Lopend Vuurtje deel 2 van 2015 en alweer deel 22 van dit seizoen. Heeft u leuke ditjes of datjes, serieuze zaken te melden of andere interessante zaken? Meldt het Leidenamateurvoetbal.nl via: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Onze redactie plaatst nieuwtjes vanuit de clubs, van de websites, volop nieuwe items, maar ook zaken die wellicht eerder aan uw aandacht zijn ontsnapt.

 • Het bestuur van voetbalvereniging UVS heeft besloten om de samenwerking met de huidige trainersstaf van de zaterdagselectie bestaande uit Hans van Leeuwen, Arnold Overdijk en Marcel Overdijk in het seizoen 2015-2016 te continueren. Het bestuur heeft daarmee wederom gekozen voor een duidelijk blauw-witte leiding van het eerste selectieteam. Hans van Leeuwen speelde zestien jaar in de hoofdmacht van de zondagselectie en was in het verleden reeds drie jaar hoofdtrainer van UVS. Arnold Overdijk en Marcel Overdijk werkten in de afgelopen seizoenen onder hoofdtrainer Paul van der Zwaan als assistent-trainers van de zondagselectie.
 • Laatste oproep! Voor in de agenda: zondag 15 februari zal de redactie van Leidenamateurvoetbal.nl een voetbalquiz organiseren. Dat wil zeggen: de vragen zullen worden gesteld door een erkend bureau: BiBa Quiz Promotions. Er zullen vragen worden gesteld over het betaalde, internationale en regionale amateurvoetbal.Dit alles wordt door onze redactie en BiBa Quiz Promotions mogelijk gemaakt in samenwerking met Bad Habits International Pub te Leiden. De start zal die middag plaatsvinden om 15 uur en een en ander zal duren tot circa 19 uur. Vervolgens volgt de prijsuitreiking en uiteraard is een ieder welkom om nog lang na te babbelen. De inschrijving is gratis. Drank en eten zijn voor eigen rekening. Er wordt in dit weekeinde (14-15 februari) ingehaald en vooralsnog lijkt vrijwel elk team vrij van verplichtingen. De quizmiddag zal doorgaan bij voldoende belangstelling (minimaal twintig koppels van vier personen). Wanneer het er door omstandigheden niet van kan komen op die zondag dan zal er een nieuwe poging worden ondernomen op een nader te bepalen datum na 15 februari. Je kunt je per team van 4 man en/of vrouw inschrijven. Een ludieke teamnaam mag je zelf verzinnen. Maximaal kunnen er 35 koppels deelnemen. Vol is vol! 25 januari 2015 wordt bepaald of de quiz door kan gaan. Inschrijven kan via:redactie@leidenamateurvoetbal.nl.
 • Fotograaf Ricardo Mensen stond langs de lijn bij de tweestrijd tussen Lugdunumen vv Leiden en deed verslag in beeld. Te zien via onze homepage.
 • Voorschoten’97 kondigt aan: SCHEIDSRECHTERSCURSUS VOOR OUDERS. In de E en F is het gebruikelijk dat thuiswedstrijden worden gefloten door een ouder van een van de spelers; in de D levert een team bij elke wedstrijd een grensrechter. We horen regelmatig van ouders dat ze deze taak graag willen vervullen maar twijfelen aan hun kennis van de regels en wat er allemaal bij komt kijken. Om dit te ondervangen organiseert de club een informatieavond ‘fluiten en vlaggen’, bedoeld voor alle ouders met een kind in D, E of F. Vele handen maken immers licht werk en nu wordt het vaak door dezelfde ouders gedaan, terwijl het voor hen ook leuk is om af en toe het team te kunnen aanmoedigen. Deze informatieavond is op 3 februari 2015.  Wil je hieraan deelnemen, stuur dan voor 27 januarieen mailtje aan def@voorschoten97.nl
 • Meerburg start in samenwerking met jeugdvoetbalopleiding(JVO) een regionale primeur. Met dit trainingsprogramma voor alle jeugdtrainers (ook van de breedte-teams) geeft de club invulling aan haar ‘2020’ ambities onder het motto ‘Hier Liggen Je Kansen’. Het programma wordt verzorgd door jeugdvoetbalopleiding.nl. Het betreft een programma voor al onze jeugdtrainers van drie vrijdagavonden. Het kost voor de deelnemers geen geld alleen hun tijd….. meer info via vvmeerburg.nl
 • Vergeet nooit de historie van jouw club. Zo bedacht ARC het volgende: Wat was het toch een goed initiatief op die mooie februari dag in 1927 toen door o.a. Daan van Lokhorst (tevens de eerste voorzitter van ARC) de voetbalvereniging ARC werd opgericht. Zij wisten toen niet wat de toekomst zou gaan brengen. We zijn nu bijna 88 jaar later en er is veel moois gebeurd. Ook waren er momenten van verdriet en bezinning. Voorzitter Peter Sneep vond het een goede zaak dat er een historische commissie zou komen en inmiddels heeft die het levenslicht gezien…. Meer te lezen via svarc.nl
 • De grootste nederlaag van het seizoen leed Leidsche Boys eerder dit seizoen in eigen huis tegen Hillegersberg. Maar liefst 1-9 werd het voor de ploeg uit Rotterdam-Noord. De ploeg van Richard de Graaf ging afgelopen zondag opnieuw hard onderuit op bezoek bij de huidige nummer drie in 4A (6-0). Ricardo Heruer van de Boys legde zich neer bij de nederlaag, mede omdat zijn ploeg moest terugvallen op spelers van het vierde en vijfde elftal (!). ,,De tegenstander was gewoon beter. Punt.’’ Tom Mentink geeft u de samenvatting van de match, via onze homepage.
 • Het is R.C.L. niet ontgaan, het uitgebreide interview met Jan Vos geschreven door Cees Mentink. Lees: Enkele citaten uit het interview via Leidenamateurvoetbal.De eerste wedstrijd die hij voor de radio versloeg was RCL tegen UVS. De in Leiderdorp wonende voetbalverslaggever Jan Vos, de ‘held’ in dit artikel, weet het nog precies. Bij UVS de gelouterde Paul van der Blom, Hans van Leeuwen, zoon van de voorzitter en notaris Bart en later trainer, Arthur van Orssagen en Jack Honsbeek.  De trainers weet hij ook. Jan Kroese (RCL) en Gerard Désar (UVS). Jan Volwater vlagde namens RCL (“Altijd goed voor een punt of zes per seizoen”) en de legendarische Rinus Rijnsburger was elftalleider. RCL won met 5-1. En dan wil Jan onverdroten en in volle vaart naar de mijlpaal in zijn carrière als verslaggever/journalist: september 2014, zijn 400ste radioverslag. Maar ho, stop even: hier moet de interviewer afsluiten, Time Out… Via ‘Redactioneel”en vervolgens ‘Oude clubhelden’vindt u het gehele interview terug. Een aanrader!
 • Roodenburg meldt met trots het behaalde aantal volgers op Facebook. Het zijn er 300! Hartstikke leuk!
 • Vv Oegstgeest maakt werk van zijn vrijwilligers! Lees: Zes studenten van de Hogeschool Rotterdam zijn bezig met een onderzoek voor V.V Oegstgeest. Het onderzoek gaat over de vrijwilligers. V.V Oegstgeest wil namelijk meer vrijwilligers. Wij vragen aan iedereen even 5 minuten tijd vrij te maken voor het invullen van de enquête! Vul nu even de enquête in!De enquête is in te vullen via: vvoegstgeest.nl
 • JONG LSVV: LSVV’70 introduceert ‘verdwijnschuim’. Tijdens het traditionele nieuwjaarsdiner is door het technisch hart naar buiten gebracht dat LSVV voortaan gebruik wil gaan maken van de zogenaamde Vanishing Spray. Scheidsrechters kunnen hiermee een lijn op het veld trekken om bijvoorbeeld de muur op afstand te houden. Lijn/scheidsrechter Peter is blij met deze ontwikkeling: “Het is niet alleen praktisch, maar het geeft je ook een stuk meer autoriteit. Je zegt eigenlijk: ‘dit is de lijn, tot hier en niet verder.”LSVV zal als club elke zaterdag busjes met de spray klaarzetten in het bestuurshok, scheidsrechters kunnen deze ophalen aan het begin van de wedstrijd.
 • De regionale voetbalwebsite Leidenamateurvoetbal.nl blijft groeien en ontwikkelen. Jaarlijks ontvangen we van clubs en supporters veel positieve reacties en complimenten. Om het publiek nog meer te binden bij de website Leidenamateurvoetbal hebben we de Club van 071 opgericht. Nu kun je openlijk de website steunen met een bedrag naar jouw keuze…waarbij het leuk zou zijn om bijvoorbeeld 71 stuivers over te maken, 71 muntstukken van 50 eurocent enzovoorts. Echter; elk ander bedrag zou ons ook al verder helpen om de website verder uit te bouwen en kwaliteit te kunnen blijven leveren. Onze redactie wil meer, maar kan het niet alleen. Help ons om ons werk te kunnen blijven doen en meer.. Jouw steun waarderen we enorm en onze clubleden krijgen daarom exclusief de volgende voordelen: een eervolle vermelding op de ‘club 071′ pagina, maandelijks kans op kaarten voor een topwedstrijd uit het amateurvoetbal, ADO Den Haag of ZZ Leiden, korting bon bij gerenommeerde bedrijven die ons sponsoren, uitnodiging voor het jaarlijkse voetbalgala (juni 2015) Vindt hier meer over terug via de zoekfunctie op de homepage (rechts bovenaan).
 • Zaterdagl. werd de trainingswissel bij Woubrugge dan definitief. De van DOSR komende Erwin van der Zee tekende een contract voor een jaar. Al eerder werd bekend, dat men niet zou doorgaan met de huidige oefenmeester Arie van Duijn. Op zijn prestaties valt niets af te dingen zou men zeggen als men kijkt naar de prestaties van de selectie.: Woubrugge prijkt bovenaan de vierde klasse C. De voetbalwereld kent echter zijn eigen wetten en logica en vanaf het volgende seizoen neemt Van der Zee het roer over….meer te lezen over het aantrekken van de nieuwe coach, via de clubpagina van de lijstaanvoerder in 4C.
 • Valken’68 maakt al jaren gebruik van de club specifieke scholing waarbij maatwerk het vertrekpunt is. Valken’68is een hechte vereniging waarbij de jeugdopleiding gekoesterd wordt. Valken68 bouwt planmatig aan haar toekomst. Jeugdvoetbalopleiding speelt specifiek in op de wensen en behoeften van de vereniging. Jaarlijks wordt een jaarprogramma opgesteld om het niveau van de jeugdtrainers en leiders praktijkgericht (verder) te optimaliseren. Bijkomend voordeel is dat de continuïteit binnen de jeugdtrainers en jeugdleiders toeneemt. Omdat de jeugdopleiding van een vereniging met een groot aantal goedwillende trainers en jeugdleiders veel structuur en begeleiding vraagt is collectieve scholing van het totale jeugdkader een ideale manier om de visie en het beleid te vertalen naar de praktijk. Dankzij club specifieke scholing op uw eigen locatie voor alle
  jeugdtrainers zal de betrokkenheid en het totale niveau aanzienlijk worden vergroot. Na de winterstop heeft Valken’68 gekozen voor:….meer te lezen over het Maatwerk van Valken’68, via valken68.nl.
 • Zaterdag 7 februari organiseert Lugdunum een winter BBQ voor leden en niet- leden van Lugdunum. iedereen is welkom. ( ook Halal BBQ pakket mogelijk). Meer info via: lugdunum.nl
 • Op basis van het advies van de Technisch Manager heeft het bestuur van K.v.v. Quick Boys unaniem besloten om de optie in de aflopende verbintenis van Ted Verdonkschot niet te lichten. Hierdoor komt na het lopende voetbaljaar een einde aan de samenwerking tussen de club en de Haarlemse trainer. Verdonkschot (51) is bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark Nieuw Zuid. De oefenmeester heeft in zijn debuutjaar bij de blauwwitten een belangrijke rol gespeeld in de professionalisering van de randvoorwaarden rondom het eerste elftal. Helaas blijven de sportieve groei en prestaties achter bij de door de club geformuleerde doelstellingen en verwachtingen. Hoewel het bestuur veel waarde hecht aan rust en stabiliteit binnen de organisatie is zij mede op basis van verschillende evaluaties in het huidige seizoen tot de zwaarwegende beslissing gekomen dat zij thans onvoldoende perspectieven ziet om nog een jaar door te gaan met de huidige trainer. (bron: website QB).
 • Sv Warmunda waarschuwt! 15 februari vervalt de termijn voor het betalen van de contributie van het huidige seizoen. Leden die de contributie op deze datum nog niet betaald hebben, zullen niet meer mogen uitkomen voor hun team. Laat u mede teamgenoten niet de dupe worden van uw nalatigheid.
 • Ronald Boakye van UVS E1 zal volgend seizoen uit gaan komen voor Sparta Rotterdam. Ronald is een linksbenige speler en naast zijn behendigheid en wendbaarheid is hij heel erg snel en heeft hij een hard schot.  Zijn gedrevenheid maakt hem een complete voetballer. Naast deze voetballende kwaliteiten is Ronald ook een aangename jongen die in en buiten het veld prettig in de omgang is.
  De trainers en scouts van Sparta zien in hem een speler met veel potentie. Langs deze weg feliciteren wij Ronald en wensen hem succes bij Sparta Rotterdam. Meldt UVS op haar website. Ook namens Leidenamateurvoetbal.nl veel succes toegewenst voor Ronald Boakye!
 • De groep die op 3 januari jongstleden een demonstratie wandelvoetbal heeft gegeven is vastbesloten om in samenwerking met VV Zwammerdam met het wandelvoetbal door te gaan. Het idee is om alleen recreatief bezig te zijn om zo te leren beleven hoe leuk het is om het spel te spelen. We willen ook vrouwen uitnodigen deel te nemen. Je hoeft, voorlopig althans, geen lid te zijn van VVZwammerdam. We spelen in kleine teams. Het groepje wil uitbreiding, maar nodigt ook mannen en vrouwen uit om gewoon een kijkje te komen nemen om zo een idee te krijgen wat het is. Wanneer gaat er worden gewandelvoetbald? In ieder geval vrijdagavond 23 januari om 19.30 uur en vrijdagavond 30 januari, ook om 19.30 uur. Zaterdag 7 februari wordt er voorafgaand aan de wedstrijd VVZwammerdam 1 – CVC Reeuwijk 1 ook gewandelvoetbald vanaf 13.30 uur. Daarna kijken we in overleg met geïnteresseerden verder naar geschikte momenten om met elkaar te ballen. Geïnteresseerden kunnen spontaan komen kijken of meedoen, of als u dat wil zich rechtstreeks melden bij J. Kindt: mailadres is JAKindt@hetnet.nl.
 • Laatste uitslagen oefenwedstrijden voor zover bekend: Koudekerk- SJZ 6-0, Kagia- Ter Leede 2 7-2, UVS- UVS A1 1-2, Lugdunum-LSVV’70 6-6 (!), FC Rijnvogels-Nootdorp 4-0, NSV’46- Zwammerdam 0-5.