Ook Lopend Vuurtje is weer begonnen in 2015. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt.

 • Gerard de Geus wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van Valken ’68. De Geus is een oude bekende in de gemeente Katwijk. Hij was tussen 2008 en 2013 werkzaam bij Quick Boys, waar hij in zijn laatste seizoen als interim-trainer nog zeven maanden het eerste elftal trainde. De Geus is nu coach van derdeklasser Rhoon en trainde daarvoor de damesafdeling van XerxesDZB. De Rotterdammer was eerder werkzaam bij onder meer FC Dordrecht en Nieuwerkerk. De Geus is op ’t Duyfrak de opvolger van Andries Wendt.
 • GOL Sport heeft een punt in mindering gekregen n.a.v. het niet uit voetballen van de wedstrijd met DOSR vanwege vermeende ongeregeldheden rondom de doelman van de Leidse club. Het restant van het treffen wordt komende zondag uitgespeeld bij een stand van 3-0. Beide clubs ontvingen daarnaast een kleine boete.
 • De spelers van de C1 van GHC zullen bij de wedstrijd van ADO tegen Cambuur als ballenjongens fungeren. Ze zijn zo trots als een pauw om dit te mogen doen. De wedstrijd vindt plaats op 17 januariom 19.45 uur.
 • In de maand april van afgelopen jaar is er tijdens het Zoeterwouds Sportcafé een plan gemaakt voor meer samenwerking tussen de verschillende verenigingen in Zoeterwoude. Dat heeft geresulteerd in de training Instructie Verantwoord Alcoholgebruik. Ruim een maand geleden is deze bij SJZ en bij de IJsclub gehouden voor in totaal 66 personen vanuit de volgende verenigingen: PV de Kerkduif, ZTC, Buurthuis de Weipoort, Handbalvereniging Stompwijk’92, IJsclub Zoeterwoude, v.v. SJZ. Ook waren namens de gemeente Burgemeester Bloemen en Beleidsmedewerker Van Loon aanwezig en namens SJZ voorzitter Van der Ven. Zij hebben tevens het certificaat van deelname ontvangen.
 • Mis het niet, dus wees erbij!!! Voor in de agenda: zondag 15 februari zal de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl een voetbalquiz organiseren. Dat wil zeggen: de vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal. Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die middag plaatsvinden om 15 uur en een en ander zal duren tot circa 19 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. Er wordt in dit weekeinde (14-15 februari) ingehaald en vooralsnog lijkt vrijwel elk team vrij van verplichtingen. De quizmiddag zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Wanneer het er door omstandigheden niet van kan komen op die zondag dan zal er een nieuwe poging worden ondernomen op een nader te bepalen datum na 15 februari. Meldt u aan via:redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Waar of niet……in ieder geval wel weer een mooi verhaal op de website van LSVV’70: De internationale media-aandacht eind 2014 heeft LSVV’70 niet bepaald windeieren gelegd. Naar verluid is de Chinese zakenman Wong Chi Hou zo enthousiast over de cultclub uit Leiden, dat hij wil investeren in de Leidse Studentenclub. De onderhandelingen zijn al in een ver stadium: LSVV’70 bracht recentnaar buiten dat er een principeovereenkomst bereikt is. Het geld -het zou om  achthonderdduizend euro gaan- zal vooral geïnvesteerd worden in de alom geprezen jeugdopleiding en daarnaast mag de club een onbekend bedrag gebruiken voor het aantrekken van enkele topspelers…..
 • Vrijdag 23 januari zal voetbalvereniging Lugdunumde primeur krijgen van het eerste AllStarCafé in Leiden. De kantinedeur staat om 18 uur open en om een uur of 20 wordt de avond afgesloten. Het AllStarCafé is een opvolger van het Sportcafé, dat al geruime tijd bestaat. De organisatie van deze noviteit heeft als doel om specifiek oud-voetballers weer bij elkaar te brengen om onder meer te praten over het Leidse regionale voetbal, zowel in het verleden als in de toekomst.
 • De ene trainer gaat zijn heil ergens anders zoeken en de andere trainer tekent bij. In dit geval zal Nico van der Salm nog één seizoen langer blijven bij DoCos.
 • U heeft het wellicht al meegekregen vanuit de media. De Leidse voetbalclubs en mogelijke fusies. Een (zeer) zwaar onderwerp. Is Leiden te klein voor 12 voetbalclubs? Binnenkort meerdere items over dit lastige onderwerp. Volg de site de komende weken zodat je op de hoogte blijft van het wel en wee in het Leidse voetbal.
 • Een triest bericht te lezen op de website van vv Leiden: In de nacht van 30 op 31 decemberis onze selectiekeeperstrainer Wil de Vos na een kort ziekbed overleden. Wil heeft voor onze vereniging diverse keepers vele jaren onderhanden genomen. Wat aan Wil opviel was de altijd innige band met de keepers en zijn, tot aan zijn laatste training, opzwepende fanatisme. Wij herinneren Wil als een warme en zeer sociale man. v.v. Leiden leeft mee met zijn vrouw, kinderen en andere nabestaanden, het bestuur van v.v. Leiden wenst hen veel sterkte de komende periode. Uiteraard ook namens Leidenamateurvoetbal.nl heel veel sterkte gewenst voor naasten en dierbaren….
 • Ook een triest bericht te lezen op de website van vv Woubrugge: Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Karl Brunt op 4 januari is overleden. Karl werd hier meestal Karel genoemd en was actief als vrijwilliger. Een graag geziene gast op het sportpark en wij koesteren dan ook een mooie herinnering aan hem. In 2006 kreeg hij de onderscheiding voor lid van verdienste. Karl woonde de laatste jaren in Gouda en v.v. Woubrugge was hem een beetje uit het oog verloren. Zo kon het gebeuren dat wij er als bestuur te laat achter kwamen en helaas niet op de crematie aanwezig konden zijn. Karl is donderdag 8 januari in Gouda gecremeerd. Wij wensen Jopie, Henk, Wim en andere familieleden en vrienden veel sterke met het verwerken van het verdriet. Uiteraard ook hier ons medeleven naar familie en dierbaren……
 • Voetbalvereniging Leidsche Boys zet zich binnenkort in op de jeugd. Onder leiding van Henny Noordervliet is er een jeugdcommissie geformeerd. De doelstelling is om op korte termijn (red. volgend seizoen) het eerste jeugdteam te formeren.
 • Roodenburg meldt het trieste bericht dat Betty Huis op veel te jonge leeftijd is overleden. Het bestuur wenst Fred, Jeroen en overige familie heel veel sterkte toe om dit enorme verlies te dragen. Namens Leidenamateurvoetbal.nl, heel veel sterkte voor familie en dierbaren.
 • De rangschikking, opgesteld door Leidenamateurvoetbal.nl, van alle clubs uit Leiden, Bollenstreek en omgeving inzake het jeugdvoetbalis inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. De volgorde van de lijst wordt bepaald door de puntentelling. De indeling door de KNVB in (landelijke) divisies en  (regionale) klassen wordt in de categorieën A t/m D omgezet in punten, die te lezen zijn in de onderstaande tabel. Wie de meeste punten heeft staat bovenaan; bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar het hoogste puntentotaal bij de A-jeugd (toch het “vlaggenschip” van iedere jeugdopleiding), vervolgens naar de B-jeugd etc. Te lezen via onze homepage.
 • Sinds het seizoen 2013-2014 is RCL een Erkend Leerbedrijf. Hierdoor kan RCL een stageplek aanbieden aan die jongeren die een opleiding volgen aan bijvoorbeeld MBO opleiding Sport en Bewegen of de CIOS. Onder begeleiding van een ervaren trainer kunnen de jongeren zich verder bekwamen in het vak. Het is zeer mooi te zien de ontwikkeling die de jongeren mee maken. Ook onze eigen jeugd vaart hier bij. We kunnen niet zonder elkaar! Samen leveren ze een bijdrage aan de Club van Klasse!
 • Vv Oegstgeest en voetbalplaatjes, lees: De afgelopen maanden zijn er velen die voetbalplaatjes hebben gespaard. Op 29 decemberis er ook een ruilbeurs bij vv Oegstgeest geweest die druk bezocht is. De meeste hebben hierdoor de boeken vol gekregen. Vanuit deze ruilbeurs zijn er nog veel plaatjes beschikbaar. Er zijn ongetwijfeld nog mensen die het boek nog (net) niet vol hebben en dit wel graag willen. Alle nog beschikbare plaatjes zijn inmiddels gesorteerd op team. Wil je nog voetbalplaatjes hebben, stuur dan een e mail met de ontbrekende namen inclusief team welke je nog mist aan: pr@vvoegstgeest.nl Binnen 1 week na ontvangst van je e-mail ligt er dan een envelop met de (hopelijk voor jou alle ontbrekende) voetbalplaatjes voor je klaar in het bakje in het wedstrijdsecretariaat. (bakje staat in de vensterbank rechts bij binnenkomst) Op deze wijze hopen we iedereen de gelegenheid te bieden om de voetbalboeken vol te krijgen.
 • Net als 2 maanden geleden komen er weer Ajax- trainers naar VVSB. Deze trainers zullen op woensdag 21 Januari, de E7 en E8 onder handen nemen en diverse tips en trucs geven. Het belangrijkste is dat de Ajax-trainers onze FC Lisse trainers iets willen leren. Daarom nodigen we alle FC Lisse trainers uit om te komen kijken, in de keuken van de Ajax- trainers. Ze nemen alle tijd om de trainingsstof toe te lichten en vragen te beantwoorden. Het programma is als volgt: 16.00 uur: Inleiding, uitleg praktijkgedeelte,16.30 uur: praktijk, 17.30 uur: vragenrondje en om 18.00 is de afsluiting.
 • Hemd van het lijf. In deze rubriek zetten wij de schijnwerpersop een speler, trainer of een bestuurder. Het hemd gaat dus in figuurlijke zin van het lijf. De rubriek zal regelmatig voorbij komen en de vragen zullen wekelijks worden aangepast. Dit keer was het de beurt aan Lars van Bommel van Valken’68. Te lezen via onze homepage. De volgende in rij is een speler van de zaterdagtak van Roodenburg. Interesse om mee te doen als speler, bestuurder, leider of trainer? Laat het gerust weten via redactie@leidenamateurvoetbal.nl
 • Zijn hele jeugd ravotte en voetbalde Leen Neuteboom (1939) dagelijks met jongens van Roodenburg. Toch werd hij in 1951 lid van UVS. ,,Dat moest van mijn moeder”, vertelt Leen twee dagen na de traditionele jaarlijkse reünie van UVS. De wind is in kracht toegenomen van storm naar orkaan, lijkt het. ‘Binnen is het prettig warm’, zou de omroeper van dienst van het radioprogramma ‘Met het oog op morgen’  kunnen zeggen. En hij zou gelijk hebben. Leen met de laptop voor zich, zijn vrouw Riekie bept bij een bakkie met de buurvrouw, die – zo blijkt – zich alle geheimen van de iPhone eigen te hebben gemaakt. Cees Mentink in gesprek met Leen Neuteboom, onder de kop van ‘’Ouwe Club Helden’’ te lezen via onze homepage.
 • Halverwege maakte onze redactie de balans op van de individuele prestaties van de spelers in ons spelersklassement. De tussenstand is terug te vinden op de bekende locatie op onze website. Op basis van die ranglijst rolde er een elftal uit met de beste spelers tot nu toe. Het gaat hier dus om spelers van 17 clubs. Derhalve de clubs die meedoen aan het Spelersklassement van Leidenamateurvoetbal.nl. Een en ander met dank aan sponsoren die dit populaire onderdeel op de website mogelijk maken….bekijk de elftallen via onze homepage.
 • UDO heeft een nieuwe website, lees: Dit is de nieuwe website van v.v. UDO. De site is vernieuwd omdat het oude cms van de website niet meer werd ondersteund. In de linker figuur staat nog een thumbnail van de oude site. Als een site niet meer wordt ondersteund, is er direct een risico dat kwaadwillende de site hacken en misbruiken voor andere doeleinden. Het bestuur van UDO wil dat natuurlijk voorkomen……
 • Ook Leidenamateurvoetbal.nl heeft in de afgelopen weken te maken gehad met aanvallen op de website. Heeft u problemen met onze site? Laat het weten a.u.b. zodat wij eventueel actie kunnen ondernemen!
 • De zaterdag-selectie van Roodenburg heeft recent een zeer intensieve en heerlijke training gehad van kickbokser Rashid van Exel. Zou men al met spierpijn in bed liggen? Andere clubs hielden elders in het binnenland een trainingskamp zoals Valken’68 en Voorschoten’97. Het Katwijkse FC Rijnvogels zocht de zon op in Torremolinos.
 • Erwin van der Zee geeft er aan het einde van het seizoen de brui aan bij de zondagtak van DOSR. Zijn opvolger is nog niet bekend. Van der Zee hopt graag over naar een andere club, maar dan op de zaterdag.
 • Op het eigen Futsaltoernooi werd ROAC tussen de feestdagen door winnaar ten koste van Nicolaas Boys. In de finale was een lange strafschoppenserie nodig om een winnaar aan te wijzen. Foreholte en Meerburg strandden in de halve finales.