Lopend Vuurtje, deel 14. Voor en door de clubs. Door onze redactie geplukt van de diverse websites, aangeleverd gekregen en/of aangevuld. Een wekelijkse ronde langs de regionale voetbalvelden. Bruikbare nieuwtjes zijn altijd welkom! Mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Deadline voor nummer 15 is woensdag 16 december, voor 12 uur.

 • In de topklasse en derde klasse zondag wordt volgende week ook nog gespeeld. In alle andere klassen is het na komend weekend even voorbij, een inhaalwedstrijd daar gelaten. In de winterstop zullen de nodige statistieken voorbij trekken. Voor nu alvast een tipje van de sluier met de huidige stand van zaken. Welke regionale clubs zijn er thuis nog ongeslagen? Dat zijn: TAVV (za,2C), Kagia (za,3A), Roodenburg (za,4A), FC Boshuizen (zo, 1B), Alphense Boys (zo, 1A), Foreholte (zo, 2C), ASC (zo, 3A), Kickers’69 (zo, 4A) en Leidsche Boys (zo, 4A). Er zijn nog vijf clubs die thuis nog geen enkele keer het zoet smaakten van een driepunter, te weten FC Lisse (za, top) en WVC (za, 4C), ROAC (zo, 2C), UDO (zo, 3A) en Bernardus (zo, 3A). Welke clubs wonnen nog niet op vreemde bodem? Dat zijn vooralsnog: Valken’68 (za, 1B), Oegstgeest (za, 3A), UDO (za, 4A), WVC (za, 4C) en ASC (zo, 3A). Ook zijn er clubs die uit nog geen enkele keer verloren, te weten: DoCoS (za, 3A), Koudekerk (za, 3A), LSVV’70 (za, 4A), Meerburg (zo, 3A), Teylingen (zo, 3A) en Kickers’69 (zo, 4A).
 • Thomas Duivenvoorden plakt nog minimaal twee seizoenen vast aan zijn verblijf bij tweedeklasser DOSR. De nog twintiger is bezig aan zijn eerste seizoen in de Veen.
 • Aad van den Berg heeft het naar zijn zin bij Alphense Boys en het bestuur van de eersteklasser is ook tevreden. Gevolg: ‘huwelijk’ blijft ook na dit seizoen in stand.
 • Graaf Willem II-VAC en trainer Rob Gieben gaan nog een jaar met elkaar verder. Waarom dat zo is leest u op de site van de Wassenaarse club die samen met onder andere SJZ, Meerburg, FC Rijnland en UDO in de derde klasse A (zondag) speelt.
 • Nog meer trainersnieuws: Het bestuur van Hazerswoudse Boys en hoofdtrainer Manfred van den Bosch zijn op 3 december overeengekomen om na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Het wordt het vierde seizoen bij Hazerswoudse Boys van de 43-jarige trainer uit Alphen aan den Rijn.
 • Helaas neemt Ronald Mink geheel onverwachts afscheid van Leidsche Boys. De markante en succesvolle trainer kan zijn trainerschap niet meer combineren met zijn werk en privéleven. Het zal geen gemakkelijke beslissing geweest zijn voor de Leidenaar. Onder de clubpagina is het verhaal onder meer terug te vinden.
 • Nog meer afscheid: Bij FC Rijnvogels werd op 5 december afscheid genomen van Orlando Ouwehand. De verdediger die bijna vijf seizoenen lang het roodwit droeg kiest voor een maatschappelijke carrière.
 • Op vrijdag 4 december heeft Gijs Spierenburg een punt gezet achter zijn loopbaan als vrijwilliger van SJZ. Dat heeft hij gedaan met pijn in het (groen-witte) hart en noodgedwongen. Een valpartij met lelijke gevolgen hebben hem het besluit doen nemen. Gijs was sinds 1969 betrokken bij SJZ en neemt nu op 85 jarige leeftijd; een levende legende waar wij onze pet ook diep voor afnemen.
 • De winterstop nadert. Zo’n lange periode zonder voetbal is voor velen ondenkbaar. Gelukkig zijn er de nodige toernooien, hieronder lopen we ze even door.
 • Voorschoten’97: Het oliebollen toernooi wordt gehouden op 9 januari 2016. De wedstrijden zullen worden gespeeld op een kwart veld met kleine doeltjes en zes tegen zes. Deelname is voor een ieder die zin heeft in een lekker potje voetbal voor dat de tweede seizoenshelft weer begint. senioren teams, A- Junioren, ouders / trainers van jeugd elftallen, dames en de atletiek afdeling worden uitgenodigd om in te schrijven. Hoe? Ga naar de site van Voorschoten’97.
 • Het RCL Oliebollen-Mix-Zaalvoetbal-toernooi is zo langzamerhand uitgegroeid tot een traditie. Op donderdag 31 december is het weer zover. Je kunt je individueel of als team opgeven. Een team moet uit minimaal zes spelers bestaan. Als je jezelf in je eentje opgeeft, word je door de organisatie ingedeeld. Is natuurlijk ook hartstikke leuk, want dan speel je eens met andere RCL’ers in plaats van je vaste teamgenoten.
 • In de kerstvakantie (van 21 t/m 23 december) organiseert Voorschoten ’97 wederom het Kerst zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd in sporthal de Vliethorst in Voorschoten. Dit de traditionele afsluiting van het jaar voor de C, D, E, F en mini’s. Ruim 40 jaar wordt dit evenement georganiseerd en natuurlijk wordt het weer een succes.
 • Op maandag 28 december organiseert v.v. Oegstgeest weer het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de F- t/m de C-teams. Dit evenement vindt plaats in sporthal de Cuyl, gelegen direct naast het clubgebouw van Oegstgeest.
 • Op 27 december organiseert Roodenburg weer de Zijlcup in sporthal de Zijl. Deelnemende clubs: GHC, Rijnland, Leiden, Lugdunum, UVS, Roodenburg (zat), Leidsche Boys (zondag) en LSVV’70. Wie is de beste zaalvoetballende club in Leiden? Wie wordt de opvolger van Lugdunum, dat in 2014 in de finale ‘ huisgenoot’ LSVV’70 klopte?
 • Bij SJZ zijn er op 2 januari wedstrijden: oud SJZ speelt onderling en tegen het huidige eerste.
 • En dan nog wat anders nieuws: het kan niemand zijn ontgaan dat er achter de schermen bij RCL hard wordt gewerkt aan de totstandkoming van een nieuw clubgebouw. De club dient ook zelf mee te betalen aan dit schitterende nieuwe onderkomen. Leden kunnen hun steentje bijdragen en dat kan op een slimme manier. Op de site natuurlijk een heldere uitleg.
 • Meerburg was de tweede ‘ LAV club’ die een periodetitel pakte na FC Boshuizen. Met een meer dan verdiende zege 2-6 zege werd buur MMO omvergeblazen. In de rubriek wedstrijdverslagen op de site van Meerburg het verslag van deze knappe overwinning van de zwartwitten.
 • Jarenlang kende Katwijk geen verkiezing meer van de sportman, vrouw etc. van het jaar. De SSO, Stichting Sport Ondernemers heeft in samenwerking met de gemeente de boel weer nieuw leven ingeblazen. Tijdens een gala op 19 december worden de gelukkige winnaars bekend gemaakt. In de categorie sportinitiatieven is FC Rijnvogels genomineerd in verband met de stichting Juul. Deze stichting zet zich in in voor onderzoek naar kinderkanker in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht.
 • Om de conditie op peil te houden:  Meerburg kondigt op de site een kerstcross aan. ,,Zaterdag 26 december (2e kerstdag) organiseert VV Meerburg weer de traditionele Kerstcross. Op deze loop hopen wij vele Meerburgers (jeugd en senioren!) te begroeten die samen met de vele hardlopers uit de wijde omgeving kunnen lopen over 5 of 10 km.”
 • Warmunda organiseert op dezelfde dag een kerstloop met afstanden van vijf en tien kilometer. Gestart wordt om 12.00 en 12.10 uur in sportpark Het Overbos in Warmond, starttijden: 12.00 & 12.10 uur.
Ruud Fraij en Hennie Kanbier