink. Doordat NSV’46 met 3-3 gelijk speelde tegen NiTA, overigens na een 3-0 voorsprong, kan Woubrugge geen kampioen meer worden. Die eer valt te beurt aan NSV’46. Opnieuw wordt het seizoen dus verlengd voor Woubrugge en de achterdeur zal nu soelaas moeten bieden om de vierde klasse eindelijk te verlaten. Te beluisteren via de club-homepage.
 • Van 16 t/m 18 juli (in de zomervakantie) organiseert VV Kagia voor jongens én meisjes uit de omgeving van Lisserbroek de Clubvoetbaldagen. Elke speler van 6 t/m 13 jaar wordt drie dagen op en top vermaakt met uitdagende en afwisselende trainingen en animatie. Open inschrijving: Met professionele voetbaldagen bij meer dan 60 KNVB clubs is Clubvoetbaldagen de grootste aanbieder van voetbaldagen in Nederland. Om in te schrijven bij VV Kagia hoef je geen lid te zijn van VV Kagia. Iedereen kan meedoen! Schrijf je nu alleen of met je teamgenoten in via http://www.clubvoetbaldagen.nl/voetbaldagen-vvkagia/ want VOL is echt VOL! Nadere informatie volgt ook nog via deze website.