Lopend vuurtje, een rubriek voor en door de clubs. Met uiteenlopende informatie, verwijzingen naar onze en clubwebsites, wetenswaardigheden en andere nieuwtjes. In deel twee onder meer een overzicht van alle regionale clubs die zich plaatsten voor de tweede ronde van de beker. Heeft uw club relevant nieuws? Stuur het gerust door aan redactie@leidenamateurvoetbal.nl

 • Het Leidse voetbal staat aan de vooravond van veranderingen. Het is een open deur om te stellen dat een aantal clubs het moeilijk heeft en dat er fusies aan gaan komen. Recente gesprekken tussen gemeente, clubs en andere belanghebbenden wezen dat uit. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan plannen om het Leidse voetbal weer gezond te maken. Er zijn ook ondernemers die voetballend Leiden weer graag op de kaart willen zien, ingegeven door de passie die zij hebben voor het voetbal in het algemeen en dat in Leiden in het bijzonder. In de Sleutelstad zijn er maar weinig mensen die Tom Holswilder niet kennen……Lees het gehele interview met Ton Holswilder op de homepage……..De moeite waard!
 • RCL heeft zijn eigen Marktplaats! Nog schoenen nodig of juist liever kwijt? RCL Marktplaats! Gratis scheenbeschermers en enkele mooie kicksen staan nu op de nieuwe marktplaats. Mocht je zelf de kledingkast hebben geleegd en nog mooie spullen verkopen of weggegeven of heb je soms iets nodig… bezoek de Marktplaats van RCL en biedt het aan.
 • Zondag 6 september 2015 was een memorabele dag in de geschiedenis van Voorschoten ´97. Voor het eerst werden er jeugdwedstrijden gespeeld op de zondag. Zoals bekend heeft de club een capaciteitsprobleem op de zaterdag en om de druk van het overvolle programma te verlichten is de jeugd uitgeweken naar de zondag. Beurtelings zullen 3 teams op zondag op Sportpark Adegeest te bewonderen zijn.
 • Van de website van Meerburg: ,,Wat een aantrekkelijke wedstrijd dit weekend. De eerste thuiswedstrijd van Meerburg in het nieuwe seizoen is direct de DERBY VAN ZOETERWOUDE. Zondag 13 september 14:00 uur a.s. Meerburg 1 – SJZ 1. Gaan we toch niet missen met zijn allen?
 • Afgelopen zaterdag was onze redactie met een team vertegenwoordigd om naast enkele interviews naar aanleiding van de wedstrijd UVS-RCL ook wat rondvraag te doen over de wedstrijd zelf bij bekenden uit de Leidse sportwereld. Ook werd de vraagstelling wat breder getrokken. Terwijl Hidde de Meij de camera liet lopen sprak Remco Mentink met Tjeerd Scheffer, Mat de Tombe, Rik van der Geest, ‘Trouwe Piet’, Ben Kottenhagen, Dick Jol en Ruud de Groot. Alle interviews staan op beeld! Onder Actueel dan wel LAV-TV!
 • Het bestuur van v.v. Oegstgeest heeft besloten een toekomstvisie voor de vereniging op te stellen. ,,Wij vinden zo’n toekomstvisie nodig om de club ook in de komende jaren gezond en bloeiend te houden. Er zijn allerlei ontwikkelingen gaande, waarop wij als vereniging een passend antwoord moeten vinden. Zo wordt v.v. Oegstgeest als gevolg van het bezuinigingsbeleid van de gemeente met forse kostenstijgingen geconfronteerd. De mogelijkheden om meer inkomsten te verwerven uit sponsoring en kantineopbrengsten zijn beperkt……Dit wordt vermeld in een document op de website va vv Oegstgeest. Helemaal lezen? Dat kan via: http://www.vvoegstgeest.nl/documenten/toekomstvisie.pdf
 • Waar vorige week de dubbele agenda van penningmeester Koesveld van LSVV’70 naar buiten kwam, is het dit keer secretaris Jelles die negatief in het nieuws komt. Maar dat niet alleen, het hele bestuur ligt onder vuur na het uitblijven van de ALV. Jelles, ook wel de Petrus van LSVV genoemd, toonde gisteravond zijn macht door maar liefst 4 teams de toegang tot de kleedkamers te ontnemen. De secretaris van LSVV ’70 had namelijk zelf geen zin om te trainen en was met de sleutel op zak vertrokken…….Wederom een interessant artikel, te lezen op de website van LSVV’70.
 • De eerste uitwedstrijd is gewonnen door FC Rijnvogels. Lukt het ook thuis om de eerste horde te nemen? Voorschoten’97 kwam nog niet in actie en start de competitie nu in Alphen bij ARC, dat verloor van Valken’68. De Valkenburgers gaan op pad en wacht een zware klus in Hoorn. Een dag later is het aan FC Boshuizen om de prima competitiestart een vervolg te geven. Een rondje langs de diverse velden…..leest u mee via de homepage (scrollbar bij Actueel of via Redactioneel bovenin en dan Voorbeschouwingen aankiezen (ook van de tweede, derde en vierde klasse).
 • Goed nieuws op de website van GHC en vv Leiden. ,,Wij zijn genomineerd bij de verkiezing van de Leukste Sportvereniging. Tot en met 11 oktober 2015 kan er op GHC gestemd worden. Uiteraard willen we die titel ,,Leukste Sportvereniging van de gemeente Leiden” graag winnen. Breng daarom nu je stem uit via www.leukstesportvereniging.nl. Je kunt met je stem zelf ook mooie prijzen winnen zoals een tablet, wellnessdagen etc.
 • De Fair Play competitie voor F-pupillen is zaterdag 5 september in de Duin- en Bollenstreek van start gegaan, meldt de website van Kagia. Onder het motto ,,Geef kinderen hun spel terug” wordt er op de accommodatie van FC Lisse voor het eerst afgetrapt worden in deze nieuwe competitie. Een bijzonder moment. Geen scheidsrechters, ouders op een grote(re) kijkafstand, zodat zij geen invloed meer kunnen hebben op het spel en een andere rol voor de leiders van de teams. De jonge spelers van FC Lisse F9, Foreholte F10, Quick Boys F13,Kagia F5, Rijnsburgse Boys F9 en Teylingen F4 maken zo een primeur mee, zonder dat zij het zelf waarschijnlijk in de gaten hebben.
 • Elke maandag neemt onze mediapartner Unity FM het regionale voetbalweekend even door met de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl. Waar vielen de goals, welke clubs stelden teleur en waar was er reden voor optimisme? Een rap rondje langs de velden. Beluister, de bevlogen voetbalfanaat Henne Kanbier via ‘Podcast’.
 • De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen is voor DoCoS gelijk een bijzondere: de derby tegen de stadsgenoten van Lugdunum. De groenwitten uit de Kikkerpolder zijn na een jaar afwezigheid terug in de derde klasse. Uiteraard met de opvallendste speler, voormalig Oranje-international Tim de Cler. DoCoS staat voor de uitdaging in zijn eerste thuiswedstrijd de eerste overwinning te pakken om zo mee te kunnen in de kopgroep, zo vermeldt DoCos op haar website.
 • LVV Lugdunum start de aankomende maanden met open trainingsavonden in de Kikkerpolder. Lijkt het jou leuk om een aantal keren gratis mee te trainen met leeftijdsgenoten, kom dan naar Lugdunum aan de Oegstgeesterweg en laat zien of jij een talent bent. Wil je meer weten? Check de site van Lugdunum: http://www.lugdunum.nl/1/641/open-trainingsavonden-bij-lugdunum/
 • Het verslag van de wedstrijd werd al geplaatst, maar onze redactie was ook van de partij om links en rechts enkele interviews af te nemen. Hennie Kanbier met trainer Arnold Overdijk van UVS en doelpuntenmaker Nick Permanand van RCL. De Leidenaren verloren na enkele minuten hun doelman en naar later bleek, mede als gevolg van de uitsluiting, ook de wedstrijd. RCL ging er met een 2-3 zege vandoor in de eerste uitvoering in competitieverband tussen de blauwwitten en roodwitten. Kijkt u mee, via onze homepage.
 • ,,Ik las deze week het opleidingsplan van de Zwitserse Voetbalbond voor de jongste jeugd. Het plan is geschreven, opdat kinderen met veel plezier beginnen en blijven voetballen. Om dit te bewerkstelligen dient het plan in de hoofden van volwassenen te zijn verankerd. In dit leerplan gaat het om 3 zaken en dat moet in iedere training terugkomen. LACHEN LEREN PRESTEREN. Lachen staat voor het plezier hebben middels bewegen of de omgang binnen de groep. Kinderen willen kunnen lachen, het is een toonbeeld dat zij zich happy voelen. En wordt er gelachen, dan leert een kind veel gemakkelijker nieuwe dingen aan. Veel ouders vergeten dat, als ze langs de lijn staan….. “ Jan Lovink van Roodenburg schreef dit interessante artikel in “Actueel 36’’ (zie website Roodenburg).
 • Van de site van Rijnvogels geplukt: ,,Doen jullie ook mee? JEUGDVOETBALDAG BIJ FC RIJNVOGELS IN DE HERFSTVAKANTIE. Jeugdvoetbalopleiding.nl organiseert op het complex van FC Rijnvogels, tijdens de herfstvakantie, een uniek voetbalevenement : de jeugdvoetbaldag. Deze uitdagende jeugdvoetbaldag zal plaatsvinden op vrijdag 23 oktober 2015. Alle kinderen uit de C/D/E/F-jeugd van 6 tot en met 15 jaar kunnen hieraan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Voor de keepers is er een speciaal programma onder leiding van professionele keepertrainers. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden!”
 • Evenals vorig seizoen opende Valken’68 het bal tegen ARC uit Alphen. De vorige editie op ’t Duyfrak eindigde in een 3-2 zege. Ook nu trok Valken’68 aan het langste einde en andermaal met een marge van een doelpunt (1-0). Onze verslaggever Remco Mentink sprak met doelman Erwin van der Nagel die zijn doel schoon hield. Ton de Vries (mediapartner RTV Katwijk) hield de microfoon bij trainer Gerard de Geus. Te beluisteren via de homepage (onder Podcasts).
 • Altijd al eens achter de bar willen staan in plaats van ervoor bij v.v. Woubrugge? De club is op zoek naar barmedewerkers. Wie komt het team versterken? Er wordt gewerkt via een barrooster als er voldoende aanmeldingen zijn ben je maar een keer per zes weken aan de beurt. Woubrugge werkt met drie ploegen: van 07.45 uur tot 12.15 uur, van 12.15 uur tot 15.45 uur. Vrijwilligers zijn het hardst nodig van 15.15 uur tot 19.30 uur. De club kan niet zonder hen draaien. Je kunt contact opnemen met: Erna van der Meer 06-52068124.
 • Daan Hoogbruin verliet SJZ aan het einde van het seizoen om zijn geluk te beproeven bij zaterdageersteklasser Voorschoten’97. Het huwelijk duurde niet lang. Hoogbruin kwam niet voor in de plannen van trainer Ente en de technisch vaardige Hoogbruin is alweer teruggekeerd in Zoeterwoude.
 • Alle clubs die doorbekeren in de districtsbeker zijn bekend na de laatste uitslagen op 8 september. Valken’68 en UVS werden op deze avond uitgeschakeld (zie homepage). Onze redactie zette alle clubs op een rij die op gaan voor de tweede ronde:
 • Categorie 1: Noordwijk, EDO, Woerden, De Meern, FC Boshuizen, Ter Leede, Quick Boys, RKAVV, Quick, FC Rijnvogels, Heerjansdam, Nieuwerkerk, Jodan Boys, Montfoort, Haaglandia, DHC, Deltasport, Oude Maas, Westlandia, Zwaluwen, Spijkenisse, Zuidland, Xerxes DZB, cvv Zwervers, Pelikaan, Leonidas, SHO, Heinenoord.
 • Categorie 2, groep 1: RVVH 2, Voorschoten’97 (zo), RKDEO, RVC’33, Lyra, TOGB, SVC’08, BMT (zo), Hellevoetsluis (za), VFC, RCL, Kethel Spaland, DCV (za), Quick 2, SC Feyenoord, Strijen.
 • Categorie 2, groep 2: Antibarbari, DSVP, Oliveo (zo), Zwammerdam, FC Rijnland, Schoonhoven (za), Stompwijk, CVC Reeuwijk, Verburch (za), TAC’90 (za), Excelsior R., DoCoS, Meerburg, avv Alphen, Excelsior’20, Blauw Zwart, Stolwijk, De Ster, Te Werve/Concordia, Hermes DVS (zo), Rozenburg, Berkel, DBGC, DHL (zo), VVOR, Lugdunum, Botlek, Perkouw, Charlois (za), Naaldwijk (za), Floreant (za), Charlois (zo), Oegstgeest, Bernisse, Nicolaas Boys (zo), WIK (zo), Hazerswoudse Boys, Zwervers ijvv, Vlotbrug, SJZ, HOVDJSCR (zo), SSS, Zestienhoven, BSC’68, Graaf Willem II VAC, NOC Kralingen, Houtwijk (za), SVS (za), Kagia, DUNO, MSV’71, Rhoon, Victoria’04 (za), Rijnmond HS, VELO (za), MVV’27, Nieuwenhoorn (za), ASWH (zo).
 • Football Factory en LSVV’70 ‘ vochten’ om de eer van het eerste competitiedoelpunt. Mitchel van der Kwaak scoorde al rap tegen FC Boshuizen voor de ploeg van Nino Poulina.  Tijdstechnisch rapper dan Sander Mulder bij VVSB namens LSVV’70. Football Factory speelde al om 13 uur en toen was LSVV’70 nog niet eens aangekomen in Noordwijkerhout. Onze beslissing: we hebben twee winnaars: Van der Kwaak en Mulder. Helaas looft onze redactie geen prijs uit:)
Met bijdragen van Remco Mentink, Ruud Fray en Hennie Kanbier