Kerstdame (Small)

De donkere dagen voor kerst, het kerstfeest zelf, oudejaarsavond en de nieuwjaarsrecepties. De komende weken staan bol van de festiviteiten en bijeenkomsten. De samenstellers van Lopend Vuurtje struinden de sites af en vonden legio activiteiten. Leidenamateurvoetbal licht slechts een tipje van de sluier op. Op de sites van de clubs vindt men natuurlijk alle gedetailleerde info! Helaas was niet bij alle clubs informatie voor handen voor wat betreft de feestmaand. De opsomming hieronder is volstrekt willekeurig geplaatst. Mochten er nog aanvullende berichten komen vanuit de clubs dan zal onze redactie een uitgebreider overzicht plaatsen voordat de feestdagen aanbreken!

Eten (Small)

Smullen                           

 • GHC organiseert een kerstgourmet voor de jeugd op 19 december vanaf 19.00 uur:  ,,De kinderen van alle jeugdteams hebben een uitnodiging gekregen. De bedoeling is om met alle teams gezellig te gaan gourmetten op bovengenoemde datum en tijd.” GHC vraagt of ouders en/of verzorgers, de kids de strookje bij hun trainer inleveren.
 • SJZ nodigt alle jeugdleden uit om op 31 december met z’n allen te gaan ontbijten.
 • Ook dit jaar bakt v.v. Oegstgeest weer je heerlijke oliebollen! Geen gedoe met zelf maken, supervers en de volledige opbrengst van de verkoop komt ten goede aan onze jeugdafdeling!
 • Vorig jaar zijn ze er bij Roodenburg mee gestart en vanwege het grote succes wordt het dit jaar herhaald. Een aantal vrijwilligers bakt oliebollen, krentenbollen en appelbeignets. De opbrengst van deze werkzaamheden is bestemd voor de club.
 • Valken ’68 blijft niet achter. Oliebollen met en zonder krenten, appelflappen, ze zijn allemaal te koop. Ook hier gaat de opbrengst geheel naar de jeugdactiviteiten.
Boom (Medium) (Small)

Kerstbomen

 • SJZ,  Valken en Oegstgeest helpen de leden bij het kopen van een fraaie boom. Het mes snijdt aan twee kanten: het is makkelijk en de kopers steunen hun favoriete club.
Spel (Small)

 

Spelletjes                                            

 • Klaverjassen, het lijkt een langzaam uitstervende bezigheid te zijn. Zonde! Bij GHC kan men zijn hart weer eens ophalen bij het kerstklaverjassen op zaterdag 18 december vanaf 20.15 uur.
 • Bij UDO gaan ze zondag 20 december gaan  weer koppelklaverjassen, aanvang 13.00 uur, kantine open 12.30 uur. Het kan niet op daar in Oegstgeest want op donderdag 31 december is er weer oudjaarklaverjassen. Dezelfde tijden worden gehanteerd.
 • Bij Hazerswoude worden de kaarten op 11 december tevoorschijn gehaald. Of  het bij de genoemde clubs op zijn Rotterdams of Amsterdams gaat is niet bekend. Een gok van Leidenamateurvoetbal: het wordt Rotterdams.
 • Bij Kagia kan men op 18 december kerstkienen. Tijdens dit oer-Hollandse en gezellige spel wordt er ook nog eens een loterij gehouden met fraaie prijzen.
 • Wie heeft er nou nog nooit bingo gespeeld? De regels zijn even simpel, het plezier en de (ont)spanning groot. Bij SJZ is er kerstbingo op 19 december en zelfs een bingo marathon op 27 december.
 • Op 18 december is het Bingo bij Hazerswoude. Iedereen in Hazerswoude wordt uitgenodigd om langs te komen. Aanvang 20.30 uur.
 • Woont men precies tussen Hazerswoude en Zoeterwoude in dan wordt het lastig kiezen:  op dezelfde avond vindt de traditionele Kerst BINGO plaats in het fraaie clubhuis van Meerburg. Aanvang zoals gewoonlijk 20.00 uur.
Creatief (Small)

 

Creatief bezig zijn              

 • Hazerswoudse Boys richt zich ook op de dames (of zou dat nou weer echt een vooroordeel van de heren van leidenamateurvoetbal zijn?) met een workshop kerststukjes maken op 16 december. Er zijn maar een beperkt aantal plekken. Niet te lang wachten met aanmelden dus.

Samen (Small)

 Gezellig bij elkaar zijn             

 • Kerst zelf is vooral een tijd om met de familie en vrienden bij elkaar te komen. Gezellig en warm kan het ook zijn bij je favoriete club. UDO viert kerst als volgt: ,,Hét UDO-Kerstfeest komt er weer aan. Op zaterdag 19 december van 21.00 uur tot 01.00 uur. De feestcommissie wil dan ook alle UDO-ers, iedereen die UDO een warm hart toedraagt, uitnodigen voor deze gezellige avond. Van selectiespelers tot veteranen, van supporters tot ouders/verzorgers van jeugdleden, iedereen is van harte welkom!”
 • Zaterdag 19 december is de traditionele Kerst-Inn als jaarafsluiting bij UVS. Al vele jaren wordt daar ook het overbekende rad van fortuin gedraaid. De vaste bezoekers van de Kerst-Inn zijn er mee bekend dat dit fenomeen niet gemist mag worden. Een mooie gelegenheid om je clubgenoot prettige kerstdagen te wensen.
 • Op 19 december worden de vrijwilligers bij Valken in ‘t zonnetje gezet als dank voor alle inzet het afgelopen jaar. Dit gebeurt middels de jaarlijkse vrijwilligersborrel. De vrijwilliger van het jaar wordt gekozen, maar niemand gaat met lege handen naar huis.
Receptie (Small)

 

De nieuwjaarsrecepties       

Een voetbalclub zonder nieuwjaarsreceptie, je kunt het je haast niet voor stellen…

 • Zaterdag 9 januari vanaf 17.00  uur kunnen de leden van GHC elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen.
 • Lugdunum nodigt alle leden uit voor de nieuwjaarsreceptie die wordt gehouden op vrijdag 1 januari vanaf 16.00 in het clubhuis.
 • DoCoS : de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, traditioneel de eerste activiteit in het nieuwe jaar, vindt in 2016 plaats op zaterdag 9 januari. Aanvang van de nieuwjaarsreceptie is 17 uur in de kantine van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg. De leden zijn van harte welkom!
 • Zwammerdam nodigt alle belangstellenden op 9 januari vanaf 14.00 uur uit voor een gezellige nieuwjaarsreceptie.
 • Aansluitend op de wedstrijden van jong en oud is er bij SJZ de gelegenheid om elkaar een fantastisch 2016 te wensen. Officiële aanvangstijd: 15.00 uur.

Kerstdame (Small)

 

Volle kantines, feest en gezelligheid. Het kan niet op deze maand. Wie maakt de leukste kerstfoto van een onvergetelijk samenzijn van de club? Stuur uw foto op naar [email protected]. Natuurlijk is er een leuk prijsje voor de leukste foto.